Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (2016)Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (2016)

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (2016)


Ballerina (2016)
"Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης" 
★★★★★★☆☆☆☆
Το 1880, η εντεκάχρονη Φελίσι, ένα ορφανό κορίτσι αποφασισμένο να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα, το σκάει απ΄το το επαρχιακό ορφανοτροφείο της στη Βρετάνη μαζί με τον καλό της φίλο, τον νεαρό εφευρέτη Βίκτορ. Τα δύο παιδιά καταφθάνουν στο Παρίσι, όπου ο Βίκτορ γίνεται βοηθός του αρχιτέκτονα Άιφελ, ενώ η Φελίσι προσποιείται ένα άλλο κορίτσι και παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου στη φημισμένη Όπερα του Παρισιού. (83 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Έρικ Σάμερ,Έρικ Γουαράν
Ηθοποιοί: Ελ Φάνινγκ, Ντέιν ΝτεΧάαν, Μάντι Ζίγκλερ, Κάρλι Ρέι Γιέπσεν

Η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή του καναδέζικου στούντιο κινουμένων σχεδίων L’Atelier Animation, είναι μια τρυφερή μουσική περιπέτεια, η οποία αφηγείται μια απλή και γνώριμη ιστορία που εστιάζει στην πραγματοποίηση των ονείρων και τη φιλία.

Η ταινία προσφέρει μια κομψή και πιστή στην πραγματικότητα οπτική του Παρισιού του 19ου αιώνα, απαλές, στρογγυλεμένες γραμμές, ζεστά χρώματα και εκφραστικούς χαρακτήρες. Η μουσική επένδυση δημιουργεί μια πιο σύγχρονη ατμόσφαιρα καθώς εναλλάσσει τα κλασικά κομμάτια μπαλέτου με πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και ποπ επιτυχίες. Οι ρεαλιστικές χορογραφίες δημιουργήθηκαν από τους κορυφαίους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Ορελί Ντιπόν και Ζερεμί Μπελινγκάρ.

Η νεαρή ηρωίδα έχει το θάρρος να ακολουθήσει το πάθος της και εργάζεται σκληρά για να μετατρέψει τα όνειρά της σε πραγματικότητα, όμως, συχνά παρασύρεται από τα πάθη της και παίρνει λάθος αποφάσεις. Επιπόλαια, η Φελίσι το σκάει από τους ανθρώπους που τη φροντίζουν, κλέβει την ταυτότητα ενός κοριτσιού και παίρνει τη θέση του στη σχολή μπαλέτου, ενώ αργότερα βάζει σε δεύτερη μοίρα τον πιστό της φίλο και την προπόνησή της για χάρη ενός φαντασμένου χορευτή.

Όμως, καθώς η νεαρή χορεύτρια διδάσκεται από τα λάθη της, αποφασίζει πως αν και ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τα όνειρά της, η οικογένεια, η φιλία και η ειλικρίνεια έχουν πάντα προτεραιότητα. Η ταινία περιέχει κωμικές σκηνές δράσης και κάποιες επεισοδιακές καταδιώξεις.