Ο Γιος του Αϊ Βασίλη (2011)Ο Γιος του Αϊ Βασίλη (2011)

 
Arthur Christmas (2011)
"Ο Γιος του Αϊ Βασίλη"
★★★★★★★☆☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ο Άι-Βασίλης παραδίδει τα δώρα, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχος του, ο Steve, διευθύνει την επιχείρηση από την υψηλής τεχνολογίας έδρα τους στον Βόρειο Πόλο. Ο νεότερος γιος του Άι-Βασίλη, ο Arthur, ο οποίος εργάζεται απαντώντας στα γράμματα των παιδιών, παρακολουθεί την επιχείρηση από μακριά. Όταν ένα ξωτικό βρίσκει ένα ξεχασμένο δώρο στο εργαστήριο,  ο Arthur αναλαμβάνει να το παραδώσει ο ίδιος, πριν το ξημέρωμα. (97 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ
Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, Μπιλ Νάι, Χιου Λόρι, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Ιμέλντα Στόντον, Άσλεϊ Τζένσεν, Λόρα Λίνεϊ, Εύα Λονγκόρια


Η 5η ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Sony Pictures Animation, και 1η συνεργασία της με το στούντιο Aardman, είναι μία έξυπνη και γλυκιά Χριστουγεννιάτικη κωμική περιπέτεια φαντασίας, η οποία εκσυγχρονίζει πολλούς από τους μύθους και τους συμβολικούς χαρακτήρες των γιορτών, ενώ πραγματεύεται τις οικογενειακές σχέσεις, τις φιλοδοξίες και τα όνειρα.

Η ανάλαφρη ιστορία, πλούσια σε δράση, κωμικά στοιχεία και όμορφες συγκινητικές στιγμές, αναδεικνύεται μέσα από έναν ευχάριστο σχεδιασμό, πολύχρωμα σκηνικά και τις ζεστές ερμηνείες ενός εξαιρετικού Βρετανικού cast. Το διασκεδαστικό, γεμάτο ενθουσιασμό και ενέργεια, ορχηστρικό sountrack του Harry Gregson-Williams, εντείνει τη μαγεία και την περιπετειώδη διάθεση.

Όταν ο Άι-Βασίλης δεν καταφέρνει να παραδώσει ένα μόνο δώρο σε ένα από τα εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά του πλανήτη, ο ικανός μα κυνικός γιος του, ο Steve, θεωρεί ότι αυτό αποτελεί αποδεκτό σφάλμα στην κατά τα άλλα επιτυχημένη βραδιά. Αν και ο ίδιος ο Άι-Βασίλης, αμήχανα αποδέχεται και αυτός την αποτυχία, ο ενθουσιώδης και αδέξιος γιος του, ο Arthur, επιμένει πως πρέπει να γίνουν αληθινά τα χριστουγεννιάτικα όνειρα κάθε παιδιού.

Χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες ή τα μέσα υψηλής τεχνολογίας και τη βοήθεια των χιλιάδων ξωτικών που έχει στη διάθεσή του ο Άι-Βασίλης, ο Arthur ξεκινά μια αποστολή για να σώσει τα Χριστούγεννα του παιδιού. Αν και η αγάπη, ο θαυμασμός και ο σεβασμός που τρέφει για τον πατέρα και τον αδελφό του δεν ξεθωριάζει, μέσα από το περιπετειώδες ταξίδι του, ο Arthur συνειδητοποιεί πως η αξία του Άι-Βασίλη, δεν βρίσκεται στον άνθρωπο που κατέχει τον ρόλο και αφήνει τα δώρα, αλλά στα ιδανικά που αυτός πρεσβεύει. 

Τα περιπετειώδη στοιχεία της ταινίας έχουν κωμικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν μια αγέλη λιονταριών, πυροβολισμούς, πυραύλους και εκρήξεις.