Όταν η Μάρνι Ήταν Εκεί (2015)

Όταν η Μάρνι Ήταν Εκεί (2015)

 

When Marnie Was There
Αυτή η πανέμορφη άνιμε ταινία από τα στούντιο Γκίμπλι, η οποία είναι βασισμένη στο εκπληκτικό ομότιτλο βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέως και εικονογράφου Τζόαν Τζι Ρόμπινσον, αφηγείται την όμορφη και ενδιαφέρουσα ιστορία ενός εύθραυστου νεαρού κοριτσιού, και τη φιλία του με ένα μυστήριο κορίτσι που κατοικεί σε ένα, υποτιθέμενα εγκαταλελειμμένο, αρχοντικό.

Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες εξίσου, όμως η πλοκή της είναι τόσο αργή και συναισθηματική, που ίσως το πολύ νεανικό κοινό που έχει συνηθίσει σε ταινίες με δράση και ξεκάθαρη πλοκή να μην μπορέσει να συσχετιστεί με τους χαρακτήρες.

Όμως, το Όταν η Μάρνι Ήταν Εκεί είναι μια ταινία με τόση οπτική και αφηγηματική ομορφιά που αν και δεν είναι τόσο μαγική όσο τα σπουδαιότερα έργα του Studio Ghibli (Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων, Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο, Πόνιο), εξακολουθεί να είναι μια υπέροχη πρόταση για όλη την οικογένεια.

Σκηνοθέτης: Χιρομάσα Γιονεμπανάσι
Ηθοποιοί: Χέιλι Στάινφελντ, Κίρναν Σίπκα, Άβα Έικρς, Βανέσα Γουΐλιαμς, Τζίνα ΝτέιβιςOmoide no Mânî (2015)
"Όταν η Μάρνι Ήταν Εκεί" - "When Marnie Was There"
★★★★★★★
Μια νεαρή κοπέλα στέλνεται σε μια επαρχιακή, παραθαλάσσια πόλη για λόγους υγείας, όπου δημιουργεί μια απίθανη φιλία με τη Μάρνι, ένα νεαρό κορίτσι με μακριά ξανθά μαλλιά. (103 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας: