Το Τέρας του Παρισιού (2011)Το Τέρας του Παρισιού (2011)

Το Τέρας του Παρισιού (2011)


Un Monstre à Paris (2011)
"Το Τέρας του Παρισιού" - "A monster in Paris"
★★★★★★★☆☆☆
Παρίσι, 1910. Ένα τέρας ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης και σπέρνει τον πανικό. Κι ενώ οι Αρχές το κυνηγούν για να το αιχμαλωτίσουν, κάποιοι κάνουν αγώνα δρόμου για να το προστατέψουν. Υπέροχο μιούζικαλ γαλλικής παραγωγής. (90 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Μπίμπο Μπερζερόν
Ηθοποιοί: Βανέσα Παραντί, Φρανσουά ΚλουζέΣχεδιαστικά, το Ένα Τέρας στο Παρίσι, όπως είναι ο εναλλακτικός τίτλος της ταινίας, είναι πανέμορφο, και το σκηνικό του Παρισιού ζωντανεύει με τους πολυσύχναστους δρόμους, τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες, τους περαστικούς και τα πανέμορφα αξιοθέατα. Το Παρίσι γίνεται ένας σημαντικός χαρακτήρας της ιστορίας, με τη νυχτερινή του ζωή, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα λαμπερά φώτα.

Η ίδια η ιστορία έχει να κάνει με τον μετασχηματισμό, τη φιλία και την αγάπη. Ο Φρανκ δεν είναι το απεχθές τέρας που ο απαίσιος πολιτικός τον παρουσιάζει. Είναι ένας ταλαντούχος μουσικός και μια μεγάλη, καλόκαρδη ψυχή. Οι επιμέρους ρομαντικές πλοκές είναι γλυκιές, όπως είναι και τα πειράγματα μεταξύ των φίλων. Τα τραγούδια είναι καταπληκτικά και τα μηνύματα ισχυρά, και όλα αυτά την κάνουν μια ταινία που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια.