Ο Καλόσαυρος (2015)Ο Καλόσαυρος (2015)

Ο Καλόσαυρος (2015)


The Good Dinosaur (2015)
"Ο Καλόσαυρος"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν χάνει τον πατέρα του, ένας νεαρός δεινόσαυρος που ονομάζεται Άρλο, πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό ταξίδι. Στη διαδρομή θα συναντήσει έναν απίθανο σύντροφο, ένα ανθρώπινο αγόρι. Η δεύτερη παιδική ταινία της Pixar για το 2015, αυτή τη φορά με την υπογραφή του σκηνοθέτη της ταινίας μικρού μήκους "Κατά Τόπους Νεφελώδης". (92 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 
Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον
Ηθοποιοί: Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζούντι Γκριρ, Μπιλ Χάντερ


Από τα στούντιο της Pixar σε συνεργασία με την Disney και τον σκηνοθέτη της πανέμορφης ταινίας μικρού μήκους "Κατά Τόπους Νεφελώδης", έρχεται μια από τις καλύτερες παιδικές ταινίες του 2015.

Ο Καλόσαυρος είναι μια συναρπαστική οπτικά ιστορία για ένα νεαρό δεινόσαυρο που βιώνει την απώλεια και πασχίζει να βρει το δρόμο για το σπίτι του. Οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες είναι συμπαθείς και το φωτορεαλιστικό animation της Pixar είναι τόσο εξελιγμένο που τα δέντρα, τα δάση, τα ποτάμια και τα βουνά μοιάζουν αληθινά. 

Με το σενάριο να υπογράφουν ο Ενρίκο Κασαρόσα (Λα Λούνα) και ο Μπομπ Πίτερσον (Ψάχνοντας τον Νέμο και Ψηλά στον Ουρανό), Ο Καλόσαυρος έχει μια απρόσμενα αδύναμη πλοκή την οποία προσπαθεί να καλύψει με έντονες σκηνές δράσης, απώλειες και τραυματισμούς που δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην ιστορία.

Η ταινία είναι πλούσια σε σημαντικά θετικά μηνύματα για το θάρρος, τη φιλία, την αυτοθυσία και την οικογένεια μα δεν καταφέρνει να κρατήσει την προσοχή του θεατή.

Η 16η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου του 2015, και συνοδευόταν από την ευρηματική ταινία μικρού μήκους Sanjay's Super Team, όπου ένα νεαρό αγόρι από την Ινδία φαντάζεται τους θεούς του Ινδουισμού ως σύγχρονους Υπερήρωες.