Το Βιβλίο της Ζωής (2014)Το Βιβλίο της Ζωής (2014)

Το Βιβλίο της Ζωής (2014)


 The Book of Life (2014)
"Το Βιβλίο της Ζωής" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Μανόλο προσπαθεί να φανεί αντάξιος των προσδοκιών της οικογένειας του και ταυτόχρονα να ακολουθήσει την καρδιά του. Πριν αποφασίσει ποιο δρόμο θα διαλέξει, ζει μια απίστευτη περιπέτεια που εκτείνεται σε τρεις φανταστικούς κόσμους. Με εναλλακτικά γραφικά, αυτή η ζωντανή ιστορία για την Ημέρα των Νεκρών "Dia de los Muertos" συνδυάζει τη λαογραφία του Μεξικού, την αρχαία μυθολογία , και την ποπ κουλτούρα σε μια αναζωογονητική ταινία κινουμένων σχεδίων. (95 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Χόρχε Γκουτιέρεζ
Ηθοποιοί: Ντιέγκο Λούνα, Ζόε Σαλντάνα, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ρον Πέρλμαν, Κριστίνα Άπλεγκεϊτ, Άις Κιούμπ, Παθίδο Ντομίνγκο, Κέιτ Ντελ Καστίγιο, Χέκτορ Ελιζόντο, Ντάνι Τρέχο


Το Βιβλίο της Ζωής είναι μια διαφορετική περιπετειώδης ταινία κινουμένων σχεδίων για τη μεγάλη παραδοσιακή γιορτή της Ημέρας των Νεκρών "Dia de los Muertos", η οποία συνδυάζει τη λαογραφία του Μεξικού, την αρχαία μυθολογία και τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Σε παραγωγή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και σκηνοθεσία Χόρχε Γκουτιέρεζ, ο πολύχρωμος και εντυπωσιακός κάτω κόσμος κλέβει τις εντυπώσεις και η ταινία βυθίζει τον θεατή στο περιβάλλον, τις παραδόσεις, τα χρώματα και τους ήχους της Ημέρας των Νεκρών. Επιπλέον, η μουσική (άριστες διασκευές κλασικών και εναλλακτικών ποπ τραγουδιών) ντύνει με συναίσθημα από τις πιο ρομαντικές μέχρι τις πιο αγωνιώδεις σκηνές και μένει αξέχαστη τόσο στα παιδιά όσο και τους ενήλικες.