Ράνγκο (2011)Ράνγκο (2011)

Ράνγκο (2011)


Rango (2011)
"Ράνγκο"
★★★★★★★☆☆☆
Ένας κατοικίδιος χαμαιλέοντας χάνεται από τους ιδιοκτήτες του και καταφεύγει σε μια πόλη της ερήμου με περίεργους κατοίκους που χρειάζονται έναν νέο Σερίφη. (107 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Μπιλ Νάι, Άιλα Φίσερ, Τίμοθι Ολιφάντ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν
Με το Rango, ο σκηνοθέτης Γκορ Βερμπίνσκι (Οι Πειρατές της Καραϊβικής) έχει κάνει μια μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων που είναι εξίσου "σοβαρό" παλιάς σχολής γουέστερν και και σύγχρονη κωμική περιπέτεια. Από τις μαριάτσι κουκουβάγιες που ενεργούν ως αρχαία χορωδία και τις τέλειες φωνητικές ερμηνείες μέχρι τα θαυμάσια λεπτομερή γραφικά - όπου η σκόνη και ο ήλιος της ερήμου φαίνονται τόσο πραγματικά όσο σε κάθε αληθινό γουέστερν, το Ράνγκο είναι μια συναρπαστική ταινία να δει κανείς.

Σε αυτή τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων, το μοναδικό πρόβλημα είναι πως αν και δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην τη δουν τα μικρότερα παιδιά, ίσως δεν την απολαύσουν καθώς διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Υπάρχει μια δυνατή έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη του κεντρικού χαρακτήρα που μπορεί να είναι δύσκολο για τα περισσότερα μικρά παιδιά να καταλάβουν. Ο Ράνγκο συχνά αναρωτιέται «Ποιος είμαι ?" γιατί κάτω από την χαρισματική του προσωπικότητα βρίσκεται μια βαθιά μοναχική σαύρα που απλά θέλει να κάπου να ανήκει.

Οι οικογένειες που ψάχνουν να απολαύσουν μία ταινία με άπλετα γέλια, παθήματα και αξιολάτρευτους χαρακτήρες μάλλον δεν θα βρουν αυτό που ψάχνουν ανάμεσα στους υπαρξιακούς συλλογισμούς μιας σαύρα. Αλλά για εκείνους που είναι ανοιχτοί σε ένα αφιέρωμα κινουμένων σχεδίων στην Άγρια Δύση με μια δυνατή δόση από βαθιές σκέψεις και καλό χιούμορ, αυτή είναι μια ταινία που δεν πρέπει να χάσουν.