Ποκαχόντας (1995)Ποκαχόντας (1995)

Ποκαχόντας (1995)


Pocahontas (1995)
"Ποκαχόντας" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας Άγγλος στρατιώτης και η κόρη του Ποουχάταν αρχηγού μιας Ινδιάνικης φυλής ερωτεύονται όταν οι Άγγλοι άποικοι εισβάλλουν στην Αμερικανική Βιρτζίνια του δεκάτου εβδόμου αιώνα. Μια διασκευή της Disney της αληθινής ιστορίας της "πριγκίπισσας" των Ινδιάνων. (81 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Μάικ Γκάμπριελ, Έρικ Γκόλντμπεργκ
Ηθοποιοί: Ιρέν Μπεντάρ, Μελ Γκίμπσον, Τζον Κασίρ, Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς, Ράσελ Μινς, Λίντα Χαντ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μπίλι Κόνολι


Η σειρά ταινιών Ποκαχόντας από τα στούντιο της Disney, η οποία εμπνέεται από θρύλους γύρω από τη ζωή της ιστορικής προσωπικότητας της κόρης του αρχηγού μιας Ινδιάνικης φυλής, αποτελείται από μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους και από μια συνέχεια η οποία κυκλοφόρησε, τρία χρόνια αργότερα, απευθείας σε βίντεο.

Η ταινίες δεν ξεφεύγουν πολύ απ' τη συνηθισμένη φόρμουλα της Disney, καθώς πλημμυρίζουν με τραγούδι, ρομαντισμό, και πανέξυπνα ζωάκια. Όμως, υπάρχει και αρκετή βία και επιπλέον, η ιστορικές ανακρίβειες μπερδεύουν τους θεατές, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ιστορική Ποκαχόντας ερωτεύτηκε τον Τζον Σμιθ, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Η Ινδιάνα ηρωίδα ήταν μόλις 10 ετών, όταν συνάντησε και έσωσε τον Τζον Σμιθ.

Η δεύτερη ταινία για να παραμένει πιο πιστή στα ιστορικά γεγονότα αντικαθιστά, στον συμπρωταγωνιστικό ρόλο, τον Τζον Σμιθ με τον πραγματικό σύζυγο της Ποκαχόντας, Τζον Ρολφ. Αυτή η αλλαγή, όμως, δυσαρέστησε ιδιαιτέρως το νεανικό κοινό.

Συνέχεια:

Pocahontas II: Journey to a New World (1998)
"Ποκαχόντας 2: Ταξίδι σε ένα νέο κόσμο"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Ποκαχόντας ξεκινά ένα ταξίδι στην Αγγλία με τον Μίκο, τον Φλιτ και τον Πέρσι. Αφού μαθαίνει φήμες για το θάνατο του Τζον Σμιθ, η Ποκαχόντας προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ειρήνη και να αποτρέψει τον πόλεμο. (72 λεπτά) (Ηλικία: 6+)