Λάβα (2014)



Λάβα (2014)

Λάβα (2014)


Lava (2014)
"Λάβα
★★★★★★★★★★
Σε ένα τροπικό νησί του Ειρηνικού, ένα μοναχικό ηφαίστειο βλέπει τα πλάσματα της φύσης να βρίσκουν το ταίρι τους και εύχεται να βρει και αυτός το δικό του. Κάθε μέρα, για εκατομμύρια χρόνια, τραγουδά ένα τραγούδι αγάπης στον ωκεανό, ενώ σταδιακά βυθίζεται μέσα στο νερό, χωρίς να συνειδητοποιεί πως κάποιος έχει ακούσει το τραγούδι του. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Μια πανέμορφη, πολύχρωμη ιστορία αγάπης από τα στούντιο της Pixar, η οποία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά των τροπικών νησιών και τη γοητεία των ηφαιστείων των ωκεανών. 

Η συγκινητική ιστορία και τα εντυπωσιακά γραφικά συνοδεύονται από όμορφα φωνητικά και τον εξωτικό ήχο ενός γιουκαλίλι το οποίο παίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της ταινίας, Τζέιμς Φορντ Μέρφι. Ο ίδιος ήθελε να κάνει μια ταινία για τη Χαβάη και τον πολιτισμό της, από το 1989 όταν την είχε επισκεφτεί στον μήνα του μέλιτος. Όταν ξαναεπισκέφτηκε τη Χαβάη το 2011 έμαθε για την ύπαρξη της Lo'ihi, ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου που ανεβαίνει σταδιακά δίπλα σε ένα μεγάλο ηφαιστειακό νησί με το οποίο τελικά και θα συγχωνευθεί. Τότε ο Μέρφι αποφάσισε να δημιουργήσει μια ιστορία αγάπης για τα δύο ηφαίστεια. 

Το Λάβα, έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Χιροσίμα στις 14 Ιουνίου του 2014, και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους έναν χρόνο αργότερα, συνοδεύοντας την πολύχρωμη ταινία της Pixar, Inside Out (2015), Τα Μυαλά Που Κουβαλάς.