Τα Μυαλά Που Κουβαλάς (2015)

Τα Μυαλά Που Κουβαλάς (2015)


 
Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες του 2015 Τα Μυαλά που Κουβαλάς Inside Out Inside Out (2015)
"Τα Μυαλά που Κουβαλάς
Η ζωή της 11χρονης Ράιλι μέσα από τα συναισθήματά της τα οποία ζουν μέσα  στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της, τη Χαρά, το Φόβο, το Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. (98 λεπτά) (Ηλικία: 8+)Από τα στούντιο της Pixar σε συνεργασία με την Disney και τον σκηνοθέτη των πολυβραβευμένων και πλέον κλασσικών ταινιών "Μπαμπούλας Α.Ε." και "Ψηλά στον Ουρανό", έρχεται μια από τις καλύτερες οικογενειακές ταινίες του 2015. Τα Μυαλά Που Κουβαλάς δεν είναι απλώς μια συναρπαστική, ατελείωτα εφευρετική περιπέτεια με ισχυρά θέματα γύρω από τη φιλία και την αποδοχή, αλλά έχει πραγματικές δυνατότητες να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και ακόμα και να βρουν τρόπους να χαλιναγωγήσουν τα ισχυρά συναισθήματα που εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουν.

Τα παιδιά που μπορεί να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν λόγια για να περιγράψουν τα όλο και πιο πολύπλοκα συναισθήματά τους, θα βρουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις εμπειρίες Ράιλι για να τα εξηγήσουν στον εαυτό τους και τους γονείς τους.

Όλα αυτά, όμως, δεν σημαίνουν πως Τα Μυαλά Που Κουβαλάς είναι μια υπερβολικά σοβαρή ή στενάχωρη ταινία. Ακριβώς το αντίθετο. Αν και το συναίσθημα είναι πάντα παρόν, η ταινία είναι γεμάτη στιγμές γέλιου και αχαλίνωτης φαντασίας, καθώς και μιας ζεστής νοσταλγίας για την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και την εφευρετικότητα που την ακολουθούσε.

Δημιουργική, έξυπνη, ειλικρινής, πλούσια σε συναίσθημα και πανέμορφα γραφικά Τα Μυαλά Που Κουβαλάς είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της Pixar μέχρι σήμερα. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2015 και έτυχε καθολικής αναγνώρισης, λαμβάνοντας εγκωμιαστικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Η πολυαναμενόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 3 Σεπτεμβρίου του 2015, και συνοδεύεται από την πανέμορφη ταινία μικρού μήκους Λάβα (2014), η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις 100 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Μικρού Μήκους όλων των εποχών!

Η ταινία συνοδεύεται από μια ταινία μικρού μήκους που διαδραματίζεται στον κόσμο της ταινίας, με τίτλο Το Πρώτο Ραντεβού της Ράιλι, σε σκηνοθεσία του Τζος Κούλεϊ.

Σκηνοθέτης: Πιτ Ντόκτερ, Ρονάλντο Ντελ Κάρμεν
Ηθοποιοί: Νταϊάν Λέιν, Εϊμι Πόλερ, Μπιλ Χέιντερ, Λούις Μπλακ, Μίντι Κέιλινγκ, Φίλις Σμιθ


Δείτε το διεθνές trailer της ταινίας: