Ψηλά στον Ουρανό (2009)

Ψηλά στον Ουρανό (2009)

 

Ψηλά στον Ουρανό (2009)
Η σειρά ταινιών Ψηλά στον Ουρανό αποτελείται από μια ταινία μεγάλου μήκους και 2 ταινίες μικρού μήκους, βασισμένες σε δευτερεύοντες χαρακτήρες της ταινίας.

Το Ψηλά στον Ουρανό κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου 2009 και άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αποτελώντας την πρώτη κινουμένων σχεδίων και 3D ταινία που έλαβε τέτοια τιμή.

Η ταινία έγινε μεγάλη οικονομική επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 731 εκατομμύρια δολάρια, μόνο από την κυκλοφορία της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Επιπλέον, έτυχε πολύ υψηλής αναγνώρισης από τους κριτικούς, με τους περισσότερους να εγκωμιάζουν το χιούμορ και το συναίσθημα της ταινίας. Το Up έλαβε συνολικά πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Καλύτερης Ταινίας, καθιστώντας τη δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία που έλαβε μια τέτοια υποψηφιότητα, μετά από την Πεντάμορφη και το Τέρας (1991).Ψηλά στον ΟυρανόUp (2009)
"Ψηλά στον Ουρανό"  
★★★★★★★★☆☆
Ένας ηλικιωμένος χήρος, ο Καρλ Φρέντρικσεν και ένας ένθερμος νέος, εξερευνητής της άγριας φύσης, ο Ράσελ, πετούν προς τη Νότια Αμερική μέσα σε ένα σπίτι που κρέμεται από μπαλόνια γεμισμένα με ήλιο. Πολυβραβευμένη 3d ταινία συνεργασίας Disney και Pixar. (96 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθέτες: Πίτερ Ντόκτερ, Μπομπ Πίτερσον
Ηθοποιοί: Έντουαρντ Άσνερ, Τζόρνταν Νάγκαϊ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μπομπ Πίτερσον
George & A.J. (2009)
★★★★★★
Όταν ο Καρλ του Up πραγματοποιεί τη μεγαλειώδη απόδραση του σηκώνοντας το σπίτι του ψηλά στον ουρανό χρησιμοποιώντας χιλιάδες μπαλόνια, εμπνέει και άλλους ηλικιωμένους να το σκάσουν με εξίσου πρωτότυπους τρόπους. (4 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Dug's Special Mission (2009)Dug's Special Mission (2009)
★★★★★★
Ο Άλφα, o Βήτα, και ο Γάμμα προσπαθούν να κρατήσουν τον Νταγκ μακριά τους, ενώ κυνηγούν τον Κέβιν, το θρυλικό πουλί του Up. Ωστόσο, οι οδηγίες τους για "μια πολύ ειδική αποστολή" τους γυρνάνε μπούμερανγκ. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας: