Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο (1988)

Οι Περιπέτειες του Τότορο (1988)

 

Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο (1988)
Οι  Περιπέτειες του Τότορο αποτελούνται από μια ταινία μεγάλου μήκους και μια ταινία μικρού μήκους, η οποία κυκλοφόρησε 14 χρόνια αργότερα και βασίζεται σε χαρακτήρες της πρώτης ταινίας.

Μια μαγική περιπέτεια από τον μεγαλύτερο Ιάπωνα δημιουργό ταινιών κινουμένων σχεδίων, Χαγιάο Μιγιαζάκι, που θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πλέον αριστουργηματικά έργα της τέχνης των κινουμένων σχεδίων, και ιδίως ως μία από τις καλύτερες άνιμε ταινίες όλων των εποχών.

Σκηνοθέτης: Χαγιάο Μιγιαζάκι
Ηθοποιοί: Τσίκα Σακαμότο, Νορικο Χιντάκα, Χιτόσι Ταγκάκι - Ντακότα Φάνινγκ, Ελ Φάνινγκ, Τιμ Ντάλι


Tonari no Totoro (1988)
"Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο" - "My Neighbor Totoro"
★★★★★★★☆☆  
Όταν δύο κορίτσια μετακομίζουν στην γεμάτη μύθους εξοχή της Ιαπωνίας για να είναι κοντά στη μητέρα τους, μοιράζονται περιπέτειες με φανταστικά πνεύματα του δάσους που ζουν εκεί κοντά. Μια γλυκιά, τρυφερή ιστορία για την αξία της οικογένειας. (86 λεπτά) (Ηλικία: 5+)Mei to Koneko Basu (2002)
"Μέι και Κίτενμπας" - "Mei and the Kittenbus"
★★★★★★★★

Αυτή είναι η ιστορία της Μέι Κουσακάμπε και του φίλου της Κίτενμπας (γιος του Κάτμπας που γνωρίσαμε στο Ο Γείτονας μου, ο Τότορο). Ιαπωνικό animation μικρού μήκους, που συχνά παρουσιάζεται στο Μουσείο Ghibli. (13 λεπτά) (Ηλικία: 5+)Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας: