Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965)Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965)

Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965)

  
The Sound of Music (1965)
"Η Μελωδία της Ευτυχίας" 
★★★★★★★★★☆
Μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα που επιθυμεί να γίνει μοναχή θα εργαστεί ως γκουβερνάντα για τα 7 άτακτα παιδιά του πλοίαρχου Γκεόργκ φον Τραπ. (174 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Γουάιζ
Ηθοποιοί: Τζούλι Άντριους, Κρίστοφερ Πλάμερ, Έλινορ Πάρκερ, Ρίτσαρντ ΧέιντενΕξαιρετική οικογενειακή ταινία με αξεπέραστη μουσική. Αυτή η κλασική ταινία είναι πλούσια σε χαρακτήρα, μουσική και ιστορία, καθώς ταυτόχρονα πλημμυρίζει από θετικά μηνύματα για πολλά και διάφορα θέματα.

Η ταινία ήταν πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία, κατακτώντας και διατηρώντας τον τίτλο της εμπορικότερης ταινίας όλων τον εποχών για πέντε ολόκληρα χρόνια. Προσαρμόζοντας τα κέρδη λόγω πληθωρισμού στις τιμές του 2014, η ταινία κέρδισε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια - ποσό που την κάνει πέμπτη υψηλότερη εισπρακτικά ταινία όλων των εποχών.

Παράλληλα, Η Μελωδία της Ευτυχίας ήταν και τεράστια καλλιτεχνική επιτυχία καθώς απέσπασε πέντε βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Καλύτερης Ταινίας και του Καλύτερου Σκηνοθέτη. Η ταινία έλαβε επίσης δύο Χρυσές Σφαίρες, για Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία.