Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2010)

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2010)

 

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2010)
Η πιο πρόσφατη από τις δεκάδες εκδόσεις του αριστουργηματικού βιβλίου του Λιούις Κάρολ "Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", είναι ένα ταξίδι που αξίζει να κάνει κάποιος, κυρίως για να δει τη φαντασία του Τιμ Μπάρτον σε όλο της το μεγαλείο. Η ιστορία είναι γνωστή, αλλά σίγουρα δεν την έχετε δει ποτέ πριν δοσμένη με παρόμοιο τρόπο. Η ταινία είναι πλούσια σε συναρπαστικά γραφικά, φωτογραφικό υλικό και σκηνογραφία που θυμίζει τον θαυμαστό κόσμο του "Χάρι Πότερ".

Στα 83α Όσκαρ, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων από τα στούντιο της Disney, κέρδισε τα Βραβεία Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κοστουμιών, και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ. Η ταινία απέφερε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων και, από τον Μάιο του 2015, είναι η δέκατη ένατη ταινία με τις υψηλότερες συνολικές εισπράξεις όλων των εποχών.

Μια συνέχεια, με τίτλο Alice Through the Looking Glass, κυκλοφόρησε το 2016, με τον Τιμ Μπάρτον στην παραγωγή, τον Τζέιμς Μπόμπιν πίσω από τη σκηνοθεσία και όλο το καστ να επιστρέφει στους αρχικούς του ρόλους.

Σκηνοθέτης: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί: Μία Βασικόβσκα, Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Αν Χαθαγουέι, Άλαν Ρικμαν, Κρίσπιν Γκλόβερ


Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων Alice in Wonderland (2010)
"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων 
★★★★★★★★☆☆ 
Η 19χρονη Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων όπου συναντά το πραγματικό της πεπρωμένο βάζοντας τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας. Συναρπαστικά σκηνικά και μαγευτική φωτογραφία σε μια πολλοστή συνεργασία του τρίου Μπάρτον, Ντεπ και Μπόναμ Κάρτερ. (108 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


Μες στον Καθρέφτη και Τι Βρήκε η Αλίκη Εκεί (2016)Alice Through the Looking Glass (2016)
"Η Αλίκη μέσα από τον Καθρέφτη"
☆☆☆
Η συνέχεια της ταινίας του 2010 "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων". (113 λεπτά) (Ηλικία: 9+)

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2010):