Έλλα, η Μαγεμένη (2004)Έλλα, η Μαγεμένη (2004)Ella Enchanted (2004)
"Έλλα, η Μαγεμένη"
★★★★★★★☆☆☆
Η Έλλα μετά από ένα μαγικό ξόρκι είναι καταδικασμένη να υπακούει στις εντολές όλων. Προσπαθώντας να απελευθερωθεί από την κατάρα ταξιδεύει στο μαγεμένο δάσος. (96 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 
Σκηνοθεσία: Τόμι Ο' Χέιβερ
Ηθοποιοί: Αν Χαθαγουέι, Χιου Ντάνσι, Κάρι Έλγουις, Μίνι ΝτράιβερΗ ταινία Έλλα, η Μαγεμένη είναι μια ρομαντική κωμωδία φαντασίας, συμπαραγωγής Βρετανίας, Αμερικής και Ιρλανδίας, βασισμένη στο μυθιστόρημα, με το ίδιο όνομα, του 1997, από την Αμερικανίδα συγγραφέα νεανικής λογοτεχνίας Γκέιλ Καρσον Λεβάιν.

Η πλοκή, οι χαρακτήρες, ακόμη και η γενικότερη αίσθηση της διαφέρουν από το βιβλίο, όμως το θέμα και τα μαθήματα της πρωτότυπης ιστορίας είναι όλα εκεί, και με τον δικό της τρόπο, η ταινία γίνεται αρεστή προσφέροντας πάνω από όλα διασκέδαση.

Όπως και με τον Σρεκ, αυτό είναι ένα παραμύθι που καμιά φορά απευθύνεται περισσότερο σε ενήλικες, χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι αρνητικό για τα παιδιά, ενώ μας κλείνει το μάτι με αρκετές αναφορές στη σύγχρονη εποχή.

Τα τραγούδια είναι εξαιρετικά, το ίδιο και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Πολύ ενδιαφέροντες είναι και οι υποστηρικτικοί χαρακτήρες, ιδιαίτερα ο "κακός" Κάρι Έλγουις, που γνωρίσαμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ανεπανάληπτης ταινίας του 1987 The Princess Bride.