Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (2002)

Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (2002)

 

Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (2002)
Η παραγωγή της ταινίας έγινε από το διάσημο Studio Ghibli, το 2001. Η ταινία έχει βραβευθεί, μεταξύ άλλων, με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το 2002 και Χρυσή Αρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου την ίδια χρονιά, ενώ έχει χαρακτηριστεί από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως μια από τις "50 ταινίες που κάποιος πρέπει να δει μέχρι την ηλικία των 14 χρόνων", τοποθετώντας την μάλιστα πρώτη στη σχετική λίστα.

Η μαγική περιπέτεια του Χαγιάο Μιγιαζάκι, θεωρείται από πολλούς ως το πλέον αριστουργηματικό έργο της τέχνης των κινουμένων σχεδίων, και ιδίως ως η καλύτερη άνιμε ταινία όλων των εποχών, και απευθύνεται δε σε μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά καθώς αρκετές σκηνές και χαρακτήρες ενδέχεται να τρομάξουν πιο νεαρούς θεατές.

Σκηνοθέτης: Χαγιάο Μιγιαζάκι
Ηθοποιοί: Ντάβεϊ Τσέις, Τζέισον Μάρσντεν, Μάικλ Τσίκλις


Οι Καλυτερες Άνιμε Ταινίες για Παιδιά Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων Χαγιάο ΜιγιαζάκιSen to Chihiro no Kamikakushi (2002)
"Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" - "Spirited Away"  
★★★★★★★★★☆
Η 10χρονη Τσιχίρο αιχμαλωτίζεται μέσα σε μια πόλη-φάντασμα, όπου αναγκάζεται να δουλέψει σκληρά σε μια λουτρόπολη για θεούς και δαίμονες και να περάσει με επιτυχία μια σειρά από δοκιμασίες. (125 λεπτά) (Ηλικία: 11+)Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας: