Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν (2014)Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν (2014)

Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν (2014)


Mr. Peabody & Sherman (2014)
"Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο κος Πίποντι, ένας ιδιοφυής σκύλος, πανεπιστήμονας, ολυμπιονίκης και επιτυχημένος επιχειρηματίας και ο υιοθετημένος του ανθρώπινος γιος Σέρμαν ζουν ένα περιπετειώδες ταξίδι στο χρόνο. (92 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ
Ηθοποιοί: Τάι Μπιούρελ, Μαξ Τσαρλς, Στίβεν Κόλμπερτ, Λέσλι ΜανΟ Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν από τα στούντιο της DreamWorks Animation είναι μια ταινία με μεγάλα ονόματα στην παραγωγή, όπως τον Ρομπ Μίνκοφ (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, Ο Ποντικομικρούλης) στη σκηνοθεσία και τον Ντάνι Έλφμαν (Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων) στη μουσική. Διαθέτει εξαιρετικά διασκεδαστικά γραφικά μα ήμι-εκπαιδευτικά ιστορικά στοιχεία και αρκετά αστεία που δεν καταφέρνουν να προκαλέσουν γέλιο. Αρκετοί από τους χαρακτήρες είναι νευρικοί, εκφοβιστικοί και εγωιστές με αποτέλεσμα να γίνονται αντιπαθείς στο κοινό.

Παρ' όλα αυτά η σχέση πατέρα-γιου είναι αρκετά γλυκιά και ο κύριος Πίμποντι, αν και σκύλος ιδιοφυΐα που διαπρέπει στα πάντα, από το μαγείρεμα μέχρι την επιστήμη των πυραύλων, και κάθε μορφή μουσικής, πασχίζει με την ανατροφή του γιου του καθώς, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί απλά να το μάθει μέσα από τα βιβλία. Οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν προστατεύουν, υπερασπίζονται και διδάσκουν ο ένας τον άλλον είναι ένα καλό μάθημα για το τι είναι σημαντικό στις σχέσεις γονέα-παιδιού (εμπιστοσύνη, επικοινωνία και άνευ όρων αγάπη).