Μαίρη Πόππινς (1964)Μαίρη Πόππινς (1964)

Μαίρη Πόππινς (1964)


Mary Poppins (1964)
"Μαίρη Πόππινς"
★★★★★★★★☆☆
Μια ξεχωριστή νταντά με υπερφυσικές δυνάμεις, απαντά με μαγικό τρόπο στην αγγελία των δύο παραμελημένων παιδιών μιας λονδρέζικης οικογένειας. Με κέφι, αγάπη και επιμονή, βοηθά την οικογένεια να λύσει τα προβλήματά της και διδάσκει μικρούς και μεγάλους απαραίτητα μαθήματα ζωής με τον πιο ευχάριστο τρόπο. (139 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Στίβενσον
Ηθοποιοί: Τζούλι Άντριους, Ντικ Βαν Ντάικ, Ντέιβιντ Τόμλινσον, Γκλύνις Τζονς


Σπάνια μια ταινία καταφέρνει να είναι τόσο διασκεδαστική, καθώς αφηγήται μια απλή, συγκινητική ιστορία. Η Μαίρη Πόππινς αποτελεί ένα πλούσιο σύγχρονο παραμύθι που φημίζεται για εκπληκτικά ειδικά εφέ του, τα αξέχαστα τραγούδια, και την θρυλική ερμηνεία της Τζούλι Άντριους στον ρόλο της αγαπημένης νταντάς όλως των γενιών. Πρόκειται για ένα υπέροχο μιούζικαλ φαντασίας που εντυπωσιάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους ακόμα και 50 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Η ταινία έλαβε εξαιρετικές κριτικές από κριτικούς και κοινό και έλαβε 13 υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε 5 από αυτά, χαρίζοντας το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στη Τζούλι Άντριους. Το 2013, η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.