Μαίρη Πόππινς (1964)

Μαίρη Πόππινς (1964)

Μαίρη Πόππινς (1964)
Σπάνια μια ταινία καταφέρνει να είναι τόσο διασκεδαστική, καθώς αφηγήται μια απλή, συγκινητική ιστορία. Η Μαίρη Πόππινς αποτελεί ένα πλούσιο σύγχρονο παραμύθι που φημίζεται για εκπληκτικά ειδικά εφέ του, τα αξέχαστα τραγούδια, και την θρυλική ερμηνεία της Τζούλι Άντριους στον ρόλο της αγαπημένης νταντάς όλως των γενιών. Πρόκειται για ένα υπέροχο μιούζικαλ φαντασίας που εντυπωσιάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους ακόμα και 50 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Η ταινία έλαβε εξαιρετικές κριτικές από κριτικούς και κοινό και έλαβε 13 υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε 5 από αυτά, χαρίζοντας το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στη Τζούλι Άντριους. Το 2013, η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Στίβενσον
Ηθοποιοί: Τζούλι Άντριους, Ντικ Βαν Ντάικ, Ντέιβιντ Τόμλινσον, Γκλύνις Τζονς


Μαίρη ΠόππινςMary Poppins (1964)
"Μαίρη Πόππινς"
★★★★★★★★☆☆
Μια νταντά με υπερφυσικές ικανότητες, επισκέπτεται το σπίτι μιας λονδρέζικης οικογένειας προκειμένου να συνεισφέρει στην καλυτέρευση της ζωής των μελών της. (139 λεπτά) (Ηλικία: 7+)