Παλιές Παιδικές Σειρές της Δεκαετίας του 1990



Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων της Δεκαετίας του 1990

Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων της Δεκαετίας του 1990

Παιδικές σειρές, τηλεοπτικά και online εκπαιδευτικά προγράμματα από το 1990 μέχρι και το 1999. Βραβευμένα κινούμενα σχέδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και γυμνασίου με την υπογραφή των μεγαλύτερων στούντιο όπως Disney Channel TV, Nickelodeon, Hanna-Barbera και Warner Bros.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

The Magic School Bus (1994)
"Το Μαγικό Σχολικό"
★★★★★★★★★★
Καναδική και Αμερικανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία αφηγείται τις φανταστικές περιπέτειες της μαγικής δασκάλας κυρίας Φριζλ και της τάξης της από πρόσχαρα και γεμάτα περιέργεια παιδιά. Οι ενθουσιώδεις ήρωες επιβιβάζονται σε ένα μαγικό σχολικό λεωφορείο και ταξιδεύουν σε απίθανες τοποθεσίες, όπως το ηλιακό σύστημα, τα σύννεφα, το παρελθόν, ακόμα και μέσα στο ανθρώπινο σώμα.(30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)


The Adventures of Tintin (1991)
"Οι Περιπέτειες του Τεντέν"
★★★★★★★★★★
Ο Τεντέν είναι ένας Βέλγος δημοσιογράφος, ο οποίος συνέχεια εμπλέκεται σε περίεργες και παράξενες περιπέτειες. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του είναι οι ντετέκτιβς Ντυπόν και Ντιπόν, ο Καπετάνιος Χάντοκ, ο καθηγητής Τρύφων Τουρνεζόλ και ο πιστός του σκύλος Μιλού.(30 λεπτά) (Ηλικία: 9+)




Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Batman: The Animated Series (1992)
"Μπάτμαν"
★★★★★★★★★☆
Ο Σκοτεινός Ιππότης μάχεται το έγκλημα στη Γκόθαμ Σίτι με την βοήθεια του Ρόμπιν και της Μπάτγκερλ. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Bishôjo senshi Sêrâ Mûn (1992)
"Σέιλορ Μουν"
★★★★★★★★★☆
Η σειρά αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα στην εξέλιξη του σύγχρονου σχεδίου και του σεναρίου των μάνγκα και έκανε δημοφιλές το είδος των μάνγκα με ομάδες κοριτσιών με μαγικές ιδιότητες. Η σειρά Σέιλορ Μουν μετατράπηκε σε αρχέτυπο για πολλές άλλες μελλοντικές σειρές του είδους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Pokémon (1998)
"Πόκεμον" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Ας Κέτσαμ είναι ένας δεκάχρονος εκπαιδευτής από την πόλη Πάλετ, που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με σκοπό να γίνει ο Αφέντης των Πόκεμον. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Recess (1997)
"Το Διάλειμμα"
★★★★★★★★☆☆
Τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, παραγωγής των στούντιο Disney. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τις σχολικές περιπέτειες μίας παρέας μαθητών, του Τι Τζέι και των φίλων του Βινς, Σπινέλι, Γκρέτσεν, Μάικυ και Γκας. (15 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Doug (1991)
"Νταγκ" 
★★★★★★★★☆☆
2 βραβεία EMMY, 2 Young Artist Awards, και 2 Κids Choice Awards. Ο Νταγκ είναι σίγουρος ότι τα πλήθη θα τον αποθεώνουν όταν θα είναι πια ένας διάσημος ροκ σταρ, ένας μεγάλος σκηνοθέτης, ένας γενναίος πιλότος, ένας ιδιοφυής βιολονίστας ή ένας πρωτοπόρος αστροναύτης! (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 




Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆


Caillou (1997)
"Καγιού"
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική σειρά για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία αφηγείται τις διασκεδαστικές περιπέτειες ενός τετράχρονου αγοριού καθώς ανακαλύπτει κάθε μέρα ένα νέο ενδιαφέρον κομμάτι του κόσμου παρέα με τη μαμά του. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)


The Adventures of Paddington Bear (1997)
"Πάντινγκτον Το Αρκουδάκι"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Πάντιντον, το Αρκουδάκι, μόλις έχει φτάσει στο Λονδίνο από το Σκοτεινό Περού, όταν συναντά για πρώτη φορά την οικογένεια Μπράουν. Από τότε οι ζωές τους δε θα είναι ποτέ πια οι ίδιες. (23 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Arthur (1996)
"Άρθουρ" 
★★★★★★★☆☆☆
Κεφάτες παιδικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον χαριτωμένο μυρμηγκοφάγο. Ο Άρθουρ και η παρέα του παρουσιάζουν με διασκεδαστικό και διδακτικό τρόπο τις καθημερινές καταστάσεις που αφορούν τα παιδιά.(30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Dexter's Laboratory (1996)
"Το Εργαστήριο του Ντέξτερ" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα ιδιοφυές μικροσκοπικό αγόρι με κόκκινα μαλλιά, ζει με τη μαμά, το μπαμπά και την ενοχλητική αδελφή του Ντι Ντι. Στο δωμάτιό του κρύβει ένα ολόκληρο εργαστήριο με χρονομηχανές, μυστικές φόρμουλες και τρομακτικά πλάσματα από άλλους πλανήτες. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Hey Arnold! (1996)
"Χέι Άρνολντ" 
★★★★★★★☆☆☆
Η καθημερινότητα ενός τετράχρονου σε μια πόλη που θυμίζει το Μπρούκλιν της Νέα Υόρκης. Ζει μαζί με τους παππούδες του και συναντά γείτονες και φίλους. (15 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Aladdin (1994)
"Αλαντίν" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Αλαντίν, η πριγκίπισσα Τζασμίν, ο Αμπού, το Τζίνι και το μαγικό χαλί σε μια παραγωγή κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '90 από την Disney για την τηλεόραση. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Rupert (1991) 
"Ρούπερτ Το Αρκουδάκι" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι περιπέτειες του έξυπνου, πολυμήχανου, γενναίου Ρούπερτ που καταλήγει άθελα του σε μακρινά μυστηριώδη μέρη, μα στο τέλος καταφέρνει να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι του στο Nutwood. Τα DVD και τα βιβλία της σειράς αποτελούν υπέροχα δώρα για παιδιά. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Captain Planet and the Planeteers (1990)
"Κάπτεν Πλάνετ" 
★★★★★★★☆☆☆
Πέντε έφηβοι μετατρέπονται σε προστάτες του πλανήτη και ενθαρρύνουν τη περιβαλλοντολογική συνείδηση στα παιδιά. Οι ήρωες σώζουν την Γη από οικολογικές καταστροφές με την βοήθεια του υπερήρωα Κάπτεν Πλάνετ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Tiny Toon Adventures (1990)
"Οι Περιπέτειες των Τάινι Τουνς"
★★★★★★★☆☆☆
Οι περιπέτειες μιας νέας γενιάς χαρακτήρων των Λούνεϊ Τουνς της Γουόρνερ Μπρος. (22 λεπτά) (Ηλικία: 7+)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Bob the Builder (1999)
"Μπομπ, ο Μάστορας" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Μπομπ και τα εργαλεία του όλο μαστορεύουν. Σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας ενθαρρύνει αποφασιστικότητα και δυναμισμό. (10 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Digimon (1999)
"Ντίτζιμον" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Επτά παιδιά από την Ιαπωνία πέφτουν σε μια εναλλακτική διάσταση που ονομάζεται Digital World, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με ισχυρά ψηφιακά τέρατα που ονομάζονται Digimon.(24 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Noddy (1998)
"Νόντι" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Μια ακόμα σειρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας για ένα μικρό ξύλινο αγόρι και όλους τους καινούριους φίλους που κάνει σε κάθε επεισόδιο. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





The Wild Thornberrys (1998)
"Οικογένεια Θορνμπέρι"
★★★★★★☆☆☆☆ 
H οικογένεια Θορνμπέρι ταξιδεύει στην Αφρική με ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα. Η κόρη τους έχει ένα κρυφό χάρισμα: να μιλάει με τα ζώα.(30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Pinky and the Brain (1995)
"Ο Πίνκι και ο Μπρέϊν" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Τι θα κάνουμε απόψε Μπρέιν;
Ό,τι κάνουμε κάθε βράδυ Πίνκι. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τον κόσμο. Μια πανέξυπνη σειρά της Γουόρνερ Μπρος. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




The Busy World of Richard Scarry (1993)
"Ο Πολυάσχολος Κόσμος του Ρίτσαρντ Σκάρυ" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Παλιά αγαπημένη σειρά εμπνευσμένη από τα διάσημα βιβλία αγγλικών του δημιουργού Richard Scarry σχετικά με την Busytown. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Rugrats (1991)
"Ρούκρατς" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Τέσσερα μωρά ανακαλύπτουν τον κόσμο και ζουν μεγάλες περιπέτειες χάρη στην ανεξάντλητη φαντασία τους.(30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)