Ντοκιμαντέρ με ΖώαΝτοκιμαντέρ και Εκπαιδευτικά Προγράμματα με Zώα

Ντοκιμαντέρ, μίνι σειρές και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα θηλαστικά, τα ερπετά, τα πτηνά, τα έντομα, τα αμφίβια και τα ψάρια, για την εξέλιξη των ειδών, τα χαρακτηριστικά και το περιβάλλον τους, κατάλληλα για παιδιά και εφήβους.


Ντοκιμαντέρ και Εκπαιδευτικά Προγράμματα με Θέμα τα Zώα

Ντοκιμαντέρ με ζώα, όπως λιοντάρια, πολικές αρκούδες, καρχαρίες, πιγκουίνους, πιθήκους, ελέφαντες, ερπετά, έντομα, πουλιά, φάλαινες, αρκούδες και πλάσματα των Ωκεανών αλλά και προϊστορικά ζώα όπως βραδύποδες και μαμούθ. HD και 3D παραγωγές από BBC, Discovery Channel, Animal Planet, Disney Nature, National Geographic, History Channel και Science Channel.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★


Life Story (2014 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ιστορία της Ζωής" 
★★★★★★★★★★
Ο Ντέιβιντ Αττένμπορο αφηγείται την μεγαλύτερη περιπέτεια από όλες, το ταξίδι μέσα στη ζωή. (360 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


Africa (Mini-Series, 2013)
"Αφρική" 
★★★★★★★★★★
Αφρική, η πιο άγρια ήπειρος του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό High Definition ντοκιμαντέρ από το BBC, που μας ταξιδεύει στον θαυμαστό κόσμου της Αφρικής μέσα από τις ερήμους, τις ζούγκλες, τις σαβάνες και τις απίθανες άγριες μορφές ζωής της. (360 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 

Frozen Planet (Mini-Series, 2011)
"Παγωμένος Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
Μια εκπληκτική μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων του BBC, που επικεντρώνεται στη ζωή και το περιβάλλον των δύο παγωμένων πόλων του πλανήτη μας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Human Planet (Mini-Series, 2011)
"Ανθρώπινος Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
O Τζον Χαρτ παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ υπερπαραγωγή, αφιερωμένο στο πιο προσαρμοστικό είδος του πλανήτη, τον άνθρωπο. Σε αυτή την επική σειρά του Discovery Channel παρουσιάζονται οι προσπάθειες και οι επιτυχίες της ανθρωπότητας να επιβιώσει σε δύσκολα περιβάλλοντα και προσφέρονται άπειρες ευκαιρίες για μάθηση. Η εκπαιδευτική αξία αυτής της σειράς είναι πολύ μεγάλη και καταφέρνει να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. (360 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Life (2009 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ζωή" 
★★★★★★★★★★
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιάζει τη θρυλική πλέον σειρά του BBC, και μέσα από 10 συναρπαστικά επεισόδια μας φέρνει σε επαφή με απίθανες άγριες μορφές ζωής από όλο τον πλανήτη γη. Τεράστια εκπαιδευτική αξία για κάθε παιδί. (500 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 

Planet Earth (Τηλεοπτική Σειρά, 2006)
"Πλανήτης Γη" 
★★★★★★★★★★
Το μεγαλειώδες, πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ 11 επεισοδίων χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή του BBC μέχρι σήμερα. Γυρισμένο εξ ολοκλήρου με υψηλή ευκρίνεια μας παρουσιάζει, για πρώτη φόρα από τόσο κοντά, ελέφαντες, πιγκουίνους, λιοντάρια, λευκούς καρχαρίες, πολικές αρκούδες και πολλά άλλα εντυπωσιακά άγρια ζώα. Ο σεβασμός των θεατών για την φύση αυξάνεται με κάθε πλάνο, και τα παιδιά αφομοιώνουν τη γνώση εύκολα και για πάντα. (570 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Life in the Undergrowth (2005 Mini-Series)
"Η Ζωή στον Μικρόκοσμο" 
★★★★★★★★★★
Ο David Attenborough παρουσιάζει μία πρωτοποριακή εξερεύνηση μιας ομάδας οργανισμών που είναι μεγάλη σε αριθμό, αλλά τα μέλη της συχνά πολύ μικρά για να παρατηρήσει κανείς: τα ασπόνδυλα.
(50 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
The Life of Mammals (2002 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ζωή των Θηλαστικών" 
★★★★★★★★★★
Μία ολοκληρωμένη μελέτη του BBC, για το πώς εξελίχθηκαν τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


The Blue Planet (2001 Mini-Series)
"Ο Μπλε Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
Η κολοσσιαία σειρά ντοκιμαντέρ του BBC χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και μας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εμπειρία από βάθη των Ωκεανών. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο μας συστήνει μαγευτικά θαλάσσια πλάσματα και εξετάζει το πως επηρεάζονται τα Οικοσυστήματα των Ωκεανών από την κλιματική αλλαγή. (50 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 
Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

African Cats (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Αφρικανικές Γάτες" 
★★★★★★★★★☆
Ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση που επικεντρώνεται σε δύο οικογένειες γάτων της Αφρικής και στο πως διδάσκουν τα μικρά τους τους τρόπους της άγριας φύσης. (89 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


First Life (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Πρώτη Ζωή" 
★★★★★★★★★☆
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να εξερευνήσει αιώνια ερωτήματα που περικυκλώνουν το μυστήριο της ζωής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Charles Darwin and the Tree of Life (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Ο Δαρβίνος και το Δέντρο της Ζωής " 
★★★★★★★★★☆
Ένα επιστημονικό ντοκιμαντέρ από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο και το BBC για τον Κάρολο Δαρβίνο και την επαναστατική θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Nature's Great Events (2009 Mini-Series)
"Τα Μεγάλα Θαύματα της Φύσης" 
★★★★★★★★★☆
Ο David Attenborough μας ξεναγεί με το μοναδικό του τρόπο στα μεγαλύτερα γεγονότα που σηματοδοτούν τον κύκλο της ζωής στη φύση. Κάθε επεισόδιο μας ταξιδεύει και σε ένα διαφορετικό μέρος, για να δούμε πώς οι δυνάμεις της φύσης ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση που εξαπλώνεται σε ακτίνα χιλιάδων μιλίων και καταλήγει σε ένα εκπληκτικό γεγονός για την άγρια ζωή. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)Life in Cold Blood (2008 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ζωή των Ερπετών" 
★★★★★★★★★☆
Η επική ιστορία της ζωής των ψυχρόαιμων οργανισμών, από τους χρυσαφένιους βατράχους και τα φίδια της θάλασσας ως τις σαύρες αρμαντίλλο και τις γιγαντιαίες χελώνες, συμπληρώνει την υπέροχη επισκόπηση της ζωής στον πλανήτη Γη από τον David Attenborough. (60 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
The Life of Birds (1998 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ζωή των Πουλιών" 
★★★★★★★★★☆
Μία ολοκληρωμένη και πλούσια, λεπτομερής μελέτη των πτηνών, η οποία εξετάζει την ποικιλία των διαφορετικών ειδών και τον τρόπο ζωής τους. (489 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


The Private Life of Plants (1995 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Μυστική Ζωή των Φυτών" 
★★★★★★★★★☆
Παρακολουθούμε τα φυτά μέσω καταπληκτικών time lapses να αναπτύσσονται, να εξαπλώνονται, να αναπαράγονται, να μάχονται να ξεπεράσουν εμπόδια ή να νικήσουν αντιπάλους, να εκμεταλλεύονται τις συνθήκες, να αγωνίζονται να τραφούν και να επωφεληθούν από το φως του ήλιου. (292 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Bears (2014 Ντοκιμαντέρ)
"Αρκούδες" 
★★★★★★★★☆☆
Το μαγευτικό ντοκιμαντέρ με ζώα της Disney, ιδανικό για παιδιά, ακολουθεί μία οικογένεια αρκούδων στην Αλάσκα καθώς τα μικρά αρκουδάκια μαθαίνουν τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής. (78 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

The Last Lions (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Τα Τελευταία Λιοντάρια"
★★★★★★★★☆☆
Πριν από 50 χρόνια υπήρχαν σχεδόν μισό εκατομμύριο λιοντάρια στην Αφρική. Σήμερα υπάρχουν γύρω στα 20.000. Το National Geographic παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ για αυτά τα τελευταία άγρια λιοντάρια που απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά καθώς περιέχει σκληρές πραγματικότητες του ζωικού κόσμου. (88 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
South Pacific (2009 Mini-Series)
"Νότιος Ειρηνικός" 
★★★★★★★★☆☆
Μια σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Νότιου τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού και πως αυτή προσαρμόστηκε στις ιδιόμορφες συνθήκες του. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Earth (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Γη" 
★★★★★★★★☆☆
Κινηματογραφική διασκευή από την Disney, της θρυλικής σειράς του BBC, Planet Earth. Στο επικό αυτό ντοκιμαντέρ με ζώα, ακολουθούμε τα μεταναστευτικά μονοπάτια τριών οικογενειών θηλαστικών, πολικές αρκούδες στην Αρκτική που απομακρύνονται από τους πάγους που λιώνουν, ελέφαντες στην Αφρική που ψάχνοντας νερό πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φύλακες της πηγής, τα λιοντάρια, και φάλαινες που ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια από τον Ισημερινό την Ανταρκτική. (90 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


La Marche de l'Empereur (2005 Ντοκιμαντέρ)
"Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα" 
★★★★★★★★☆☆
Κάθε χειμώνα εδώ και χιλιετίες, στην καρδιά της Ανταρκτικής λαμβάνει χώρα ένα απίστευτο ταξίδι. Χιλιάδες αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι εγκαταλείπουν τα βάθη του ωκεανού, βγαίνουν στην ολόλευκη γη και ξεκινούν το ταξίδι τους προς την απομονωμένη ενδοχώρα, μια περιοχή τόσο ακραία αποτρεπτική, που δε συντηρεί κανενός άλλου είδους ζωή. Μοναδικός σκοπός του ταξιδιού αυτού η αναπαραγωγή, η συνέχιση του είδους τους. (80 λεπτά) (Ηλικία: 6+)Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Island of Lemurs: Madagascar (2014 Ντοκιμαντέρ)
"Το Νησί των Λεμούριων: Μαδαγασκάρη" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια ματιά στη ζωή των άγριων λεμούριων της Μαδαγασκάρης τον, όπου ο Μόργκαν Φρίμαν μας διηγείται πως αυτά τα πανέξυπνα ζώα βρέθηκαν στο νησί πριν από εκατομμύρια χρόνια και γιατί τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης. (39 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Journey to the South Pacific (2013 Ντοκιμαντέρ)
"Ταξίδι στο Νότιο Ειρηνικό"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα υποβρύχιο ταξίδι στην Ινδονησία όπου θα μάθουμε για τους μεγαλοπρεπείς κατοίκους της, όπως γιγάντιες μυλιοβατίδες και φαλαινοκαρχαρίες καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται στην περιοχή για τη διατήρηση των ωκεανών. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Great Barrier Reef (2012 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο είναι ένα από τα θαύματα της φύσης του πλανήτη μας και αποτελεί τη μεγαλύτερη ζωντανή δομή στη Γη. (60 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


The Last Reef 3D (2012 Ντοκιμαντέρ) 
"Ο Τελευταίος Ύφαλος"
★★★★★★★☆☆☆
Βλέπουμε τους υφάλους ως εξωτικά, μακρινά μέρη με ελάχιστη ή καμία σχέση με την καθημερινότητα και τον κόσμο μας. Ωστόσο, κάθε ύφαλος είναι μια ζωντανή πόλη κάτω από τη θάλασσα με μια παράλληλη ύπαρξη με τον δικό μας κόσμο. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

To the Arctic 3D (2012 Ντοκιμαντέρ)
"Στην Αρκτική 3D" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα λευκό 3D ντοκιμαντέρ με τη Μέριλ Στριπ να αφηγείται ένα ταξίδι στη ζωή της μητέρας πολικής αρκούδας και των δύο επτά μηνών μικρών της, καθώς περιπλανώνται στην μεταβαλλόμενη Αρκτική φύση που είναι το σπίτι τους. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Born to Be Wild (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Γεννημένοι Ελεύθεροι" 
★★★★★★★☆☆☆
Συγκινητική ταινία που καταγράφει μικρούς ορφανούς ουρακοτάγκους και ελέφαντες και τους εκπληκτικούς ανθρώπους που προσπαθούν να τους διασώσουν έναν έναν. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Disneynature: Wings of Life (2011 Ντοκιμαντέρ) 
"Τα Φτερά της Ζωής"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα πολύχρωμο, εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με αφηγήτρια την υπέροχη Μέριλ Στριπ το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως "Pollen", "Γύρη". Ο πανέμορφος κόσμος των λουλουδιών και των επικονιαστών τους μέσα από τον φακό της Disney. (77 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
The Great Rift (2010 Mini Σειρά) 
"Η Μεγάλη Ρωγμή"
★★★★★★★☆☆☆
Η σειρά εξερευνά τη ρωγμή που εμφανίστηκε πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια στα βάθη της Αφρικής, η οποία συνετέλεσε στη δημιουργία ενός μοναδικού γεωλογικού φαινομένου, μερικών από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο και απίθανων μορφών ζωής. (176 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Oceans (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Ωκεανοί" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα οικολογικό δράμα / ντοκιμαντέρ, γυρισμένο σε όλο τον κόσμο, για τα υπό εξαφάνιση θαύματα του υδάτινου κόσμου. (104 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Under the Sea 3D (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Κάτω από τη Θάλασσα" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια υποβρύχια ματιά στις διαφορετικές παράκτιες περιοχές της Νότιας Αυστραλίας, της Νέας Γουινέας, και του Ίνδο - Ειρηνικού και οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους ωκεανούς. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 

Yellowstone (2009 Mini Σειρά)
"Εθνικό Πάρκο Yellowstone" 
★★★★★★★☆☆☆
Γυρισμένο κατά τη διάρκεια ενός έτους στο Yellowstone, το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων του BBC, καταγράφει την άγρια ​​ζωή σε μία από τις τελευταίες παρθένες περιοχές που απομένουν στην έρημο της Αμερικής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


The Meerkats (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Οι Σουρικάτες" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια αποκαλυπτική ματιά στην καθημερινή μάχη μιας οικογένειας για επιβίωση, κάτω από τις πιο αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτό όμως που τις κάνει ξεχωριστές είναι η ομοιότητα που παρουσιάζει η ζωή αυτής της οικογένειας με την δική μας. (83 λεπτά) (Ηλικία: 7+)

Arctic Tale (2007 Ντοκιμαντέρ) 
"Αρκτικές Ιστορίες"
★★★★★★★☆☆☆
Δύο αφηγήσεις - ο κύκλος ζωής δύο θαλάσσιων ίππων, μιας μητέρα της και του μικρού της, και η ζωή μιας πολικής αρκούδας και των μικρών της - απεικονίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της ύπαρξης στις λευκές περιοχές της Αρκτικής. (96 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Le Renard et l'Enfant (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Το Παιδί και η Αλεπού" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σ' ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος γοητεύεται από μια άγρια αλεπού και αρχίζει μια συστηματική προσπάθεια να πλησιάσει το ζώο και να επικοινωνήσει μαζί του. (92 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Deep Sea (2006 Ντοκιμαντέρ) 
"Βαθιά Θάλασσα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζόνι Ντεπ και η Κέιτ Γουίνσλετ σε μία τρισδιάστατη αποστολή στα βάθη  των Ωκεανών. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο μεγαλείο αυτού του κόσμου που σπάνια βλέπουν ανθρώπινα μάτια, φωτογραφίζοντας μια σειρά από σπάνια είδη ψαριών, καλαμάρια, σαλάχια, μέδουσες, και άλλα υδρόβια πλάσματα, καθώς προσφέρει μια προοπτική για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που απειλούν την υποβρύχια κοινότητα. (41 λεπτά) (Ηλικία: 7+)Deep Blue (2003 Ντοκιμαντέρ) 
"Βαθύ Μπλε"
★★★★★★★☆☆☆
Η φυσική ιστορία των Ωκεανών. Το θεαματικό, και κάποιες φορές σκληρό ντοκιμαντέρ του BBC παρουσιάζει μοναδικές εικόνες από τους ωκεανούς της υδρογείου, συγκεντρωμένες μετά από πολλά χρόνια κινηματογράφησης. Το Βαθύ Μπλε ξεναγεί το θεατή στα βάθη της θάλασσας, σε ένα ταξίδι από τα κοραλλιογενή θαύματα των Τροπικών ως τις αφιλόξενες ακτές της Ανταρκτικής και τις αχανής εκτάσεις του ωκεανού. (83 λεπτά) (Ηλικία: 6+)The Future Is Wild (2003 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Το Μέλλον είναι Άγριο" 
★★★★★★★☆☆☆
Φανταστείτε έναν κόσμο στο βαθύ, μακρινό μέλλον, έναν κόσμο πολύ διαφορετικός από το δικό μας, όπου οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από τις κλιματικές και γεωλογικές μεταβολές, που καταστρέφουν όχι τη Γη μα το φυσικό μας περιβάλλον. Πως θα είναι ο κόσμος, τι είδους πλάσματα θα καλούν τον πλανήτη σπίτι τους; Μια διεθνής ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων προβλέπει το μέλλον και τις νέες μορφές ζωής σε 5, 100 και 200 εκατομμύρια χρόνια. (25 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


Le Peuple Migrateur (2001 Ντοκιμαντέρ) 
"Φτερωτοί Μετανάστες"- "Winged Migration"
★★★★★★★☆☆☆
Ντοκιμαντέρ σχετικά με τις μεταναστευτικές συνήθειες των πουλιών, γυρίστηκε κατά τη διάρκεια τριών ετών και στις επτά ηπείρους.
(98 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

State of the Planet (2000 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Πλανήτης Γη σε Κατάσταση Κρίσης"
★★★★★★★☆☆☆
Η καταστροφή των τροπικών δασών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η εξαφάνιση των ειδών, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι μεγάλες ξηρασίες. Ανακαλύψτε αν ο πλανήτης μας βρίσκεται πράγματι σε κατάσταση  κρίσης, γιατί συμβαίνει αυτό και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. (147 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Flight of the Butterflies (2012 Ντοκιμαντέρ) 
"Η Πτήση των Πεταλούδων"
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ταινία με εκατοντάδες εκατομμύρια μοναρχών κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών τους από τον Καναδά και τις ΗΠΑ προς το Μεξικό. (40 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


OceanWorld 3D (2009 Ντοκιμαντέρ) 
"Ο Κόσμος των Ωκεανών 3D"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μαριόν Κοτιγιάρ σε ένα πανέμορφο 3-D ντοκιμαντέρ, που καταγράφει το ταξίδι μια θαλάσσιας χελώνας σε όλους τους ωκεανούς. (81 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Dolphins and Whales 3D: Tribes of the Ocean (2008 Ντοκιμαντέρ) 
"Δελφίνια και Φάλαινες 3D: Φυλές του Ωκεανού"
★★★★★★☆☆☆☆
Με αφηγήτρια την Ντάριλ Χάνα, το θαλάσσιο τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει από τους εκθαμβωτικούς κοραλλιογενείς υφάλους των Μπαχαμών στα ζεστά βάθη των νερών του εξωτικού Βασίλειο της Τόνγκα, για μια στενή επαφή με τις εναπομείναντες φυλές θηλαστικών του ωκεανού. (42 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Meerkat Manor: The Story Begins (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Η Ζωή με τις Σουρικάτες: H Αρχή της Ιστορίας" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η ιστορία μιας οικογένειας σουρικάτων, η οποία ζει στην έρημο Καλαχάρι στη Νότια Αφρική. Συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που διδάσκει στα παιδιά αλήθειες για τη ζωή στην άγρια φύση. (76 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


  


Aliens of the Deep (2005 Ντοκιμαντέρ) 
"Εξωγήινοι του Βυθού"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο σκηνοθέτης του Avatar και του Τιτανικού, Τζέιμς Κάμερον συνεργάζεται με επιστήμονες της NASA για να εξερευνήσει τη Μέσο-ωκεάνια ράχη, μια βυθισμένη αλυσίδα βουνών που δένουν τη Γη και αποτελεί το σπίτι μερικών από τις πιο μοναδικές μορφές ζωής του πλανήτη. (100 λεπτά) (Ηλικία: 7+)