Ντοκιμαντέρ για τον Άνθρωπο


Τα Καλύτερα Ντοκιμαντέρ για τον Άνθρωπο

Συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο, την ιστορία του, το μέλλον και τα επιτεύγματά του.

 

Συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο, την ιστορία του, το μέλλον και τα επιτεύγματά του.

Η πραγματικότητα είναι πιο είναι παράξενη από τη φαντασία, και συχνά μάλιστα πολύ πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Αυτό γίνεται φανερό μέσα από ντοκιμαντέρ από το χώρο της μουσικής, του αθλητισμού, της τέχνης, της πολιτικής, της ιστορίας, του πολιτισμού, των επιστημών και της τεχνολογίας. Ανάμεσα τους παραγωγές από BBC, Discovery Channel, Animal Planet, Disney Nature, National Geographic, History Channel και Science Channel.

Human Planet (Mini-Series, 2011)
"Ανθρώπινος Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
O Τζον Χαρτ παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ υπερπαραγωγή, αφιερωμένο στο πιο προσαρμοστικό είδος του πλανήτη, τον άνθρωπο. Σε αυτή την επική σειρά του Discovery Channel παρουσιάζονται οι προσπάθειες και οι επιτυχίες της ανθρωπότητας να επιβιώσει σε δύσκολα περιβάλλοντα και προσφέρονται άπειρες ευκαιρίες για μάθηση. Η εκπαιδευτική αξία αυτής της σειράς είναι πολύ μεγάλη και καταφέρνει να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. (360 λεπτά) (Ηλικία: 10+) Human Universe (2014 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ανθρώπινο Σύμπαν" 
★★★★★★★★★☆
Ο καθηγητής Brian Cox μας ταξιδεύει στον κόσμο εξερευνώντας την προέλευση, τη θέση και το πεπρωμένο του ανθρώπου στο σύμπαν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)The Life of Mammals (2002 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ζωή των Θηλαστικών" 
★★★★★★★★★★
Μία ολοκληρωμένη μελέτη του BBC, για το πώς εξελίχθηκαν τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)Hoop Dreams (1994 Ντοκιμαντέρ)
"Καλάθια και Όνειρα" 
★★★★★★★★★☆
Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη ζωή δυο νέων παιδιών στο Σικάγο και στα όνειρα που κάνουν για να βρεθούν κάποια μέρα στο ΝΒΑ. (170 λεπτά) (Ηλικία: 13+) 


Through the Wormhole (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Τα Μυστήρια της Ύπαρξης με τον Μόργκαν Φρίμαν"
★★★★★★★★★☆
Ο Μόργκαν Φρίμαν, συχνός παρουσιαστής ντοκιμαντέρ, εξερευνά τα πιο μεγάλα μυστήρια της ύπαρξης μέσα από ερωτήσεις που απασχολούν την ανθρωπότητα από την αυγή της. Μία εκπληκτική τηλεοπτική σειρά από το Discovery Channel (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)  

The Pixar Story (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Η Ιστορία της Pixar" 
★★★★★★★★
Μια ματιά στα πρώτα χρόνια των στούντιο κινουμένων σχεδίων Pixar, από την τεράστια εμπορική και κριτική επιτυχία του "Toy Story" και τη συνεργασία της με τα στούντιο της Disney. (87 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

In the Shadow of the Moon (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Στη Σκιά του Φεγγαριού" 
★★★★★★★★
Τα επιζώντα μέλη του πληρώματος από κάθε αποστολή του Απόλλωνα που βρέθηκε στο φεγγάρι, αφηγούνται την ιστορία τους με δικά τους λόγια και με ψηφιακό remastered υλικό από τα αρχεία της NASA, με αποτέλεσμα μια φιλόδοξη και επική ταινία που επιδεικνύει την τόλμη και το κίνδυνος, την υπερηφάνεια και το πάθος. (100 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


 


 


Spellbound (2002 Ντοκιμαντέρ)
"Αγώνισμα Ορθογραφίας" 
★★★★★★★★
Στο εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ με παιδιά για παιδιά, ακολουθούμε 8 νέους στην προσπάθειά τους να νικήσουν στον διάσημο αμερικάνικο Εθνικό Διαγωνισμό Ορθογραφίας του 1999. (97 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


Mad Hot Ballroom (2005 Ντοκιμαντέρ)
"Χορεύοντας στη Νέα Υόρκη" 
★★★★★★★★
Μια βραβευμένη ταινία που ακολουθεί 8 ενθουσιώδεις μαθητές στη Νέα Υόρκη, καθώς μπαίνουν στον κόσμο των χορευτικών διαγωνισμών. Ο φακός καταγράφει τη δική τους ανατρεπτική, αστεία και χαρούμενη οπτική, καθώς μαθαίνουν τα βήματα των χορών και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε μικρούς κυρίους και μικρές κυρίες, καθώς οδηγούνται προς το μεγάλο τελικό που θα αναδείξει το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης  (105 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


How Earth Made Us (2010 Mini-Series)
"Πως η Γη έπλασε τον Άνθρωπο" 
★★★★★★★★
Σε κάθε επεισόδιο, ο Γεωλόγος Iain Stewart μας εξηγεί πώς η γεωλογία, η γεωγραφία και το κλίμα έχουν επηρεάσει την πορεία του ανθρώπινου είδους. Μέσα από εντυπωσιακές εικόνες και διαφωτιστικά επιστημονικά στοιχεία, η σειρά ρίχνει νέο φως στις δυνάμεις που διαμόρφωσαν την ανθρώπινη ιστορία. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Human Journey (2009 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ανθρώπινη Εξέλιξη" 
★★★★★★★★
Ζήστε τα βήματα των προγόνων μας κι ανακαλύψτε πώς από τους πρώτους ανθρώπους φτάσαμε σε μας. Με αποδεδειγμένα στοιχεία από τη γενετική, την αρχαιολογία, την κλιματολογία, αλλά κι από απολιθώματα, παρακολουθείστε πέντε συγκλονιστικές διαδρομές που οι προγονοί μας ακολούθησαν σε όλη τη Γη, καθώς και τα εμπόδια και τις βίαιες προκλήσεις που αντιμετώπισαν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
The Story of Frozen: Making a Disney Animated Classic (2014) 
"Η Ιστορία του Ψυχρά κι Ανάποδα"
★★★★★★★★☆☆
Μια εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα "πίσω-από-τις-σκηνές" ματιά για να μάθουμε για την προέλευση, την εξέλιξη και την δημιουργία της πολυβραβευμένης και αγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney. (44 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
 
How Art Made the World (2005 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Δύναμη της Τέχνης" 
★★★★★★★★
Το BBC παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και σ' ολόκληρη τη Γη, μέσα στην καρδιά της δημιουργικότητας. Με τα εκπληκτικότερα δημιουργήματα του ανθρώπου ως παραδείγματα, ανακαλύπτουμε πώς σχετίζεται ο ανθρώπινος νους με το φυσικό περιβάλλον. (300 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

Cirque du Soleil (2000 Σειρά Ντοκιμαντέρ)
"Τσίρκο του Ήλιου" 
★★★★★★★★
Θεαματικές περιπέτειες που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Άλματα στον αέρα, χορός και κολύμπι από τους θρυλικούς χορευτές του Τσίρκου του Ήλιου, οι οποίοι μας μεταφέρουν σε μαγικό ταξίδι σε μακρινούς κόσμους πέρα από κάθε φαντασία. (Ηλικία: 10+)

Most Valuable Players (2010 Ντοκιμαντέρ)
"Πολυτιμότεροι Παίκτες" 
★★★★★★★★
Ντοκιμαντέρ για τα βραβεία Freddy στην Πενσιλβανία, παρόμοια με τα βραβεία Τόνι του Μπρόντγουεϊ, που χαρίζουν μια νύχτα λάμψης σε μαθητές λάτρεις του θεάτρου, όταν κατά τα άλλα η πόλη τους αφιερώνει όλους τους σχολικούς της πόρους στα σπορ. (96 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

2057 (2007 Τηλεοπτική Σειρά)
"2057, Ο Κόσμος σε 50 Χρόνια" 
★★★★★★★★
Το 2007 το Discovery Channel και ο γνωστός θεωρητικός φυσικός Michio Kaku επιχείρησαν εντυπωσιακά να προβλέψουν το πως θα είναι ο κόσμος σε 50 χρόνια με βάση τις τότε τρέχουσες τάσεις. Χωρισμένο σε 3 συναρπαστικά κεφάλαια: το Σώμα, η Πόλη και ο Κόσμος. (53 λεπτά) (Ηλικία: 
10+)
Le renard et l'enfant (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Το Παιδί και η Αλεπού" 
★★★★★★★
Ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σ' ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος γοητεύεται από μια άγρια αλεπού και αρχίζει μια συστηματική προσπάθεια να πλησιάσει το ζώο και να επικοινωνήσει μαζί του. (92 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


Food Matters (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Είσαι ό,τι Τρως" 
★★★★★★★
Τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να βοηθήσουν ή να βλάψουν την υγεία μας. Διατροφολόγοι, γιατροί, δημοσιογράφοι εξερευνούν θέματα όπως τα βιολογικά τρόφιμα, την ασφάλεια των τροφίμων, τη νέα παγκόσμια τάση προς την κατανάλωση μόνο ωμών τροφών και τη διατροφική θεραπεία.
(80 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Born to Be Wild (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Γεννημένοι Ελεύθεροι" 
★★★★★★★
Συγκινητική ταινία που καταγράφει μικρούς ορφανούς ουρακοτάγκους και ελέφαντες και τους εκπληκτικούς ανθρώπους που προσπαθούν να τους διασώσουν έναν έναν. (40 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


Cave of Forgotten Dreams (2010 Ντοκιμαντέρ)
"Η Σπηλιά των Ξεχασμένων Ονείρων" 
★★★★★★★
Μια αποκλειστική αποστολή στο σχεδόν απρόσιτο Σπήλαιο Chauvet στη Νότια Γαλλία, το σπίτι στης πιο αρχαίες εικαστικές τέχνες που είναι γνωστό ότι έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο. Μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρει μια μοναδική γεύση από τα παρθένα έργα τέχνης που δημιούργησαν ανθρώπινα χέρια και χρονολογούνται πάνω από 30.000 χρόνια πριν - σχεδόν δύο φορές τόσο παλιά όσο κάθε προηγούμενη ανακάλυψη. (90 λεπτά) (Ηλικία: 10+)Underwater Dreams (2014 Ντοκιμαντέρ)
"Υποβρύχια Όνειρα" 
★★★★★★★
Στα Υποβρύχια Όνειρα ο Μάικλ Πένια αφηγείται την ιστορία του πώς οι γιοι παράνομων Μεξικάνων μεταναστών έμαθαν πώς να κατασκευάζουν υποβρύχια ρομπότ και διαγωνίστηκαν απέναντι στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο τεχνολογίας ΜΙΤ. (86 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

 Être et avoir (2002 Ντοκιμαντέρ)
"Είμαι και Έχω" 
★★★★★★★
Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει ένα σχολείο ενός δωματίου σε μια αγροτική περιοχή της Γαλλίας, όπου οι μαθητές ηλικίας από 4 έως 11 ετών, εκπαιδεύονται από ένα ενιαίο ειδικό δάσκαλο. (104 λεπτά) (Ηλικία: 10+)Prophets of Science Fiction (2011 Τηλεοπτική Σειρά)
"Προφήτες Επιστημονικής Φαντασίας" 
★★★★★★★
Οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας των συγγραφέων του παρελθόντος έχουν γίνει σήμερα μέρος της πραγματικότητες μας. Μία ψυχαγωγική τηλεοπτική παραγωγή από το Science Channel και τον Ρίντλεϊ Σκοτ που θα μαγνητίσει τον λάτρη της επιστημονικής φαντασίας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

A Year in Burgundy (2013 Ντοκιμαντέρ)  
"Ένας Χρόνος στη Βουργουνδία"
★★★★★★★
Παρακολουθούμε επτά οικογένειες που φτιάχνουν κρασί στην Βουργουνδία μέσα στην πορεία ενός ολόκληρου έτους, και μαθαίνουμε για την πολιτιστική και δημιουργική διαδικασία της οινοποίησης, καθώς και γιατί η παραγωγή της χρονιάς διαφέρει τόσο από τις άλλες. (91 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

This Way of Life (2009 Ντοκιμαντέρ)  
"Αυτός ο Τρόπος Ζωής"
★★★★★★★
Ένας θαρραλέος άνδρας, σύζυγος και πατέρας παλεύει να δημιουργήσει την ιδανική, απλή, φυσική ζωή για τον ίδιο και την οικογένεια του. Καταπληκτική ταινία που αναδεικνύει με χάρη την αξία μιας αγνότερης ζωής και εμπνέει τον θεατή. Μια υπέροχη οικογένεια που θα σας αγγίξει. (84 λεπτά) (Ηλικία: 13+)

Revolution (2012 Ντοκιμαντέρ)  
"Επανάσταση"
★★★★★★★
Ένα ντοκιμαντέρ που μας εμπνέει να αλλάξουμε τον κόσμο και να σώσουμε τον πλανήτη μας. Μαζί με παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονες, μαθαίνουμε πως μπορεί η εξέλιξη να βοηθήσει στην επίλυση τρέχοντων και μελλοντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων μας. Εκπληκτικό, όμορφο, προκλητικό και βραβευμένο μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. (85 λεπτά) (Ηλικία: 10+)Mysteries of Egypt (1998 Ντοκιμαντέρ)  
"Μυστήρια της Αιγύπτου" 
★★★★★★
Στην εκπαιδευτική αυτή παραγωγή από το National Geographic, o Ομάρ Σαρίφ μας ταξιδεύει στις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας, το μοναδικό από τα επτά θαύματα του κόσμου που ακόμα υπάρχει. (38 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


Mummies: Secrets of the Pharaohs (2007 Ντοκιμαντέρ)  
"Μούμιες: Μυστικά των Φαραώ"
★★★★★★
Η σύγχρονη επιστήμη μας παρέχει μια συναρπαστική ματιά στον αρχαίο κόσμο καθώς ερευνητές και αρχαιολόγοι εξερευνούν τα μυστήρια που κρύβουν οι μούμιες της Αιγύπτου. Με την ανακατασκευή του DNA που συγκεντρώθηκε από Φαραώ, οι επιστήμονες είναι σε θέση να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ανθρώπινη γενετική και την ανάπτυξη καινοτόμων ιατρικών θεραπειών για θανατηφόρες ασθένειες. (80 λεπτά) (Ηλικία: 10+)Arabia 3D (2011 Ντοκιμαντέρ)  
"Αραβία 3D"
★★★★★★
Ένα όμορφο ντοκιμαντέρ για μια γη τόσο εξωτικό όσο και πολύπλοκη, προσφέρει μια καλλωπισμένη κατανόηση για έναν διαφορετικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής που τον συνοδεύει. Αμμόλοφοι, καραβάνια από καμήλες, βουτιές στην Ερυθρά Θάλασσα, ερείπια χαμένων πόλεων, μύθοι και τα μυστήρια. (40 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Christmas from Hollywood (2003 Ντοκιμαντέρ)  
"Χριστούγεννα από το Χόλιγουντ"
★★★★★★
Μια ματιά στον τρόπο που παρουσιάζονται τα Χριστούγεννα στο Hollywood, συμπεριλαμβανομένων της διάσημης Χολιγουντιανής Χριστουγεννιάτικης παρέλασης, μικρά αποσπάσματα από Χριστουγεννιάτικες και Αγιοβασιλιάτικες ταινίες και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από αστέρες του κινηματογράφου. Εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο Τιμ Άλλεν, η Χάλι Μπέρι και ο Πιρς Μπρόσναν. (72 λεπτά) (Ηλικία: 8+)Adventures in Voice Acting (2008 Ντοκιμαντέρ)
★★★★★★
Συνεντεύξεις με 100 ηθοποιούς που χαρίζουν τη φωνή τους σε διάσημα κινούμενα σχέδια και βίντεο παιχνίδια. Προσωπικές ιστορίες, εμπειρίες, επιτυχίες και μια καλή ματιά στο πως τα κινούμενα σχέδια παίρνουν ζωή και χαρακτήρα. (90 λεπτά) (Ηλικία: 10+)