Οι 100 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Μικρού Μήκους



Οι 100 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Μικρού Μήκους

Οι 100 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Μικρού Μήκους

Οι καλύτερες παιδικές ταινίες μικρού μήκους από το 1928 μέχρι το 2017. Χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, βαθμολογίες και η κατάλληλη ηλικία του νεαρού θεατή για να απολαύσει την κάθε ταινία. Κινηματογραφικές ταινίες, κινούμενα σχέδια και 3d movies.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

Lou (2017)
★★★★★★★★★★
Σε ένα δημοτικό σχολείο, μέσα στο κουτί των απολεσθέντων βρίσκεται o Lou, ένα καλόκαρδο τέρας, το οποίο απαρτίζεται από τα χαμένα παιδικά αντικείμενα. Όταν ο J.J. ένα επιθετικό αγόρι που εκφοβίζει τους συμμαθητές τους, τους παίρνει τα πράγματα και καταστρέφει τα αγαπημένα τους παιχνίδια, ο Lou αποφασίζει να του διδάξει ένα πολύτιμο μάθημα. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Piper (2016)
★★★★★★★★★★
Η Piper, ένα μωρό θαλασσοπούλι, ενθαρρύνεται από τη μητέρα της να αρχίσει να βρίσκει μόνη της την τροφή της από τη θάλασσα, αλλά στην πρώτη της προσπάθεια την σκεπάζει το κύμα. Αυτό το περιστατικό κάνει την Piper να τρέμει το νερό, με αποτέλεσμα να αρνείται να φύγει από τη φωλιά. Ένα μικρό καβούρι ερημίτης θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία και να ανακαλύψει τόσο την ομορφιά του υποβρύχιου κόσμου όσο και άφθονο φαγητό. (6 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Frozen Fever (2015)
"Χρόνια Πολλά Ψυχρά κι Ανάποδα" 
★★★★★★★★★★
Στη μικρού μήκους συνέχεια του υπέροχου Frozen της Disney, η Έλσα, ο Κρίστοφ, ο Όλαφ και ο Σβεν διοργανώνουν προς τιμή της Άννα το πιο απίθανο πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά της, μέχρι που ένα κρυολόγημα της Έλσα θα τους χαλάσει τα σχέδια. Προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζί με την ταινία μεγάλου μήκους της Ντίσνεϊ "Σταχτοπούτα". (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Lava (2014)
"Λάβα
★★★★★★★★★★
Μια πανέμορφη, πολύχρωμη ιστορία αγάπης από τα στούντιο της Pixar, η οποία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά των τροπικών νησιών και τη γοητεία των ηφαιστείων των ωκεανών. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Toy Story That Time Forgot (2014)
★★★★★★★★★★
Δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα η Μπόνι επισκέπτεται έναν φίλο της. Εκεί τα αγαπημένα μας παιχνίδια γνωρίζονται με ένα σετ από φιγούρες δράσης και ανακαλύπτουν ότι τα νεόφερτα δεινοσαυροειδή δεν ξέρουν πως είναι παιχνίδια. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Toy Story of Terror (2013)
"Μια Τρομακτική Ιστορία Παιχνιδιών" 
★★★★★★★★★★
Τα αγαπημένα μας παιχνίδια ξεκινάνε ένα οδικό ταξίδι, μα ένα απροσδόκητο γεγονός τα οδηγεί σε ένα μοτέλ στην άκρη του δρόμου. Εκεί, θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια μυστηριώδη, τερατώδη και τρομακτική αλληλουχία γεγονότων. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Paperman (2012)
"Πέιπερμαν" 
★★★★★★★★★★
Ένας μοναχικός νεαρός άνδρας στη Νέα Υόρκη, μετά από μια τυχαία συνάντηση με μια όμορφη κοπέλα, προσπαθεί με αεροπλανάκια φτιαγμένα με χαρτί να να προσελκύσει την προσοχή της. (7 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





La Luna (2011)
"Λα Λούνα"
★★★★★★★★★★
Η ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει υπό παράξενες συνθήκες. Απόψε, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παππούς του τον παίρνουν μαζί τους στη δουλειά. Μπαίνουν σε μια παλιά βάρκα, ξανοίγονται στη θάλασσα και περιμένουν. Θα ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; Θα μπορέσει να βρει το δικό του δρόμο, ανάμεσα στις αντίθετες απόψεις και τις παραδόσεις χρόνων; (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Mei to Koneko Basu (2002)
"Μέι και Κίτενμπας"
★★★★★★★★★★
Αυτή είναι η ιστορία της Μέι και του φίλου της Κίτενμπας (γιος του Κάτμπας που γνωρίσαμε στο Ο Γείτονας μου, ο Τότορο). Ιαπωνικό animation μικρού μήκους, που συχνά παρουσιάζεται στο Studio Ghibli. (13 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





A Charlie Brown Christmas (1965)
"Tα Χριστούγεννα του Tσάρλι Mπράουν"
★★★★★★★★★★
Απογοητευμένος από την εμπορευματοποίηση που βλέπει γύρω του, ο Τσάρλι Μπράουν προσπαθεί να βρει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Μια κλασική ταινία άρρηκτα και πανέμορφα συνδεδεμένη με την περίοδο των γιορτών, καθώς ο Τσάρλι, ο Λάινους, η Λούσι, η Σάρα και ο Σνούπι εξερευνούν και διδάσκουν τι στα αλήθεια σημαίνει χριστουγεννιάτικο πνεύμα. (25 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Lambert the Sheepish Lion (1952)
"Λάμπερτ, το Λιοντάρι "
★★★★★★★★★★
Ένας πελαργός παραδίδει λανθασμένα τον Λάμπερτ το λιονταράκι, σε ένα κοπάδι πρόβατα. Το μικρό λιοντάρι και η μητέρα του αρνούνται πεισματικά να αποχωριστούν με αποτέλεσμα ο Λάμπερτ να μεγαλώσει σαν ένα αδύναμο και δειλό πρόβατο. Την ημέρα, όμως, που τη μητέρα του θα κυνηγήσει μια λύκαινα, ο αληθινός του εαυτός θα βγει στην επιφάνεια. (8 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Ψυχρά κι Ανάποδα: Η Περιπέτεια του Όλαφ (2017)Olaf's Frozen Adventure (2017)
"Ψυχρά κι Ανάποδα: Η Περιπέτεια του Όλαφ
★★★★★★★★★☆
Την ημέρα των χειμερινών εορτών, η Έλσα και η Άννα φιλοξενούν μια μεγάλη γιορτή για όλο το Άρεντελ. Όμως, όταν οι προσκεκλημένοι φεύγουν απροσδόκητα νωρίς για να απολαύσουν τα προσωπικά τους εορταστικά έθιμα, οι δύο αδελφές συνειδητοποιούν πως δεν έχουν δικές τους οικογενειακές παραδόσεις. Τότε, ο Όλαφ συνεργάζεται με τον Σβεν και επισκέπτονται διάφορα μέρη του βασιλείου για να βρουν τις καλύτερες παραδόσεις και να τις μοιραστούν με τα δύο κορίτσια. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)


Sanjay's Super Team (2015)
★★★★★★★★★☆
Βασισμένη στις εμπειρίες του δημιουργού της Sanjay Patel, η ταινία αφηγείται τα όνειρα ενός νεαρού αγοριού από την Ινδία, ο οποίος καθώς βαριέται τη θρησκευτική περισυλλογή του πατέρα του, διασκεδάζει τον εαυτό του με το να φαντάζεται τους αρχαίους ινδουιστικούς θεούς ως υπερήρωες. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Taking Flight (2015)
★★★★★★★★★☆
Ο Tony, ένα νεαρό αγοράκι, είναι απογοητευμένο καθώς για άλλη μία μέρα ο πατέρας του είναι πολύ απασχολημένος για να παίξει μαζί του. Περνώντας τη μέρα παρέα με τον παππού του, ανακαλύπτει το παιδικό τροχοφόρο του πατέρα του και ο πρόθυμος παππούς τον παρασύρει σε φανταστικές, επικές περιπέτειες. (7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Get a Horse! (2013)
★★★★★★★★★☆
Μέσα από μία επεισοδιακή βόλτα του Μίκι Μάους, της Μίνι και της παρέα τους, παρακολουθούμε την εξέλιξη του κινουμένου σχεδίου, της τεχνολογίας και της τέχνης του, μέσα στον 20ο και τον 21ο αιώνα. Ξεκινά ασπρόμαυρο, σε δύο διαστάσεις (2-D) και τα σκίτσα σταδιακά αποκτούν χρώμα (προστίθεται με το χέρι) και όσο προχωρά η ταινία μεταμορφώνονται σε ψηφιακό 3D animation. (6 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Feast (2014)
"Φιστ" 
★★★★★★★★★☆
Η ιστορία της συναισθηματικής ζωής ενός άνδρα, μέσα από τα μάτια του καλύτερού του φίλου, του σκύλου του Ουίνστον. (6 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






The Blue Umbrella (2013)
"Η Μπλε Ομπρέλα" 
★★★★★★★★★☆
Ένα βροχερό απόγευμα, δυο ομπρέλες – η μία μπλε, η άλλη όχι – γνωρίζουν τον παντοτινό έρωτα. Προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζί με το "Monster’s University". (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Partysaurus Rex (2012)
"Παρτίσαυρος Ρεξ" 
★★★★★★★★★☆
Όταν Rex βρίσκεται στο μπάνιο της Μπόνι, διοργανώνει ένα ενδιαφέρον αφρόλουτρο για τους νέους του φίλους. Πολύχρωμο και μουσικό, ίσως το καλύτερο spin-off της σειράς της Ιστορίας των Παιχνιδιών. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





The Longest Daycare (2012)
"Η Μεγαλύτερη Μέρα στον Παιδικό Σταθμό" 
★★★★★★★★★☆
Η Μάγκι Σίμπσον περνά μια μέρα στον Παιδικό Σταθμό της Αϊν Ραντ. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων το 2013, χάνοντας από το μαγευτικό Paperman. Στις κινηματογραφικές αίθουσες την είδαμε πριν τις προβολές του "Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων". (5 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Hawaiian Vacation (2011)
"Διακοπές στη Χαβάη" 
★★★★★★★★★☆
Τα παιχνίδια δημιουργούν για τον Κεν και την Μπάρμπι ένα ταξίδι στην εξωτική Χαβάη, μέσα από το υπνοδωμάτιο της Μπόνι. (6 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 






Small Fry (2011)
★★★★★★★★★☆
Μια μίνι εκδοχή του Μπαζ, που διατίθεται από αλυσίδα φαστ φουντ, αλλάζει θέσεις με τον αληθινό και η υπόλοιπη παρέα καλείται να τα βγάλει πέρα με τον μικροσκοπικό απατεώνα. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (2011)
"Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ" 
★★★★★★★★★☆
Όταν ένας τυφώνας καταστρέφει την πόλη του, ένας νεαρός άνδρας περιπλανιέται σε μια μυστηριώδη βιβλιοθήκη όπου τα βιβλία κυριολεκτικά έρχονται στη ζωή. (15 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Day & Night (2010)
"Μέρα & Νύχτα" 
★★★★★★★★★☆
Όταν η Μέρα συναντά τη Νύχτα οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Μια ευρηματική και πανέξυπνη ταινία, μοναδική σκηνοθετικά και σεναριακά. Υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων. Προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Toy Story 3. (6 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Kung Fu Panda Holiday (2010)
"Οι Γιορτές του Κουνγκ Φου Πάντα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Πο πρόκειται να είναι ο οικοδεσπότης της χειμερινής γιορτής, όπου συγκεντρώνονται όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του "Kung Fu" και πρέπει να τη διοργανώσει με κάθε επισημότητα. Ο Πο θέλει να έχει και τον πατέρα του μαζί, όμως εκείνος είναι ανένδοτος και παραμένει στο εστιατόριο του, για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν προσκληθεί σε κάποιο γεύμα τις μέρες των γιορτών. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Partly Cloudy (2009)
"Κατά Τόπους Νεφελώδης" 
★★★★★★★★★☆
Όλοι γνωρίζουν πως τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ από που τα παίρνουν τα μωρά οι πελαργοί; Η απάντηση βρίσκεται ψηλά, στη στρατόσφαιρα. Εκεί όπου θα γνωρίσουμε μια αξιαγάπητη ομάδα που αναλαμβάνει πιο δύσκολες περιπτώσεις. Όμορφο και συναισθηματικό, προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Ψηλά στον Ουρανό. (6 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



BURN-E (2008)
"ΜΠΕΡΝ-Υ" 
★★★★★★★★★☆
Παρακολουθούμε τις περιπέτειες του ΜΠΕΡΝ-Υ, ενός ρομπότ συγκολλητή του 29ου αιώνα, που εξελίσσονται παράλληλα με τις προσπάθειες του ΓΟΥΟΛ-Υ και της Εύα να επιστρέψουν την ανθρωπότητα στο σπίτι της. Εξαιρετική παραγωγή, συμπεριλαμβάνεται στο DVD της ταινίας WALL-E. (8 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Presto (2008)
"Πρέστο" 
★★★★★★★★★☆
Ο διάσημος μάγος Presto ξεχνά να ταΐσει τον λαγό του πριν βγει στη σκηνή, και θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Ένα χιουμοριστικό animation μικρού μήκους από την Pixar που προβλήθηκε στον κινηματογράφο μαζί με το υπέροχο μεγάλου μήκους WALL-E. (5 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Lifted (2006)
"Αρπαγή" 
★★★★★★★★★☆
Ένας έφηβος εξωγήινος προσπαθεί να απαγάγει έναν γήινο, μα με τόσους διακόπτες είναι σχεδόν αδύνατο. Ξεκαρδιστικό φιλμ μικρού μήκους που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ταινία Ο Ρατατούης (5 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





One Man Band (2005)
"Ο Άνθρωπος Ορχήστρα" 
★★★★★★★★★☆
Δυο πλανόδιοι μουσικοί δημιουργούν μια μικροαστική βεντέτα για τη δωρεά ενός παιδιού. Διδακτική ταινία μικρού μήκους της Pixar. Υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων. Προβλήθηκε στους κινηματογράφους με την ταινία Αυτοκίνητα. (4 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




Boundin' (2003)
"Μπάουντιν"
★★★★★★★★★☆
Ένα πρόβατο χορεύει περήφανα στην Άγρια Δύση, ώσπου μια μέρα του κουρεύουν το μαλλί και ο ίδιος μένει γυμνός. Παθαίνει κατάθλιψη και ντρέπεται, μέχρι που ένας χαρούμενος νέος φίλος έρχεται και του δείχνει πως να πηδά με υπερηφάνεια και να μην ντρέπεται. Προβλήθηκε με την ταινία Οι Απίθανοι. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




For the Birds (2000)
"Χαζοπούλια" 
★★★★★★★★★☆
Πανομοιότυπα, μικρά πουλάκια κοροϊδεύουν ένα μεγάλο, ευδιάθετο και διαφορετικό πουλί. Προβλήθηκε στο σινεμά μαζί με την ταινία Μπαμπούλας Α.Ε. και περιέχεται στο DVD της ίδιας ταινίας. Κέρδισε το 2001 βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. (3 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Geri's Game (1997)
"Το παιχνίδι του Τζέρι"
★★★★★★★★★☆
Πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους, με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον Τζέρι, ο οποίος παίζει μια παρτίδα σκάκι εναντίον του εαυτού του σε ένα πάρκο. (4 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Luxo Jr. (1986)
"Λάξο, Ο Νεότερος" 
★★★★★★★★★☆
Δύο λάμπες γραφείου, εμπνευσμένες από αυτές στο γραφείο του Τζον Λάσιτερ, πρωταγωνιστούν στην πρώτη μικρού μήκους ταινία που παράγεται από τη νεοσυσταθείσα Pixar Animation Studios. Η μικρή λάμπα, ο Λάξο, ο Νεότερος, παίζει με μια μικρή φουσκωτή ελαστική μπάλα. Η σύντομη αυτή ταινία κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων, επανεκδόθηκε το 1999 και εμφανίστηκε πριν προβολές του Toy Story 2. (2 λεπτά) (Ηλικία: 3+)


Winnie the Pooh (1968-1996)
"Γουίνι το Αρκουδάκι" 
★★★★★★★★★☆
O Γουίνι, ο Τίγρης, το Γουρουνάκι, ο Λαγός και όλοι οι αξιαγάπητοι χαρακτήρες του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων σε 6 πολύ γλυκές ταινίες μικρού μήκους που λατρεύτηκαν από γενιές παιδιών. (25 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Le Ballon Rouge (1956)
"Το Κόκκινο Μπαλόνι" 
★★★★★★★★★☆
Μια μαγική ιστορία για τη φιλία ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και ένα μπαλόνι, με φόντο το Παρίσι της δεκαετίας του 1950. Ένα μπαλόνι με δική του ζωή, ακολουθεί ένα παιδί στους δρόμους του Παρισιού, προς έκπληξη όλων. Βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και με Όσκαρ Σεναρίου. (34 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Catch (2014)
★★★★★★★★☆☆
Ένα οκτάχρονο αγόρι θα λάβει ακραία μέτρα για να πάρει αυτό που θέλει. (12 λεπτά) (Ηλικία: 10+)







Duet (2014)
"Ντουέτο" 
★★★★★★★★☆☆
Ένας εορτασμός της ζωής μέσα από γραμμές ζωγραφισμένες με το χέρι. (4 λεπτά) (Ηλικία: 6+)







Party Central (2014)
★★★★★★★★☆☆
Ο Mike και ο Sulley επισκέπτονται τους φίλους τους στο Πανεπιστήμιο Τεράτων Monsters για το Σαββατοκύριακο. Οι Oozma Kappas διοργανώνουν το πρώτο τους πάρτι, όμως κανείς δεν εμφανίζεται. Τότε, ο Mike και ο Sulley περνώντας μέσα από πόρτες, εισχωρούν στο πάρτι της αδελφότητας Roar Omega Roar και κλέβουν όλο το φαγητό αλλά και τους καλεσμένους του. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


  

Runaway (2013)
★★★★★★★★☆☆
Μια γοητευτική ταινία μικρού μήκους ιδανική για παιδιά που αφηγείται μια παρεξήγηση μεταξύ ενός άνδρα που ονομάζεται Stanley και του προσφιλούς ψυγείου της δεκαετίας του '50, που ακούει στο όνομα Chillie. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Tangled Ever After (2012)
"Mαλλιά Κουμπάρια"
★★★★★★★★☆☆
Την ώρα του γάμου της Ραπουνζέλ και του Γιουτζίν, χάνονται οι βέρες και ο Μάξιμους με τον Πασκάλ καλούνται να τις επανακτήσουν. (6 λεπτά) (Ηλικία: 2+)






The Snowman and the Snowdog (2012)
"Ο Χιονάνθρωπος και ο Σκύλος του Χιονιού" 
★★★★★★★★☆☆
Χριστουγεννιάτικη συνέχεια της ταινίας Ο Χιονάνθρωπος του 1982, στην οποία ένα νεαρό αγόρι του οποίου μόλις πέθανε ο σκύλος, μετακομίζει στο σπίτι όπου είχε φτιαχτεί ο αγαπημένος Χιονάνθρωπος. (24 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά των Μεγάλων Δασκάλων" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Πο και η Συμμορία των Υπέροχων Πέντε αποκαλύπτουν το μύθο των τριών από τους μεγαλύτερους ήρωες του Κουνγκ Φου, του Δάσκαλου Ρινόκερου, του Δάσκαλου Βόδι, και του Δάσκαλου Κροκόδειλου. (23 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





1001 Inventions and the Library of Secrets (2010)
"1001 Εφευρέσεις και η Βιβλιοθήκη με τα Μυστικά" 
★★★★★★★★☆☆
Τρεις έφηβοι εξερευνούν το πώς έχει επηρεαστεί ο σύγχρονος κόσμος από το σκοτεινό Μεσαίωνα. Συναντούν έναν βιβλιοθηκάριο (τον πολυβραβευμένο Μπεν Κίνγκσλεϊ) ο οποίος τους καθοδηγεί σε ένα ταξίδι ανακαλύψεων. (13 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





Prep & Landing (2009-2011)
"Προετοιμασία & Προσγείωση" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Wayne, ένα ξωτικό των Χριστουγέννων, είναι μέρος μιας ελίτ οργάνωσης γνωστής ως "Προετοιμασία & Προσγείωση", της οποίας η δουλειά είναι να είναι ετοιμάζει εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο για την επίσκεψη Άι Βασίλη. Η σειρά ταινιών μικρού μήκους περιλαμβάνει 3 υπέροχες χριστουγεννιάτικες παραγωγές. (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των Πέντε" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Πο πρέπει να διδάξει πολεμικές τέχνες σε μια τάξη από θορυβώδη λαγουδάκια, και αφηγείται ιστορίες για κάθε μέλος της Συμμορίας των Υπέροχων Πέντε. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Oktapodi (2007)
"Τα Χταπόδια" 
★★★★★★★★☆☆
Δύο χταπόδια δίνουν μάχη για τη ζωή τους με έναν επίμονο εστιάτορα και "μαγειρεύουν" έναν κωμικό διαφυγής μέσα από τα καλντερίμια ενός μικρού ελληνικού νησιού. Μια ρομαντική, αστεία, συγκινητική και άκρως χορτοφαγική ιστορία από μια ομάδα Γάλλων φοιτητών που αγαπούν την Ελλάδα. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους. (3 λεπτά) (Ηλικία: 7+)



Your Friend the Rat (2007)
"Ο Φίλος σου ο Αρουραίος"
★★★★★★★★☆☆
Ο Remy και ο Emile υπερασπίζονται τους αρουραίους παρουσιάζοντας ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία σχετικά με το είδος τους και την αλληλεπίδρασή τους με τους ανθρώπους. (11 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





The Little Matchgirl (2006 )
"Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα" 
★★★★★★★★☆☆
Μία ιστορία μικρού μήκους από τον συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η οποία αφηγείται τα όνειρα και την ελπίδα ενός ετοιμοθάνατου κοριτσιού. Εξαιρετικά συγκινητική ταινία, που προτείνεται για μεγαλύτερα παιδιά. (7 λεπτά) (Ηλικία: 11+)





Jack-Jack Attack (2005) 
"Η Επίθεση του Τζακ-Τζακ" 
★★★★★★★★☆☆
H ταινία βασίζεται στον χαρακτήρα Τζακ-Τζακ της ταινίας Οι απίθανοι, που επίσης σκηνοθετήθηκε από τον Μπραντ Μπρεντ και περιλαμβάνεται στην έκδοσή του DVD της. Η ταινία περιγράφει την παραμονή του Τζακ-Τζακ στο  σπίτι με την Κάρι, την μπέιμπι σίτερ και την εξέλιξη των δυνάμεών του. (5 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Mike's New Car (2002)
"Το Καινούργιο Αυτοκίνητο του Μάικ"
★★★★★★★★☆☆
Ο Μάικ αγόρασε ένα καινούριο αυτοκίνητο και δεν κρατιέται να το δείξει στον Σάλι. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Μάικ δεν έχει μάθει να το χειρίζεται και φαίνεται πως αυτό δεν θα αποδειχθεί εύκολο επίτευγμα. Προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Μπαμπούλας Α.Ε. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




The Old Man and the Sea (1999)
"Ο Γέρος και η Θάλασσα"
★★★★★★★★☆☆
Η ιστορία ενός ηλικιωμένου ψαρά και του ξιφία που ψάρεψε μετά από εβδομάδες ολόκληρες άκαρπων προσπαθειών. Ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο αριστούργημα του Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ. (20 λεπτά) (Ηλικία: 12+) 





A Close Shave (1995)
★★★★★★★★☆☆
Στην τρίτη μικρού μήκους περιπέτειά τους, ο Wallace και ο Gromit έχουν ανοίξει μία επιχείρηση καθαρισμού παραθύρων και ο Wallace ερωτεύεται την ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος που πουλάει μαλλί, την Wendolene. Στο εν τω μεταξύ, ο Gromit ενοχοποιείται για τον υποτιθέμενο θάνατο ενός πρόβατου και κλείνεται στη φυλακή, από όπου προσπαθεί να τον βγάλει ο Wallace. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




The Wrong Trousers (1993)
★★★★★★★★☆☆
Ένα πολυβραβευμένο Stop-Motion animation το οποίο παρουσιάζει τον εκκεντρικό εφευρέτη Wallace και τον σιωπηλό αλλά πανέξυπνο σκύλο του, Gromit. Ο νέος ένοικος του Wallace, είναι ένας μικρός μα αδίστακτος πιγκουίνος, ο οποίος σχεδιάζει μία ληστεία και για να την διαπράξει χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τον Wallace και το μηχανικό, τηλεχειριζόμενο παντελόνι του.  (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Mickey's Christmas Carol (1983)
"Ο Μίκυ Μάους Παρουσιάζει: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ υποδύεται τον λογοτεχνικό ήρωα του Ντίκενς στον οποίον οφείλει και το όνομά του, ενώ ο Μίκυ Μάους συγκινεί στο ρόλο του Μπομπ Κράτσιτ, πάντα με τη Μίνι στο πλευρό του ως κυρία Κράτσιτ. Στη ταινία παρελαύνουν με μικρότερους ρόλους πολλοί άλλοι γνωστοί ήρωες της Disney. (26 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




The Snowman (1982)
"Ο Χιονάνθρωπος" 
★★★★★★★★☆☆
Μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων χωρίς διάλογο, για ένα νεαρό αγόρι που φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο την παραμονή των Χριστουγέννων. Μια μαγευτική παιδική χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους που θα κρατήσει την προσοχή ακόμα και πολύ νεαρών τηλεθεατών με τη γοητεία των εικόνων της και την υπέροχη μουσική της. (26 λεπτά) (Ηλικία: 2+) 




Vincent (1982)
"Βίνσεντ" 
★★★★★★★★☆☆
Ο νεαρός Βίνσετ Μαλόι ονειρεύεται πως είναι σαν τον Vincent Price και ενοχλεί τη μητέρα του χάνοντας τον εαυτό του σε μακάβρια ονειροπολήσει. To εξαιρετικό μικρού μήκους φιλμ, είναι στην ουσία ένα ποίημα του καλλιτέχνη και σκηνοθέτη τιμ Μπάρτον. Η αφήγηση γίνεται από τον θεατρικό ηθοποιό Βίνσεντ Πράις. (6 λεπτά) (Ηλικία: 11+)




The Lorax (1972)
"Ο Λόραξ" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα αγόρι που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ, προσπαθώντας να κερδίσει την καρδιά του κοριτσιού των ονείρων του, αποφασίζει να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο. Τότε καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου, αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει το δάσος. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




The Pink Phink (1964)
★★★★★★★★☆☆
Ένας μπογιατζής δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάθε τι που βάφει μπλε, τελικά καταλήγει ροζ. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων με ήρωα τον Ροζ Πάνθηρα που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. (7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Steamboat Willie (1928)
"Το Ατμόπλοιο Γουίλι" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Μίκυ Μάους είναι ο καπετάνιος ενός ατμόπλοιου και διασκεδάζει την επιβάτη του, Μίνι χρησιμοποιώντας μέρη του πλοίου ως μουσικά όργανα. Η πρώτη ομιλούσα ταινία στο χώρο των κινουμένων σχεδίων αποτελεί και την παρθενική εμφάνιση του αγαπημένου ποντικιού στον κινηματογράφο. (8 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

The Boy Who Learned to Fly (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Μια ματιά στη διαδρομή του Usain Bolt, από την παιδική του ηλικία στις φτωχογειτονιές της Τζαμάικα, μέχρι τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







An Object at Rest (2015)
★★★★★★★☆☆☆
Η ιστορία μιας πέτρας μέσα σε εκατομμύρια χρόνια, καθώς μετασχηματίζεται από το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο. (6 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Lego DC Comics: Batman Be-Leaguered (2014)
"Lego DC Κόμικς: Μπάτμαν" 
★★★★★★★☆☆☆
Τα αγαπημένα Λέγκο Κόμικς έχουν σαν κεντρικό ήρωα αυτή τη φορά τον πιο διάσημο άνθρωπο υπερήρωα της DC. Υπάρχουν ανταλλαγές πυροβολισμών, εκρήξεις και ατυχήματα, τα οποία είναι όλα αναίμακτα βέβαια. Στη θετική πλευρά, η ιστορία συμβάλλει θετικά κοινωνικά μηνύματα για τη φιλία και την ομαδική εργασία, και το μείγμα του χιούμορ και της δράσης θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους έφηβους. (22 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Silent (2014)
"Αθόρυβα"
★★★★★★★☆☆☆
Δύο πλανόδιοι καλλιτέχνες ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν το σόου "Εικόνα και Ήχος". Όταν ανακαλύψουν ένα μαγικό μαραφέτι μέσα σε ένα παλιό θέατρο, συμμετέχουν σε μια κινηματογραφική περιπέτεια της όρασης και της ακοής, και ταξιδεύουν στην ιστορία του κινηματογράφου για να βρουν το κοινό που πάντα ήθελαν. (3 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Wish Wizard (2014)
"Ο Μάγος των Ευχών" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν δύο παιδιά εύχονται οι γονείς τους να ακούσουν τα όνειρά τους, ένας ολόκληρος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους. (18 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Brain Divided (2013)
"Μυαλό στα Δύο" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένας άντρας σε ραντεβού στα τυφλά σε ένα εστιατόριο. Ο χώρος είναι μεγάλος και η κοπέλα είναι όμορφη. Εάν μόνο και οι δύο πλευρές του εγκεφάλου του μπορούσαν να συνεργαστούν για μία φορά. (5 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





Mr Hublot (2013)
"Κύριος Χάμπλοτ" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο κύριος Hublot είναι ένας ιδιόμορφος χαρακτήρας ο οποίος πάσχει από OCD και φοβάται οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να συμβεί στην δική του ζωή καθώς επίσης και στον έξω κόσμο. Η άφιξη ενός κατοικίδιου robot όμως έρχεται να αλλάξει δραματικά την ζωή του. Η ταινία αυτή απέσπασε τις καλύτερες κριτικές καθώς επίσης και το Oscar καλύτερου animation μικρού μήκους το 2014. (11 λεπτά) (Ηλικία: 10+)



Fresh Guacamole (2012)
"Φρέσκο Γουακαμόλε" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένας άνδρας φτιάχνει το Μεξικάνικο πιάτο Γουακαμόλε από παράξενα αντικείμενα. Κάθε ένα από τα αντικείμενα μοιάζει αόριστα με ένα πραγματικό συστατικό της παραδοσιακής συνταγής. Το Φρέσκο Γουακαμόλε ήταν υποψήφιο για βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας και αποτελεί τη μικρότερη σε διάρκεια ταινία που έχει λάβει ποτέ υποψηφιότητα από την Ακαδημία Κινηματογράφου. (2 λεπτά) (Ηλικία: 7+)



Room on the Broom (2012)
"Χώρος στο Σκουπόξυλο" 
★★★★★★★☆☆☆
Προς ενόχληση της γάτας της, μια ευγενική μάγισσα επιτρέπει σε ένα σκυλί, ένα πουλί και ένα βάτραχο να κάνουν μια βόλτα με σκουπόξυλο της. Βρετανική παραγωγή του BBC με τις φωνές των Σάιμον Πεγκ και Γκίλιαν Άντερσον. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Adam and Dog (2011)
"Ο Αδάμ και o Σκύλος" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Αδάμ και ένας σκύλος, στον Κήπο της Εδέμ. Μία 16λεπτη ταινία η οποία χρειάστηκε 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί και βρέθηκε υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων.(16 λεπτά) (Ηλικία: 8+)





Pixie Hollow Games (2011)
"Η ΤίνκερΜπελ και οι Αγώνες στο Καταφύγιο των Νεράιδων" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι αγώνες στο Καταφύγιο των Νεράιδων πλησιάζουν. Η Ροζέτα και η Κλόε αποφασίζουν να σπάσουν το σερί από τις ήττες της νεραϊδο-ομάδας τους. Η ταινία κινουμένων σχεδίων αναδεικνύει φιλία, θετικά πρότυπα, και το ευ αγωνίζεσθε και εμπνέει τα παιδιά να δουν τον κόσμο με μια νέα προοπτική. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Home Makeover (2010)
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας κοινωνικός λειτουργός έρχεται στο σπίτι Gru για να ελέγξει αν είναι κατάλληλο για παιδιά, η Margo, η Edith και η Agnes μαζί με δύο Minions αναλαμβάνουν να διακοσμήσουν το σπίτι καταλλήλως. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






The Lost Thing (2010)
"Το Χαμένο Πράγμα" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα αγόρι, καθώς συλλέγει καπάκια μπουκαλιών σε μια παραλία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, βρίσκει ένα παράξενο πλάσμα-πράγμα. Συνειδητοποιεί ότι το πλάσμα έχει χαθεί και προσπαθεί να βρει ένα σπίτι γι' αυτό σε έναν κόσμο όπου ο καθένας πιστεύει ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στα οποία πρέπει να δώσουν την προσοχή τους. Εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Shaun Tan, βραβεύτηκε με το Oscar καλύτερης ταινίας μικρού μήκους animation το 2011. (15 λεπτά) (Ηλικία: 9+)


Logorama (2009)
"Λογκόραμα" 
★★★★★★★☆☆☆
Η αστυνομία κυνηγά ένα ένοπλο κακοποιό σε μια έκδοση του Λος Άντζελες που αποτελείται εξ ολοκλήρου από εταιρικά λογότυπα. Βραβευμένη Γαλλική παραγωγή, στις Κάννες και τα Όσκαρς. (16 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





The Gruffalo (2009)
"Ο Γκράφαλο" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα έξυπνο ποντικάκι βγήκε βόλτα στο σκοτεινό δάσος. Εκεί συνάντησε μια αλεπού, μια κουκουβάγια και ένα φίδι που ήθελαν να το φάνε. Αυτό, όμως, για να γλιτώσει επινόησε ένα τρομερό ζώο, το Γκράφαλο. Τι θα γίνει, όμως, όταν το ποντικάκι συναντήσει ένα αληθινό, πεινασμένο Γκράφαλο; Η μεταφορά του μπεστ σέλλερ βιβλίου The Gruffalo έγινε με μεγάλη επιτυχία. (27 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



A Gentlemen's Duel (2006)
"Μονομαχία Κυρίων" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα φαινομενικά αθώο πάρτι με τσάι μεταμορφώνεται σε μέγα τεχνολογικό χάος όταν δύο αγέρωχοι αριστοκράτες ανταγωνίζονται για να κερδίσουν μία γυναίκα. (8 λεπτά) (Ηλικία: 9+)






Mater and the Ghostlight (2006)
"Ο Μπάρμπας και το Φως Φάντασμα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μπάρμπας από την σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων "Αυτοκίνητα", τρομάζει τους φίλους του, μέχρι τη στιγμή που τον τρομάζουν και εκείνοι. (7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






The Chubbchubbs! (2002) 
★★★★★★★☆☆☆
Ένας επιστάτης σε ένα εξωγήινο νυχτερινό κλαμπ πραγματοποιεί το όνειρό του να γίνει τραγουδιστής. Κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου φιλμ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους το 2002. (6 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






The Bear (1998)
"Η Αρκούδα" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένα μικρό κορίτσι χάνει το αρκουδάκι της στο κλουβί μιας πολικής αρκούδας φυλακισμένης στο ζωολογικό κήπο, δεν μπορεί να φανταστεί πως η αρκούδα θα την επισκεφτεί στο σπίτι της για να της το επιστρέψει. (26 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Creature Comforts (1989)
★★★★★★★☆☆☆
Μια χιουμοριστική και προκλητική ματιά στο τι ενδέχεται να σκέφτονται τα ζώα των ζωολογικών κήπων για την αιχμαλωσία και το περιβάλλον τους. (5 λεπτά) (Ηλικία: 8+)







Knick Knack (1989) 
★★★★★★★☆☆☆
Έξι χρόνια πριν το Toy Story, η Pixar έδωσε ζωή σε ταξιδιωτικά σουβενίρ. Ανάμεσά τους και ένας χιονάνθρωπος, που θα δοκιμάσει τα πάντα για να ελευθερωθεί από τον γυάλινο θόλο του και να συμμετέχει και αυτός στο θερμό πάρτι. Προβλήθηκε με την ταινία Ψάχνοντας τον Νέμο. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Tin Toy (1988)
★★★★★★★☆☆☆
Ένα παιχνίδι προσπαθεί να ξεφύγει από ένα καταστροφικό μωρό. Γυρισμένο επτά χρόνια πριν το πρώτο Toy Story, βλέπουμε ξεκάθαρα το πως αυτή η ταινία μικρού μήκους αποτέλεσε προπομπό της μεγαλύτερης επιτυχίας της συνεργασίας Pixar & Disney. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 






Red's Dream (1987)
"Το Όνειρο του Ρεντ" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα κόκκινο μονόκυκλο, με μια εκπτωτική ετικέτα να κρέμεται από το κάθισμά του, στημένο σε μια γωνία ενός καταστήματος ποδηλάτων κάνει όνειρα για μια καλύτερη ζωή. (4 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Puff the Magic Dragon (1978)
"Παφ, ο Μαγικός Δράκος" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένας φιλικός δράκος έρχεται να βοηθήσει ένα μη επικοινωνιακό αγόρι ξεπεράσει τους εξωθενικούς του φόβους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






The Cat in the Hat (1971)
"Ένας Γάτος με Καπέλο" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένας γάτος με καπέλο εισβάλει απρόσκλητος στο σπίτι δυο μικρών παιδιών, αναστατώνει παντελώς το πρωινό τους, δημιουργεί πανδαιμόνιο και τα ωθεί να ξεπεράσουν τους παιδικούς τους φόβους και αμφιβολίες. Κινηματογραφική μεταφορά μικρού μήκους του βιβλίου “Ένας Γάτος με Καπέλο” του Δρ. Σους, ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Horton Hears a Who! (1970)
"Χόρτον" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Χόρτον, ο ευγενικός και αμέριμνος ελέφαντας αγωνίζεται να προστατεύσει μια μικροσκοπική κοινότητα από τους γείτονές του, οι οποίοι αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει. (26 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Frosty the Snowman (1969)
"Φρόστι, Ο Χιονάνθρωπος" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένας ζωντανός χιονάνθρωπος και ένα μικρό κορίτσι κάνουν αγώνα να ξεφύγουν από τον άπληστο μάγο που κυνηγά το μαγικό καπέλο του χιονάνθρωπου. (25 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






How the Grinch Stole Christmas! (1966)
"Πως ο Γκριντς Έκλεψε τα Χριστούγεννα" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην πόλη Χούβιλ οι κάτοικοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα. Ο Γκριντς, που αναγκάστηκε εξαιτίας του άσχημου παρουσιαστικού του να εγκαταλείψει την πόλη, ζει σε μία σπηλιά μαζί με τον σκύλο του Μαξ. Μισεί τους πάντες και τα πάντα και ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα. Για αυτό, καταστρώνει ένα σχέδιο να καταστρέψει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. (26 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Speedy Gonzales (1955)
"Σπίντι Γκονζάλες" 
★★★★★★★☆☆☆
Το πιο γρήγορο ποντίκι στο Μεξικό, ο αγαπημένος ήρωας από τα Looney Tunes των στούντιο Warner Brothers, σε μία ταινία μικρού μήκους ολοδική του, που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων το 1956. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Duck Dodgers in the 24½th Century (1953)
"Ο Ντακ Ντότζερς στον 24ο και Μισό Αιώνα" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο ήρωας του διαστήματος, Daffy μάχεται τον Μάρβιν τον Αρειανό για τον έλεγχο του Πλανήτη X. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






How to Play Baseball (1942)
"Πώς να Παίξετε Μπέιζμπολ" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην ξεκαρδιστική ταινία μικρού μήκους της Disney, ο Γκούφυ μας παρουσιάζει το εθνικό χόμπι της Αμερικής. Μετά από μια σύντομη επισκόπηση όπου μαθαίνουμε για τους κανόνες και τις βολές, μεταφερόμαστε στο διάσημο World Series. (8 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Superman (1941)
"Σούπερμαν" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Άνθρωπος από Ατσάλι μάχεται έναν τρελό επιστήμονα που καταστρέφει την Μετρόπολη με ένα ενεργειακό κανόνι. O Σούπερμαν δεν υπήρξε ποτέ τόσο γοητευτικός και ηρωικός όσο σε αυτή την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο, που ενθουσίασε και συνεχίζει να συναρπάζει γενιές και γενιές παιδιών. (10 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




Flowers and Trees (1932)
"Λουλούδια και Δέντρα" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα κακό κούτσουρο, ζηλεύει δύο ερωτευμένα δέντρα και ξεκινά μια δασική πυρκαγιά. Το πρώτο κινούμενο σχέδιο με χρώμα και η πρώτη ταινία που κέρδισε Όσκαρ για τον Walt Disney. Ακολούθησαν άλλα τριάντα ένα. (8 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Mower Minions (2016)
★★★★★★☆☆☆☆
Πέντε Minions κόβουν το γκαζόν σε ένα σπίτι ηλικιωμένων, προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα για να αγοράσουν ένα μπλέντερ που έχουν δει σε μια τηλεοπτική διαφήμιση. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Binky Nelson Unpacified (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μικρότερος γιος της οικογένειας Nelson χάνει την πιπίλα του κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης ληστείας ενός μουσείου, στο οποίο επιστρέφει τη νύχτα μόνος του για να τη βρει. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Competition (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions παρασύρονται σε έναν διαγωνισμό, ο οποίος γρήγορα παίρνει καταστροφικές διαστάσεις. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Cro Minion (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions αναλαμβάνουν την απαιτητική φύλαξη ενός προϊστορικού μωρού. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







The Dam Keeper (2014)
"Ο Φύλακας του Φράγματος"
★★★★★★☆☆☆☆
Ένα νεαρό γουρούνι με μια σημαντική δουλειά, και ένα νέο φίλο που αλλάζει τα πάντα. Σε ένα δυστοπικό μέλλον, μια μικρή πόλη έχει επιβιώσει χάρη σε έναν μεγάλο ανεμόμυλος που δρα ως ανεμιστήρας και κρατά τη ρύπανση μακριά. Χειριστής του φράγματος, ο Πιγκ, εργάζεται ακούραστα για να το συντηρεί, παρά την κακοποίηση που του ασκούν και την αδιαφορία που επιδεικνύουν. Μετά την άφιξη ενός νέου μαθητή, τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. (18 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Captain Sparky vs. The Flying Saucers (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Βίκτορ απ'την ταινία Φρανκενγούινι (2012) παίζει μία από τις σπιτικές sci - fi ταινίες του, όπου ο σκύλος του ο Σπάρκι οδηγεί μια διαστημική ρουκέτα και καλείται να πολεμήσει εχθρικούς ιπτάμενους δίσκους στο διάστημα. (3 λεπτά) (Ηλικία: 9+)






Panic in the Mailroom (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions που εργάζονται στην αίθουσα ταχυδρομείου του εργαστηρίου του ανακαλύπτουν τον ορό μετάλλαξης PX-41, ο οποίος μεταμορφώνει έναν από τους δύο σε άγριο μοβ τέρας. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Puppy (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Ντέιβ, ένα Minion βλέπει τους γείτονες του να περπατούν με τα σκυλιά τους στο δρόμο, και ψάχνει και αυτός για ένα δικό του κουτάβι. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες συναντά ένα UFO, το οποίο παίρνει το ρόλο ενός κουταβιού. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Head Over Heels (2012)
"Τα Πάνω-Κάτω" 
★★★★★★☆☆☆☆
Υποψήφιο για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, αυτό το φιλμ με την τεχνική της πλαστελίνης αφηγείται την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού που έχουν απομακρυνθεί τόσο ο ένας από τον άλλο, που ζουν σε διαφορετικές βαρύτητες. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, δημιουργική και ευχάριστη. (11 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




Brad & Gary (2011)
"Μπραντ & Γκάρι" 
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο πλάσματα που ζουν σε έναν άγνωστο κόσμο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους θα ξεπεράσουν τις ελλείψεις τους. Μια ιστορία για τη φιλία, τις χαρές και τις λύπες, τα πάνω και τα κάτω και τα μέσα και τα έξω. (4 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Banana (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία Minions μάχονται για μια μπανάνα και προκαλούν όλεθρο στο χώρο εργασίας τους. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Orientation Day (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία νέα Minions περνούν από την εκκεντρική διαδικασία προσανατολισμού των εργαστηρίων του Gru. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Merry Madagascar (2009)
"Χριστούγεννα στη Μαδαγασκάρη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν το έλκηθρο του Άι Βασίλη συντρίβεται στο νησί της Μαδαγασκάρης, ο Αλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος, αναλαμβάνουν να παραδώσουν αυτοί τα δώρα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (2009)
"Τέρατα και Εξωγήινοι: Μεταλλαγμένες Κολοκύθες από το Διάστημα"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Σούζι και τα άλλα τέρατα δουλεύουν τώρα πια για την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως ειδικοί πράκτορες. Τη νύχτα του Χάλοουϊν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο εμφανίζεται πάνω από το Μοντέστο και η περιπέτεια ξεκινά! (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Shrek the Halls (2007)
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Σρεκ υπόσχεται στη Φιόνα και τα παιδιά Χριστούγεννα που θα θυμούνται για πάντα, αναγκάζεται να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την γιορτή. Και την στιγμή που πλέον πιστεύει ότι έχει τα πάντα έτοιμα για ήσυχες οικογενειακές γιορτές, εμφανίζεται και η υπόλοιπη παρέα! (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 





Big Buck Bunny (2008)
"Μπακ, το Μεγάλο Λαγουδάκι" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο μεγάλος και αξιαγάπητος Μπακ, ξυπνάει στην τρύπα του, αντιμέτωπος με τρία ενοχλητικά πλάσματα. Όταν σκοτώνουν μια πεταλούδα, Buck αποφασίσει να δράσει. (10 λεπτά) (Ηλικία: 12+) 





Granny O'Grimm's Sleeping Beauty (2008)
"Η Ωραία Κοιμωμένη της γιαγιάς O'Grimm" 
★★★★★★☆☆☆☆
Υποψήφια για για Όσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων το 2010, αφηγείται την ιστορία μιας φαινομενικά γλυκιάς γριούλας που τρομοκρατεί την μικρή της εγγονή την ώρα του ύπνο με μια σκοτεινή έκδοση του παραμυθιού της ωραίας κοιμωμένης. (6 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




Father Christmas (1991)
"Ο Πατέρας των Χριστουγέννων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μετά από μια δύσκολη νύχτα, ο πατέρας των Χριστουγέννων αποφασίζει να πάει διακοπές. Μετατρέπει το έλκηθρο του σε τροχόσπιτο και ταξιδεύει στη Γαλλία, τη Σκωτία και το Λας Βέγκας πριν επιστρέψει στο σπίτι του όπου τον περιμένουν κάποιες υποχρεώσεις... (25 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Tummy Trouble (1989)
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο μικρός Χέρμαν καταπίνει την κουδουνίστρα του, ο σούπερσταρ των κινουμένων σχεδίων, Ρότζερ Ράμπιτ πρέπει να τον πάει στο νοσοκομείο για να την βγάλουν. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






The Cat Came Back (1988)
"Η Γάτα Γύρισε Πίσω" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ενοχλητική κίτρινη γάτα αποδεικνύεται ο όλεθρος του κυρίου Τζόνσον, καθώς αποδεικνύεται εξυπνότερη από τον ίδιο στις όλο και πιο απελπισμένες προσπάθειες του να απαλλαγεί από αυτή. (7 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 





Garfield in Disguise (1985)
"Η Περιπέτεια του Γκάρφιλντ το Χάλογουιν" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Garfield έχει μια τρομακτική περιπέτεια την παραμονή των Αγίων Πάντων. Ντύνεται πειρατής, χρησιμοποιεί τον Odie για να εξασφαλίσει επιπλέον καραμέλες και καταλήγει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





'Twas the Night Before Christmas (1974)
"Η Νύχτα Πριν από τα Χριστούγεννα" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν μια πόλη μαθαίνει ότι ο Άγιος Βασίλης την έχει διαγράψει από το πρόγραμμα παράδοσης του, εξαιτίας μιας προσβλητικής επιστολής, πρέπει να βρει κάποιος κάποιον τρόπος για να του αλλάξουν μυαλό. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





One Froggy Evening (1955)
"Τα Looney Tunes Παρουσιάζουν: Ο Βάτραχος " 
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας άνδρας αγωνίζεται μάταια να κάνει την τύχη του με ένα βάτραχο που τραγουδά και χορεύει, αλλά μόνο όταν είναι μόνος του με τον ιδιοκτήτη. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Woody Woodpecker (1941)
"Γούντι ο Τρυποκάρυδος" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο ψυχίατρος χρειάζεται ο ίδιος ψυχιατρική φροντίδα, όταν προσπαθήσει να θεραπεύσει τον σκανδαλιάρη ανθρωπόμορφο τρυποκάρυδο. (7 λεπτά) (Ηλικία: 7+)







Snow-White (1933)
"Μπέτι Μπου: Χιονάτη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Το πρόβλημα ξεκινά όταν ο μαγικός καθρέφτης της βασίλισσας (η οποία έχει φοβερή ομοιότητα με την Όλιβ Όιλ) ανακηρύσσει τη Μπέτι Μπου ως ομορφότερη όλων. Ο Cab Calloway τραγουδά " St. James Infirmary Blues ". (7 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




The Skeleton Dance (1929)
"Ο Χορός των Σκελετών" 
★★★★★★☆☆☆☆
Το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, οι νυχτερίδες πετούν από το καμπαναριό, ένα σκυλί ουρλιάζει στο φεγγάρι, και δύο μαύρες γάτες τσακώνονται στο νεκροταφείο: μια τέλεια στιγμή για τέσσερις σκελετούς να βγουν και να χορέψουν λίγο. Μία από τις πρώτες ταινίες του Γουόλτ Ντίσνεϊ, παρουσιάζουν στα παιδιά μια άλλη παλαιότερη αισθητική. (6 λεπτά) (Ηλικία: 7+)