Η Χαμένη Ατλαντίδα (2001)Η Χαμένη Ατλαντίδα (2001)

Η Χαμένη Ατλαντίδα (2001)


 Atlantis: The Lost Empire (2001)
"Η Χαμένη Ατλαντίδα"
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας νεαρός παθιασμένος με τη θρυλική Ατλαντίδα βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, όταν ένας ζάπλουτος ηλικιωμένος του παρέχει ότι χρειάζεται για να ταξιδέψει και να βρει τη μυθική πόλη. (95 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Σκηνοθεσία: Γκάρι Τρουσντέιλ, Κερκ Γουάιζ
Ηθοποιοί: Τζέιμς Γκάρνερ, Μάικλ Τζέι Φοξ, Τζιμ Βάρνεϊ, Κόρεϊ ΜπάρτονΗ Disney ξεφεύγει από την παραδοσιακή της φόρμουλα με αυτή την έντονη περιπέτεια δράσης σχετικά με την αναζήτηση της θρυλικής πόλης που υποτιθέμενα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην αρχαιότητα. Ο Μάικλ Τζέι Φοξ δανείζει με πολύ ταλέντο τη φωνή του στον πρωταγωνιστή, η ταινία παρουσιάζει μια διαφορετική ομάδα χαρακτήρων να συνεργάζονται πετυχημένα, και επιπλέον, υπάρχουν εξίσου δυναμικοί άντρες και γυναίκες, καλοί και κακοί.

Όμως οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή είναι μια τελείως διαφορετική ταινία κινουμένων σχεδίων από την Disney, η οποία δεν είναι κατάλληλη για τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά εξαιτίας του μεγάλου βαθμού βίας που περιέχει. Στη Χαμένη Ατλαντίδα υπάρχουν πολλές έντονες σκηνές δράσης, πολλοί από τους χαρακτήρες είναι σκληροί ο ένας στον άλλο, κάποιοι βρίσκονται σε αγωνιώδη κίνδυνο και μάλιστα αρκετοί από αυτούς τελικά σκοτώνονται.