Τα Μάπετς (2011)




Τα Μάπετς (2011)

Τα Μάπετς (2011)

  
The Muppets (2011)The Muppets (2011)
"Τα Μάπετς"
★★★★★★★★☆☆
Για να γιορτάσουν τη 10η επέτειό τους, ο Γκάρι και η Μαίρη επισκέπτονται το Λος Άντζελες παίρνοντας μαζί τους και τον αδερφό και καλύτερο φίλο του Γκάρι, τον Γουόλτερ, ο οποίος είναι μια ζωντανή μαριονέτα και ο μεγαλύτερος θαυμαστής των εδώ και χρόνια διαλυμένων Μάπετς. Καθώς περιηγούνται το σχεδόν εγκαταλειμμένο πια στούντιο των Μάπετς ανακαλύπτουν πως ένας μεγιστάνας του πετρελαίου σχεδιάζει να το κατεδαφίσει. Τότε οι τρεις τους εντοπίζουν τον Κέρμιτ και τον προτρέπουν να συγκεντρώσει ξανά την παλιά παρέα για μια ακόμα παράσταση με σκοπό να σώσουν το στούντιο. (103 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν
Ηθοποιοί: Τζέισον Σίγκελ, Eϊμι Άνταμς, Κρις Κούπερ, Ρασίντα Τζόουνς, Τζακ Μπλακ


Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία και λιγότερο αξιοσημείωτη κινηματογραφική τους εμφάνιση στο Μάπετς Εξ Ουρανού (1999), οι πιο διάσημες μαριονέτες επέστρεψαν θριαμβικά με την υβριδική ταινία Τα Μάπετς (2011). Αυτή η φωτεινή, πολύχρωμη, γλυκιά και διασκεδαστική μουσική κωμωδία πραγματοποιήθηκε χάρη στις επίμονες προσπάθειες του μεγάλου θαυμαστή των Μάπετς, Τζέισον Σίγκελ, ο οποίος υπέγραψε το σενάριο σε συνεργασία με τον Νίκολας Στόλερ, συμμετείχε στην παραγωγή και ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Η έβδομη ταινία του franchise και πρώτη με τη σφραγίδα της Disney, επαναφέρει όλους τους οικείους χαρακτήρες και εντυπωσιάζει με μια ατελείωτη σειρά καμέο εμφανίσεων διάσημων ηθοποιών. Οι σεναριογράφοι και ο Τζέιμς Μπόμπιν στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο επέλεξαν να παραμείνουν πιστοί στο πνεύμα των πρωτότυπων παραγωγών του Τζιμ Χένσον, κυρίως με το να αφήσουν ανέπαφα το παιδιάστικο και σουρεαλιστικό χιούμορ, τα ενθουσιώδη μουσικοχορευτικά νούμερα και την αθωότητα που ανέκαθεν διέκρινε τα Μάπετς.

Η υπόθεση είναι ιδανική για παιδιά που δεν γνωρίζουν τα Μάπετς, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να μυηθούν στους χαρακτήρες, στα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες τους, στη μακρά ιστορία τους στην τηλεόραση με τους διάσημους φιλοξενούμενους τους και στην αδυναμία τους για μουσικές διασκευές. Το soundtrack περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Μάπετς, όπως τα “Rainbow Connection” και “Mahna Mahna”, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια του Μπρετ ΜακΚένζι, ανάμεσά τους το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού “Man or Muppet”.

Το σενάριο αναγνωρίζει ευθέως την καμπή της δημοτικότητας των χαρακτήρων του και την αμφιβολία πολλών για το αν μια τόσο αθώα μορφή διασκέδασης είναι σχετική στη σύγχρονη αγορά. Όπως και οι δημιουργοί της ταινίας, έτσι και ο Κέρμιτ παίρνει το ρίσκο να κάνει μία ακόμα προσπάθεια για να επαναφέρει τα Μάπετς στο προσκήνιο. Μαζί του επιστρέφουν ο Φόζι, ο Γκόνζο, ο Σκούτερ, ο Άνιμαλ και φυσικά η Μις Πίγκυ. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες έχει μια διασκεδαστική και ταιριαστή ιστορία για τα χρόνια που πέρασε μακριά από τον θίασο. Η προσπάθεια και η επιμονή των ηρώων να πετύχουν τον στόχο τους είναι αξιόλογες, όπως είναι και τα μηνύματα για τη συνεργασία, την υποστήριξη, τη φιλία, την αγάπη και τις αδελφικές σχέσεις.



Συνέχεια:

"Τα Μάπετς Καταζητούνται" 
★★★★★★★☆☆☆
Τα Μάπετς προσεγγίζονται από τον ραδιούργο Ντόμινικ Μπάντγκαϊ, ο οποίος αναλαμβάνει να οργανώσει για αυτά μια παγκόσμια περιοδεία. Όμως ο Μπάντγκαϊ με τον συνεργό του Κόνσταντιν, «τον πιο επικίνδυνο βάτραχο στον κόσμο», θέλουν να χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια περιοδεία των Μάπετς ως πρόσχημα μιας σειράς διαρρήξεων μουσείων ανά την Ευρώπη. Ο Κόνσταντιν, που μοιάζει πολύ με τον αρχηγό των Μάπετς αλλάζει θέσεις μαζί του, και ο Κέρμιτ καταλήγει κρατούμενος σε ένα Γκούλαγκ της Σιβηρίας, υπό... (Περισσότερα)



Ταινίες των Μάπετς από τη The Jim Henson Company: 
  
The Muppet Christmas Carol (1992)The Muppet Christmas Carol (1992)
"Τα Μάπετς σε μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★★☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο στριμμένος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει την πρόσκληση του ανιψιού του για Χριστουγεννιάτικο δείπνο, δύο κύριους που συλλέγουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ένα κουνελάκι που τραγουδάει τα κάλαντα και την παράκληση των υπαλλήλων του για περισσότερο κάρβουνο ώστε να ζεσταθούν. Αργότερα τον Σκρουτζ επισκέπτονται τα φαντάσματα των παλιών συνεργατών του, οι οποίοι τον προειδοποιούν να αλλάξει στάση και τον... (Περισσότερα)


"Οι Μάπετ Σόου στο Χόλιγουντ" 
★★★★★★★★☆☆
Μετά από την πρόταση ενός μάνατζερ του Χόλιγουντ, ο Κέρμιτ αποφασίζει να διεκδικήσει μια καριέρα στον κινηματογράφο. Με το όνειρο να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους ευτυχισμένους, ταξιδεύει από τον μικρό του βάλτο στη Φλόριντα προς την Καλιφόρνια και ενώνεται με άλλα Μάπετς με παρόμοιες φιλοδοξίες, όπως τον Φόζι τον Αρκούδο, τη Μις Πίγκι, τον Γκόνζο και τον Άνιμαλ. Ταυτόχρονα όμως ο ταλαντούχος βάτραχος καταδιώκεται από έναν αδίστακτο επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθεί να τον πείσει να γίνει εκπρόσωπος... (Περισσότερα)



Τηλεοπτικές Σειρές:


The Muppet Show (1976)
"Το Μάπετ Σώου" 
★★★★★★★★☆☆
Το περιοδικό Time χαρακτήρισε Το Μάπετ Σώου ως "το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πρόγραμμα στη γη". Ξεκαρδιστικό και ευφυές διασκεδάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Muppet Babies (1984)
★★★★★★★☆☆☆
Τα αγαπημένα Muppet ως αξιολάτρευτα μωρά, ζουν συναρπαστικές περιπέτειες με τη φαντασία τους μέσα στο παιδικό τους δωμάτιο. (60 λεπτά) (Ηλικία: 4+)