Η Παναγία των Παρισίων (1996)Η Παναγία των Παρισίων (1996)

Η Παναγία των Παρισίων (1996)


The Hunchback of Notre Dame (1996)
"Η Παναγία των Παρισίων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Κουασιμόδος, ο δύσμορφος κωδωνοκρούστης της Παναγίας των Παρισίων, προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία, και να βοηθήσει τη φίλη του, την όμορφη τσιγγάνα Εσμεράλδα. (91 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 
Σκηνοθεσία: Γκάρι Τρουσντεϊλ, Κίρκ Γουάις, ΜπράντλεΪ Ρέιμοντ
Ηθοποιοί: Τομ Χουλς, Ντέμι Μουρ, Τόνι Τζέι, Κέβιν Κλάιν, Πολ Καντέλ, Τζέισον Αλεξάντερ, Τσαρλς Κίμπουργκ, Μαίρη Γουίκς, Ντέιβιντ Όγκντεν Στίερς, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ


Η σειρά ταινιών Η Παναγία των Παρισίων από τα στούντιο της Disney, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1831 του Βίκτωρος Ουγκώ, αποτελείται από μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους και από μια συνέχεια η οποία κυκλοφόρησε έξι χρόνια αργότερα, απευθείας σε DVD.

Η σκοτεινή μα ταυτόχρονα εξαιρετικά ανθρώπινη ιστορία, η οποία στην ταινία, σε αντίθεση με το κλασσικό μυθιστόρημα, έχει αίσιο τέλος, δίνεται μέσα από μια πιο ελαφριά οπτική και μουσική αίσθηση, ώστε να γίνει ελκυστική και σε μικρότερα σε ηλικία παιδιά. Όμως, βαθύτερα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το φυσιολογικό, τα όρια και τους κανόνες, τις διακρίσεις και την έννοια της τιμωρίας.


Επόμενη Ταινία:

The Hunchback of Notre Dame II (2002)
"Η Παναγία των Παρισίων 2" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Ο Κουασιμόδος, επιστρέφει σε νέες περιπέτειες, όταν ένας μάγος επιχειρεί να κλέψει μία από τις καμπάνες του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. (68 λεπτά) (Ηλικία: 6+)