Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι (1937)

Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι (1937)

 
Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι (1937)
Αυτό το ρομαντικό και περιπετειώδες παραμύθι είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που φτιάχτηκε ποτέ. Το πρωτότυπο αυτό δημιούργημα γνώρισε τεράστια κριτική και εμπορική επιτυχία, λαμβάνοντας Τιμητικό Όσκαρ “ως σημαντική καινοτομία στον κινηματογράφο, η οποία γοήτευσε εκατομμύρια ανθρώπους και εισήγαγε ένα νέο τομέα ψυχαγωγίας”.

Ο χειροποίητος σχεδιασμός έχει Ευρωπαϊκές επιρροές και είναι ιδιαίτερα καλλιτεχνικός όπως και η χαρακτηριστική της δεκαετίας του 1930 μουσική επένδυση, η οποία υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ. Η ταινία θεωρείται αριστουργηματική λόγω της εξαιρετικής προσοχής στη λεπτομέρεια και των απαιτητικών καλλιτεχνικών αποφάσεων που πάρθηκαν, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τη δημιουργία ξεχωριστής προσωπικότητας για κάθε έναν από τους επτά νάνους.

Η οικία ιστορία της γλυκιάς πριγκίπισσας έχει συναίσθημα, χιούμορ και σασπένς. Το ευκολόπιστο κορίτσι είναι φοβισμένο και ευάλωτο  και δεν κατορθώνει να επιδείξει τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία φημίζονται οι μεταγενέστερες πριγκίπισσες της Disney, όπως δυναμισμό, γενναιότητα, εξυπνάδα και αποφασιστικότητα.

Ανάμεσα στα ανάλαφρα τραγούδια, τους εύθυμους χαρακτήρες και τη ρομαντική υποπλοκή υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες η Χιονάτη αντιμετωπίζει κίνδυνο. Το σκοτεινό δάσος και οι σκηνές της Βασίλισσας ντύνονται μουσικά και σχεδιαστικά με απειλητικούς τόνους.

Σκηνοθέτες: Γουίλιαμ Κοτρέλ, Ντέιβιντ Χαντ
Ηθοποιοί: Αντριάννα Κασελόττι, Στιούαρτ Μπιουκάναν, Έντι Κόλινς


Παιδικές Ταινίες Disney Η Χιονάτη και οι Επτά ΝάνοιSnow White and the Seven Dwarfs (1937)
"Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι
★★★★★★★★★☆
Η Χιονάτη, μια μοναχική πριγκίπισσα υπηρετεί τη ματαιόδοξη μάγισσα μητριά της, την Κακιά Βασίλισσα. Όταν ένας μαγικός καθρέφτης δηλώνει πως η Χιονάτη είναι η ομορφότερη από όλες στο βασίλειο, η Βασίλισσα διατάζει τον Κυνηγό της να πάρει το κορίτσι στο δάσος και να το σκοτώσει. Όμως, ο Κυνηγός αφήνει τη Χιονάτη να φύγει και εκείνη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι επτά νάνων. (83 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

Δείτε το αυθεντικό trailer της ταινίας Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι (1937):