Rock Dog (2016)Μπάντι, ο Ροκ Σταρ (2016)

Μπάντι, ο Ροκ Σταρ (2016)


Rock Dog (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Bodi (Μπάντι), ένας νεαρός θιβετιανός σκύλος με πάθος για τη μουσική, προετοιμάζεται από τον πατέρα του για να πάρει μια μέρα τη θέση του ως φύλακας των προβάτων του χωριού τους, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο μιας συμμορίας λύκων. Όταν όμως, ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό, τα όνειρά του Bodi να γίνει μουσικός βγαίνουν στην επιφάνεια και τον οδηγούν στην πόλη. Εκεί, πρέπει να αποδείξει πως έχει το ταλέντο και τη θέληση να πετύχει, αλλά και να βρει τη “φωτιά μέσα του” για να σώσει τα πρόβατά του από την επίθεση των λύκων. (80 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 
Σκηνοθεσία: Ας Μπράνον
Ηθοποιοί: Λουκ Γουίλσον, Έντι Ίζαρντ, Τζ. Κ. Σίμονς, Λιούις Μπλακ, Κέναν Τόμσον, Μάε Γουίτμαν


H 1η κινεζική ταινία κινουμένων σχεδίων δημιουργημένη για το διεθνές κοινό, είναι μία παιδική μουσική περιπέτεια φαντασίας με συμπαθητικούς χαρακτήρες, καθαρό χιούμορ, θετική διάθεση και ευχάριστες φωνητικές ερμηνείες διακεκριμένων Αμερικανών ηθοποιών, όπως ο Λουκ Γουίλσον, ο Τζ. Κ. Σίμονς και ο Σαμ Έλιοτ, αλλά και του ανυπέρβλητου Βρετανού Stand-up κωμικού Έντι Ίζαρντ.

Σε σκηνοθεσία του Ας Μπράνον, τόσο η ιστορία και η αφήγηση όσο ο σχεδιασμός και η τεχνική του animation ακολουθούν τα αμερικάνικα πρότυπα, με αποτέλεσμα, εκτός εξαιρέσεων όπως τα τοπία των Ιμαλαΐων και το παραδοσιακό ορεινό χωριό, η ταινία να στερείται αναφορών στον κινεζικό πολιτισμό. Εμφανής είναι επίσης η απουσία κινεζικών στοιχείων και από το soundtrack, το οποίο αποτελείται από πρωτότυπα τραγούδια του Άγγλου συνθέτη Ρολφ Κεντ και αμερικάνικες και βρετανικές ροκ επιτυχίες.

Η ιστορία ακολουθώντας τα όνειρα και τις περιπέτειες του αισιόδοξου, αφελή μα αποφασισμένου Bodi, προσφέρει άμεσα μηνύματα για την τόλμη και την επιμονή που χρειάζεται για την πραγματοποίηση των προσωπικών στόχων.

Ο πατέρας του Bodi, ο γενναίος και ευρηματικός Κάμπα, με την ευσυνείδητη προσπάθειά του να προστατεύσει τους κατοίκους του ειρηνικού χωριού διδάσκει υπευθυνότητα, ενώ η αποδοχή των επιθυμιών του γιου του προωθεί την κατανόηση μεταξύ γονέων και παιδιών και τη σημασία της υποστήριξης.

Φτάνοντας στην πόλη, ο Bodi γνωρίζεται με τα μέλη ενός επίδοξου συγκροτήματος, αλλά και με τον Βρετανό γάτο και θρύλο της ροκ, τον απομονωμένο Άνγκους Σκάτεργουντ. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των χαρακτήρων, προωθούν τη συνεργασία, τη βοήθεια, την ειλικρίνεια και τη δίκαιη απόδοση ευσήμων.

Οι σκηνές δράσης είναι ήπιες, ενώ τα βίαια περιστατικά έχουν κωμικό χαρακτήρα και συμπεριλαμβάνουν έναν αγώνα πυγμαχίας με μια άγρια αρκούδα γκρίζλι, μαφιόζους λύκους με όπλα που πυροβολούν ηρεμιστικά βελάκια και την επίθεσή τους στο χωριό του Bodi, όπου και προσπαθούν να φάνε τα πρόβατα.