Toy Story 2 (1999)



Η Ιστορία των Παιχνιδιών 2 (1999)

Toy Story 2 (1999)


Toy Story 2 (1999)
★★★★★★★★★★
Καθώς ο Άντι και ο Γούντι ετοιμάζονται φύγουν για την κατασκήνωση, ένα ατύχημα αναγκάζει τον Άντι να αφήσει πίσω το πιστό παιχνίδι καουμπόι. Όταν ένας συλλέκτης παιχνιδιών κλέβει τον Γούντι, ο Μπαζ ηγείται της ομάδας διάσωσης που αναλαμβάνει να τον φέρει πίσω. Ταυτόχρονα, ο Γούντι ανακαλύπτει πως ο ίδιος είναι ένα σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι μιας τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1950 και συναντά άλλα τρία παιχνίδια του σετ, τη δυναμική καουμπόισσα Τζέσι, το παιχνιδιάρικο άλογο Bullseye και τον άθικτο Χρυσοθήρα που δεν έχει βγει ποτέ από το κουτί του. (95 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 
Σκηνοθεσία: Τζον Λάσιτερ
Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν, Τζόαν Κιούζακ, Κέλσι Γκράμερ, Ντον Ρικλς, Τζιμ Βάρνεϊ, Τζον Ράτζενμπεργκερ, Γουάλας Σον, Άνι Ποτς, Τζον Μόρις, Λόρι Μέτκαλφ


Το Toy Story (1995), η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργήθηκε ποτέ σε υπολογιστή, σηματοδότησε την άφιξη της Pixar στον χώρο των κινουμένων σχεδίων. Aντίστοιχα, η 3η κινηματογραφική παραγωγή του στούντιο, το Toy Story 2 (1999), καθιέρωσε την Pixar ως μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον χώρο του animation.

Το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας των παιχνιδιών αφηγείται μια νέα περιπετειώδη και συγκινητική ιστορία. Η ταινία διατηρεί τη συναρπαστική ατμόσφαιρα και όλους τους αγαπημένους ήρωες του πρώτου μέρους. Ταυτόχρονα εισάγει και αρκετούς νέους χαρακτήρες που θα μας συντροφεύσουν και στα επόμενα κεφάλαια. Το χιούμορ παραμένει έξυπνο και πεντακάθαρο και οι διάλογοι εύστοχοι και πνευματώδεις. Τα θέματα της ιστορίας έχουν ιδιαίτερο βάθος και μιλούν άμεσα στις εμπειρίες τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Ο Ράντι Νιούμαν επιστρέφοντας με το χαρακτηριστικό διασκεδαστικό του ύφος δημιούργησε ένα ακόμα ανάλαφρο μουσικό σκορ. Η συγκινητική μπαλάντα του “When She Loved Me” ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Η θεαματική εξέλιξη των γραφικών από την πρώτη ταινία γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στους ανθρώπινους χαρακτήρες, στις υφές, στο φως και στην κίνηση. Επιπλέον, το καθημερινό περιβάλλον της ιστορίας εμπλουτίζεται ευρηματικά με φουτουριστικές διαστημικές ακολουθίες και εικόνες της αμερικάνικης κουλτούρας του 20ού αιώνα.

Ο Γούντι, παρακινούμενος από το φόβο της εγκατάλειψης, δυσκολεύεται να επιλέξει ανάμεσα στην αιωνιότητα σε ένα μουσείο και τον σύντομο χρόνο που έχει ακόμα κοντά στον αγαπημένο του Άντι. Τότε, σε μια αντιστροφή ρόλων από την πρώτη ταινία, είναι η σειρά του Μπαζ να βοηθήσει τον Γούντι. Όπως ακριβώς έκανε ο Γούντι για εκείνον, ο Μπαζ ενθαρρύνει τον φίλο του να συνειδητοποιήσει ποιος είναι και ποιο είναι το νόημα της ύπαρξής του. Οι σκέψεις του Γούντι για την αγάπη, τη ζωή και το σκοπό της είναι βαθιές και συγκινητικές. Οι φόβοι και οι επιθυμίες του αντικατοπτρίζουν, ξεκάθαρα, συχνές ανησυχίες των γονέων για τα παιδιά τους.

Η δράση, η αγωνία και ο κίνδυνος έχουν κωμικό χαρακτήρα, όμως μια συναισθηματικά φορτισμένη αναδρομή στο παρελθόν με θέμα την εγκατάλειψη προκαλεί συγκίνηση.



Προηγούμενη Ταινία: 

Toy Story (1995)
"Η Ιστορία των Παιχνιδιών
★★★★★★★★★★ 
Ο σερίφης Γούντι, το αγαπημένο παιχνίδι του εξάχρονου Άντι, νιώθει να απειλείται από τον ερχομό ενός νέου παιχνιδιού, του εντυπωσιακού διαστημάνθρωπου Μπαζ Λάιτγιαρ. Προσπαθώντας να κερδίσει λίγο χρόνο με τον Άντι, ο Γούντι, ρίχνει κατά λάθος τον Μπαζ από το παράθυρο, όμως σπεύδει να διορθώσει το λάθος του, αποφασισμένος να επιστρέψει τον Μπαζ στον νεαρό ιδιοκτήτη τους, πριν το παιδί μετακομίσει με την οικογένειά του σε ένα νέο σπίτι. Αντί για το σπίτι του Άντι όμως, τα δύο παιχνίδια καταλήγουν στο... (Περισσότερα)



Συνέχεια:

Η Ιστορία των Παιχνιδιών 3 - Toy Story 3 (2010)Toy Story 3 (2010)
"Η Ιστορία των Παιχνιδιών 3
★★★★★★★★★★
Ο 17χρονος πλέον Άντι αποφασίζει να πάρει μαζί του στο κολέγιο τον Γούντι και πακετάρει τα υπόλοιπα αγαπημένα του παιχνίδια για να τα φυλάξει στο πατάρι. Κατά λάθος όμως, τα παιχνίδια καταλήγουν στον κάδο σκουπιδιών και ενώ ο Γούντι προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι πρόκειται για παρεξήγηση, εκείνα ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον τους και αποφασίζουν να βρουν ένα νέο σπίτι στον φαινομενικά ειδυλλιακό παιδικό σταθμό Σάνισαϊντ. Από εκεί όμως, καθώς οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με ασυγκράτητα νήπια και... (Περισσότερα)


Toy Story 4 (2019)Toy Story 4 (2019)
"Η Ιστορία των Παιχνιδιών 4
★★★★★★★★
Αφότου o Άντι χάρισε τα παιχνίδια του στη νεαρή Μπόνι, ο Γούντι συνειδητοποιεί ότι δεν καταλαμβάνει την ίδια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της όπως στου Άντι. Όμως, προσηλωμένος στην ιδέα πως ένα παιχνίδι πρέπει να είναι αφοσιωμένο στο παιδί του, αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Φόρκι, το νέο αγαπημένο παιχνίδι της Μπόνι που δημιούργησε μόνη της, να αποδεχτεί το ρόλο του ως παιχνίδι. Όταν ο Γούντι και ο Φόρκι απομακρύνονται από την Μπόνι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, συναντούν την αδίστακτη κούκλα Γκάμπι... (Περισσότερα)



Μικρού Μήκους:

Hawaiian Vacation (2011)
"Διακοπές στη Χαβάη" 
★★★★★★★★★☆
Τα παιχνίδια δημιουργούν για τον Κεν και την Μπάρμπι ένα ταξίδι στην εξωτική Χαβάη, μέσα από το υπνοδωμάτιο της Μπόνι. (6 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 






Small Fry (2011) 
★★★★★★★★★☆
Μια μίνι εκδοχή του Μπαζ, που διατίθεται από αλυσίδα φαστ φουντ, αλλάζει θέσεις με τον αληθινό και η υπόλοιπη παρέα καλείται να τα βγάλει πέρα με τον μικροσκοπικό απατεώνα. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Partysaurus Rex (2012)
"Παρτίσαυρος Ρεξ" 
★★★★★★★★★☆
Όταν Rex βρίσκεται στο μπάνιο της Μπόνι, διοργανώνει ένα ενδιαφέρον αφρόλουτρο για τους νέους του φίλους. Πολύχρωμο και μουσικό, ίσως το καλύτερο spin-off της σειράς της Ιστορίας των Παιχνιδιών. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Toy Story of Terror (2013)
"Μια Τρομακτική Ιστορία Παιχνιδιών" 
★★★★★★★★★
Τα αγαπημένα μας παιχνίδια ξεκινάνε ένα οδικό ταξίδι, μα ένα απροσδόκητο γεγονός τα οδηγεί σε ένα μοτέλ στην άκρη του δρόμου. Εκεί, θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια μυστηριώδη, τερατώδη και τρομακτική αλληλουχία γεγονότων. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Toy Story That Time Forgot (2014) 
★★★★★★★★★
Δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα η Μπόνι επισκέπτεται έναν φίλο της. Εκεί τα αγαπημένα μας παιχνίδια γνωρίζονται με ένα σετ από φιγούρες δράσης και ανακαλύπτουν ότι τα νεόφερτα δεινοσαυροειδή δεν ξέρουν πως είναι παιχνίδια. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)