Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (2016)



Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (2016)

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (2016)


The Secret Life of Pets (2016)
"Μπάτε Σκύλοι Αλέστε" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε μια πολυκατοικία του Μανχάταν, η ζωή του Μαξ, ενός αφοσιωμένου Τζακ Ράσελ, αναστατώνεται όταν η φιλόζωη αφεντικίνα του, η Κέιτι, φέρνει στο σπίτι τον Δούκα, έναν αδέσποτο, απρόσεκτο μεγαλόσωμο σκύλο. Όταν η αντιμαχία των δύο ζώων τα οδηγεί να απομακρυνθούν από την ασφάλεια του σπιτιού τους, ο Μαξ και ο Δούκας καλούνται να βάλουν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές και να συνεργαστούν ώστε να σώσουν τον κόσμο από ένα επιθετικό λευκό λαγουδάκι, τον Χιονόμπαλα, και τον στρατό του από εγκαταλελειμμένα ζώα. (87 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Κρις Ρενόντ, Γιάροου Τσένεϊ
Ηθοποιοί: Λούις Σι Κέι, Έρικ Στόουνστριτ, Κέβιν Χαρτ, Τζένι Σλέιτ, Έλλι Κέμπερ, Λέικ Μπελ


Η 6η ταινία κινουμένων σχεδίων της Illumination Entertainment είναι μια κωμική περιπέτεια με γνώριμη πλοκή, γρήγορο ρυθμό και αναπάντεχα βίαια στοιχεία.

Το στούντιο διατηρεί τη μοντέρνα αισθητική και τις υπερβολικές γραμμές που χρησιμοποίησε και για την ταινία Εγώ, Ο Απαισιότατος (2010), της οποίας σκηνοθέτης ήταν επίσης ο Κρις Ρενό. Το Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (2016) παρουσιάζει παρεμφερείς εμφανισιακά ανθρώπινους χαρακτήρες και αντίστοιχα μοντέρνα σκηνικά, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση ευνοούνται και από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης.

Η ορχηστρική, ως επί το πλείστον τζαζ, μουσική επένδυση από τον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά αποτελεί και το πιο ευχάριστο κομμάτι της ταινίας.

Η απλή πλοκή προσφέρει άφθονη δράση και οδηγείται κυρίως από τη θετική και την αρνητική συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα. Οι κεντρικοί χαρακτήρες έχουν συγκινητικές προϊστορίες, μια ενδιαφέρουσα μεταξύ τους δυναμική και παρουσιάζουν μια αναμενόμενη εξέλιξη.

Η ιστορία προβάλλει θετικά μηνύματα για τη συνεργασία, την επιμονή και την αφοσίωση. Επίσης, προωθεί την αρμονική αδελφική συνύπαρξη και τη σημασία του να είναι κανείς ανοιχτός σε νέες φιλίες και εμπειρίες.

Παρόλα αυτά, αν και πραγματεύεται τις περιπέτειες δύο χαριτωμένων κατοικίδιων ζώων, η ταινία δεν απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά καθώς περιέχει πολλά βίαια στοιχεία. Παράλληλα, σημειώνονται συνεχείς αναφορές στο μίσος, την οργή, το έγκλημα και την εκδίκηση.

Από τη στιγμή που οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες χάνονται, η παιδική ατμόσφαιρα γίνεται σκοτεινή με πολλά τρομακτικά στοιχεία. Ο Μαξ και ο Δούκας μεταφέρονται στους υπονόμους της Νέας Υόρκης, όπου συναντούν επικίνδυνα ζώα με άγρια ένστικτα και επιθετικές διαθέσεις. Τα απειλητικά ζώα συζητούν για τις δολοφονίες των ιδιοκτητών τους, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις έναν άνθρωπο και τι όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό.



Συνέχεια:

The Secret Life of Pets 2 (2019)The Secret Life of Pets 2 (2019)
"Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Μαξ, το πιστό Τζακ Ράσελ της Κέιτι, βιώνει νέες αλλαγές στη ζωή του καθώς η Κέιτι παντρεύεται και γίνεται μητέρα του γλυκού Λίαμ, τον οποίο ο Μαξ αγαπά και υπερπροστατεύει. Στην επίσκεψή τους σε μια φάρμα, ο Μαξ αντιμετωπίζει τα πάντα ως κίνδυνο, όμως με τη βοήθεια του σοβαρού τσοπανόσκυλου του αγροκτήματος μαθαίνει να αντιμετωπίζει τη ζωή με θάρρος. Παράλληλα, οι φίλοι του στο Μανχάταν έχουν δικές τους περιπέτειες. Η Γκίτζετ προσπαθεί να ανακτήσει ένα αγαπημένο παιχνίδι από ένα σπίτι γεμάτο... (Περισσότερα)