Ρομπέν των Δασών (1973)Ρομπέν των Δασών (1973)

Ρομπέν των Δασών (1973)


Robin Hood (1973)
"Ρομπέν των Δασών" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο πρίγκιπας Ιωάννης σφετερίζεται το θρόνο από το βασιλιά Ριχάρδο και φορολογεί υπερβολικά τους πολίτες. Όμως, ο θαρραλέος Ρομπέν των Δασών και οι αφοσιωμένοι φίλοι του βοηθούν τους φτωχούς και προσπαθούν να εκθρονίσουν τον πρίγκιπα Ιωάννη, ενώ ο Ρομπέν κατακτά την καρδιά της όμορφης Λαίδης Μάριαν. (83 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Ράιτερμαν
Ηθοποιοί: Μπράιαν Μπέντφορντ, Μόνικα Έβανς, Πίτερ Ουστίνοφ, Φίλ Χάρις, Πατ Μπάτραμ, Τέρι Τόμας, Άντι Ντεβάιν, Κάρολ Σέλεϊ


Η διασκεδαστική προσαρμογή των στούντιο της Disney του αγγλικού θρύλου του ηρωικού παρανόμου Ρομπέν των Δασών, είναι πλούσια σε μουσική, δράση και συναίσθημα. Η ταινία έχει να επιδείξει έναν εξαιρετικό σχεδιασμό στο χέρι μα και αρκετά στερεότυπα, όπως ο κακός λύκος (Σερίφης του Νότινγχαμ), η πονηρή αλεπού (Ρομπέν) και η καλόκαρδη αρκούδα (Μικρός Τζον).

Γενικότερα, πρόκειται για μία από τις πιο αδύναμες προσαρμογές της Disney, και ενώ η παιδική αυτή ταινία είναι χαριτωμένη και πολύχρωμη, δεν έχει το μεγαλείο και τον ενθουσιασμό των υπόλοιπων εγχειρημάτων του στούντιο.

Τα παιδιά πάντως, θα απολαύσουν το μελόδραμα, τη δράση, καθώς και μουσικά ιντερλούδια στο παραδοσιακό Βρετανικό ύφος. Και ο Πίτερ Ουστίνοφ, ο οποίος δανείζει το φωνητικό του ταλέντο στον Πρίγκιπα Ιωάννη, δημιουργεί έναν αξιοσημείωτο κινηματογραφικό κακό.