Εγώ, ο Απαισιότατος (2010)Εγώ, ο Απαισιότατος (2010)

Εγώ, ο Απαισιότατος (2010)


Despicable Me (2010)
"Εγώ, ο Απαισιότατος" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Gru, μια εγκληματική ιδιοφυΐα μαθαίνει πως ένας άγνωστος κακοποιός διέπραξε τη ληστεία του αιώνα κλέβοντας τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, θέτει στόχο να τον ξεπεράσει κλέβοντας ο ίδιος τη Σελήνη. Ο Gru υιοθετεί τρία ορφανά κορίτσια, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως πιόνια στο μεγαλεπήβολο σχέδιό του, όμως, σύντομα βλέπει την αγάπη των νέων του παιδιών να τον αλλάζει προς το καλύτερο και ανακαλύπτει πως διαθέτει τις ποιότητες ενός εξαιρετικού πατέρα. (95 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Πιερ Κοφέν, Κρις Ρενό
Ηθοποιοί: Στιβ Καρέλ, Τζέισον Σίγκελ, Ράσελ Μπραντ, Γουίλ Αρνέτ, Τζούλι Άντριους, Κρίστεν Γουίγκ

Η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή της Illumination Entertainment και πρώτο κεφάλαιο του εμπορικά υπέρ-επιτυχημένου franchise Despicable Me, αποτελείται από μία σειρά ταινιών μεγάλου μήκους, μία spin-off σειρά η οποία επικεντρώνεται στα Minions και περισσότερες από 10 ταινίες μικρού μήκους.

Η ταινία συνδυάζει μια σύγχρονη, πολύχρωμη αισθητική με goth στοιχεία, χαρακτήρες και σκηνικά. Η μουσική επένδυση εντείνει την ανάλαφρη διάθεση του σχεδιασμού και της ίδιας της ιστορίας με μία μίξη ζωηρής ορχηστρικής μουσικής, χορευτικών επιτυχιών της δεκαετίας του 1970 και κεφάτων πρωτότυπων τραγουδιών που αντικατοπτρίζουν τις εμπειρίες των χαρακτήρων. 

Ο Gru (Γκρου) αρχικά εμφανίζεται ύπουλος και ψυχρός, αποφασισμένος να αναγνωριστεί ως ο μεγαλύτερος κακοποιός στον κόσμο. Από μικρός ονειρευόταν να πάει στο φεγγάρι, όμως τελικά ακολούθησε μια μακρά και επιτυχημένη εγκληματική καριέρα, η οποία ελπίζει πως θα τον βοηθήσει να ανταποκριθεί τις προσδοκίες της απάνθρωπα κριτικής του μητέρας. Παρά τον επιφανειακά εγωιστικό και σκληρό του χαρακτήρα, τον κεντρικό ήρωα διακρίνει μια ευγένεια, η οποία είναι εμφανής στην αβρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους βοηθούς τους, τον Dr. Nefario (Δρ. Νεφάριο) και τα Minions (Μίνιονς).

Περνώντας, απρόθυμα στην αρχή, χρόνο με τα τρία αξιαγάπητα κορίτσια, ο Gru βρίσκει σταδιακά όλο και πιο δύσκολο το να αντισταθεί στην αποδοχή, την αγάπη και τις αθώες προσδοκίες τους για έναν πραγματικό πατέρα.

Η ταινία περιλαμβάνει πολλές σκηνές δράσης με όπλα υψηλής τεχνολογίας και στιγμές αγωνίας με χαρακτήρες να βρίσκονται σε κίνδυνο, όλες με θετική έκβαση. Για χάρη της εξέλιξης της ιστορίας, το ορφανοτροφείο και η κοινωνική λειτουργός παρουσιάζονται με έναν ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο.

Οι κινηματογραφικές ταινίες του franchise αποτελούν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες, καθώς με συνολικό προϋπολογισμό τα 300 εκατομμύρια δολάρια έχουν αποφέρει παγκοσμίως σχεδόν 4 δισεκατομμύρια.


Συνέχειες:

Despicable Me 2 (2013)
"Εγώ, ο Απαισιότατος 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Οργάνωση Αντί-Κακούργων, ένας μυστικός οργανισμός που πολεμά το έγκλημα σε παγκόσμια κλίμακα, στρατολογεί τον πρώην κακοποιό και νυν νόμιμο επιχειρηματία και αφοσιωμένο πατέρα, Γκρου, για εντοπίσει έναν επικίνδυνο εγκληματικό εγκέφαλο. Ο Γκρου και η νέα του συνεργάτιδα, η Πράκτορας Λούσι Γουάιλντ, διευθύνουν μια επιχείρηση cupcake σε ένα εμπορικό κέντρο, στο οποίο υποπτεύονται πως διατηρεί τη βάση του ο άγνωστος υπέρ-κακοποιός. (98 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...


Despicable Me 3 (2017)
"Εγώ, ο Απαισιότατος 3" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Γκρου και η σύζυγός του Λούσι, συνεργάζονται ως πράκτορες της Οργάνωσης Αντί-Κακούργων, μέχρι που απολύονται όταν αποτυγχάνουν να συλλάβουν τον επικίνδυνο κακοποιό Μπάλταζαρ Μπρατ, έναν πρώην παιδικό αστέρα μιας τηλεοπτικής εκπομπής της δεκαετίας του 1980. Στη συνέχεια, ο Γκρου πληροφορείται πως έχει έναν δίδυμο αδελφό, τον Ντρου, ο οποίος ζει στη μακρινή, νησιωτική χώρα Φριντόνια και που ανυπομονεί να τον συναντήσει. (90 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...Spin Off:

Minions (2015)
"Μίνιονς" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Τα ξέφρενα Μίνιονς είναι μια πολυάριθμη παρέα αθάνατων και απλοϊκών ανθρωποειδών πλασμάτων, τα οποία επιθυμούν πάνω από όλα να υπηρετούν τους πιο απαισιότατους κακούς. Αφού γίνονται αιτία να σκοτωθούν κατά λάθος αρκετά από τα αφεντικά τους, απομονώνονται σε μια σπηλιά στην Αρκτική. Όμως, χωρίς αρχηγό τα Μίνιονς πέφτουν σε κατάθλιψη και τρία από αυτά βγαίνουν στον έξω κόσμο με σκοπό να βρουν έναν νέο τρομερό κακοποιό για να ακολουθούν. (91 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...Μικρού Μήκους:

Orientation Day (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία νέα Minions περνούν από την εκκεντρική διαδικασία προσανατολισμού των εργαστηρίων του Gru. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Banana (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία Minions μάχονται για μια μπανάνα και προκαλούν όλεθρο στο χώρο εργασίας τους. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Home Makeover (2010)
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας κοινωνικός λειτουργός έρχεται στο σπίτι Gru για να ελέγξει αν είναι κατάλληλο για παιδιά, η Margo, η Edith και η Agnes μαζί με δύο Minions αναλαμβάνουν να διακοσμήσουν το σπίτι καταλλήλως. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Puppy (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Ντέιβ, ένα Minion βλέπει τους γείτονες του να περπατούν με τα σκυλιά τους στο δρόμο, και ψάχνει και αυτός για ένα δικό του κουτάβι. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες συναντά ένα UFO, το οποίο παίρνει το ρόλο ενός κουταβιού. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
  

Panic in the Mailroom (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions που εργάζονται στην αίθουσα ταχυδρομείου του εργαστηρίου του ανακαλύπτουν τον ορό μετάλλαξης PX-41, ο οποίος μεταμορφώνει έναν από τους δύο σε άγριο μοβ τέρας. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


Training Wheels (2013)
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Agnes στην προσπάθειά της να προλάβει ένα φορτηγό παγωτού με τη Margo και την Edith πέφτει από το ποδήλατό της, τρία Minions αναλαμβάνουν να την προπονήσουν και να τροποποιήσουν το ποδήλατο. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


Binky Nelson Unpacified (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μικρότερος γιος της οικογένειας Nelson χάνει την πιπίλα του κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης ληστείας ενός μουσείου, στο οποίο επιστρέφει τη νύχτα μόνος του για να τη βρει. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


Competition (2015)
★★★★★☆☆☆☆☆
Δύο Minions παρασύρονται σε έναν διαγωνισμό, ο οποίος γρήγορα παίρνει καταστροφικές διαστάσεις. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Cro Minion (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions αναλαμβάνουν την απαιτητική φύλαξη ενός προϊστορικού μωρού. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Mower Minions (2016)
★★★★★★☆☆☆☆
Πέντε Minions κόβουν το γκαζόν σε ένα σπίτι ηλικιωμένων, προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα για να αγοράσουν ένα μπλέντερ που έχουν δει σε μια τηλεοπτική διαφήμιση. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)