Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές" 
★★★★★★☆☆☆☆
Παρερμηνεύοντας την ανάγκη του πατέρα της για συντροφικότητα ως εργασιακό στρες, η Μέιβις του κάνει έκπληξη μια κρουαζιέρα τεράτων, ώστε όλη η οικογένεια να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να περάσουν διασκεδαστικό χρόνο μαζί. Στο κρουαζιερόπλοιο, ο Ντρακ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την καπετάνιο του πλοίου, την Έρικα, η οποία είναι απόγονος του παλιού αντιπάλου του, του κυνηγού τεράτων Έιμπραχαμ Βαν Χέλσιν. Η Έρικα μαζί με τον ακόμα ζωντανό, μα τερατόμορφο πια προ-προπάππου της, έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για να εξοντώσουν όλα τα τέρατα. (97 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι
Ηθοποιοί: Άνταμ Σάντλερ, Σελίνα Γκομέζ, Άντι Σάμπεργκ, Κάθριν Χαν, Στιβ Μπουσέμι, Κέβιν Τζέιμς, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Μελ Μπρουκς, Τζιμ Γκάφιγκαν


Το τρίτο κεφάλαιο του κωμικού franchise φαντασίας Ξενοδοχείο για Τέρατα και 16η ταινία της Sony Animation, διατηρεί τη χιουμοριστική διάθεση και τα θετικά μηνύματα των προηγούμενων ταινιών γύρω από την οικογενειακή αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας, όμως η πλοκή, τα αστεία, οι νέοι χαρακτήρες, ο ομοιόμορφος σχεδιασμός τους και τα κοινότυπα σκηνικά στερούνται έμπνευσης.

Η κεντρική ιστορία της ρομαντικής σχέσης του Ντρακ και της Έρικα, καθώς εκείνος προσπαθεί να την κερδίσει και εκείνη να τον σκοτώσει, δεν αρκεί για να καλύψει τη διάρκεια της ταινίας και το κενό συμπληρώνουν διάφορες σύντομες υποπλοκές, οι οποίες όμως στερούνται ενδιαφέροντος.

Ο Ντρακ, ο οποίος παρέμεινε χωρίς σύντροφο μετά τον θάνατο της συζύγου του, νιώθει μοναξιά και ευελπιστεί για άλλη μία ευκαιρία στην αγάπη, αν και ανησυχεί για το πως κάτι τέτοιο θα επηρέαζε τη Μέιβις. Όταν συναντά τη χαρισματική Έρικα, αναπάντεχα νιώθει για δεύτερη φορά στη ζωή του το “Ζινγκ”, την κεραυνοβόλο, αληθινή αγάπη των τεράτων. Η Έρικα όμως, έχοντας περάσει όλη της τη ζωή πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, μεγαλωμένη από τον προγονό της Έιμπραχαμ Βαν Χέλσιν, έχει μάθει να μισεί τα τέρατα και πάνω  από όλους τον Ντρακ. Η Μέιβις υποπτεύεται τα κίνητρα της Έρικα και είναι η σειρά της να γίνει υπερπροστατευτική.

Παράλληλα, ο εγγονός του Ντρακ, ο Ντένις, παίρνει κρυφά μαζί του στην κρουαζιέρα τον γιγαντιαίο σκύλο του, ο Φρανκενστάιν εκδηλώνει μια εξάρτηση στα παιχνίδια τύχης, οι λυκάνθρωποι Γουέιν και Γουάντα αφήνουν τα κουτάβια τους στον παιδικό σταθμό του πλοίου και ο ηλικιωμένος Βλαντ περιφέρεται στο κρουαζιερόπλοιο με το μαγιό του, καθώς τον ακολουθούν τρεις ερωτοχτυπημένες μάγισσες.

Αν και τα φιλικά και αστεία τέρατα όχι μόνο δεν τρομάζουν αλλά μπορούν και να βοηθήσουν τα μικρότερα παιδιά να αναγνωρίσουν την φανταστική φύση αυτών των πλασμάτων, η εμφάνιση του Βαν Χέλσιν ανάμεσα σε άνθρωπο και μηχανή είναι δυσάρεστη, ενώ εισάγονται στη σειρά κωμικά βίαια στοιχεία, όπως όπλα, μάχες και καταδιώξεις, τα οποία είχαν αποφευχθεί στα προηγούμενα μέρη.


Προηγούμενες Ταινίες:       

"Ξενοδοχείο για Τέρατα" 
★★★★★★★☆☆☆
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κόμης Δράκουλας χτίζει και λειτουργεί ένα πολυτελές θέρετρο στην Τρανσυλβανία, όπου τέρατα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Ένα αιώνα αργότερα, τις πόρτες του ξενοδοχείου περνά τυχαία και για πρώτη φορά ένας άνθρωπος, ο 21χρονος Αμερικανός ταξιδιώτης Τζόναθαν, τον οποίο ο Δράκουλας μεταμφιέζει σε τέρας για να μην ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοί του. Όταν η κόρη του Δράκουλα, η Μέιβις και ο Τζόνι... (Περισσότερα)


"Ξενοδοχείο για Τέρατα 2" 
★★★★★★★☆☆☆
Επτά χρόνια μετά τη γνωριμία τους, η Μέιβις και ο Τζόνι έχουν πλέον παντρευτεί και ζουν ευτυχισμένοι στο ξενοδοχείο  Τρανσιλβανία μαζί με τον Δράκουλα και τον πεντάχρονο γιο τους, τον Ντένις. Καθώς ο Ντένις δεν έχει εμφανίσει ακόμα τους κυνόδοντες του, ο Δράκουλας ανησυχεί πως ο πολυαγαπημένος εγγονός του δεν είναι βρικόλακας, και αφού οργανώνει για την Μέιβις και τον Τζόνι να επισκεφτούν τους γονείς του Τζόνι στην Καλιφόρνια, καλεί τους φίλους του, τα τέρατα, να βοηθήσουν τον Ντένις να εκδηλώσει τις... (Περισσότερα)Μικρού Μήκους:

Goodnight Mr. Foot (2012)
"Καληνύχτα κ. Φουτ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αυτή την παραδοσιακά σχεδιασμένη στο χέρι ταινία μικρού μήκους, η οποία διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας "Ξενοδοχείο για Τέρατα", βλέπουμε τη διαμονή του Μπίγκφουτ να διαταράσσεται συνεχώς από μία υπερβολικά ενθουσιώδη υπηρέτρια μάγισσα. (9 λεπτά) (Ηλικία: 7+)