Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές" 
★★★★★★☆☆☆☆
Παρερμηνεύοντας την ανάγκη του πατέρα της για συντροφικότητα ως εργασιακό στρες, η Μέιβις του κάνει έκπληξη μια κρουαζιέρα τεράτων, ώστε όλη η οικογένεια να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να περάσουν διασκεδαστικό χρόνο μαζί. Στο κρουαζιερόπλοιο, ο Ντρακ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την καπετάνιο του πλοίου, την Έρικα, η οποία είναι απόγονος του παλιού αντιπάλου του, του κυνηγού τεράτων Έιμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ. Η Έρικα και ο ακόμα ζωντανός, μα τερατόμορφος πια, προ-προπάππους της, έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για να εξοντώσουν όλα τα τέρατα. (97 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι
Ηθοποιοί: Άνταμ Σάντλερ, Σελίνα Γκομέζ, Άντι Σάμπεργκ, Κάθριν Χαν, Στιβ Μπουσέμι, Κέβιν Τζέιμς, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Μελ Μπρουκς, Τζιμ Γκάφιγκαν


Το 3ο κεφάλαιο του κωμικού franchise φαντασίας Ξενοδοχείο για Τέρατα και 16η ταινία της Sony Animation, διατηρεί τη χιουμοριστική διάθεση και τα θετικά μηνύματα των προηγούμενων ταινιών γύρω από την οικογενειακή αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ωστόσο, η πλοκή, τα αστεία, οι νέοι χαρακτήρες και ο ομοιόμορφος σχεδιασμός τους στερούνται έμπνευσης. Παράλληλα, εισάγονται στη σειρά κωμικά βίαια στοιχεία, όπως όπλα, μάχες και καταδιώξεις, τα οποία είχαν αποφευχθεί στα προηγούμενα μέρη.

Η κεντρική ιστορία του Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018) αφορά τη σχέση του Ντρακ και της Έρικα. Για το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, ο ερωτευμένος Ντρακ προσπαθεί να κερδίσει την Έρικα, ενώ εκείνη προσπαθεί να τον σκοτώσει. Όμως, αυτή η φαρσική πλοκή, δεν αρκεί για να καλύψει τη διάρκεια της παραγωγής. Το χρονικό κενό συμπληρώνουν διάφορες σύντομες υποπλοκές, οι οποίες όμως στερούνται ενδιαφέροντος.

Ο Ντρακ, ο οποίος παρέμεινε χωρίς σύντροφο μετά τον θάνατο της συζύγου του, νιώθει μοναξιά. Αν και ευελπιστεί για άλλη μία ευκαιρία στην αγάπη, ανησυχεί για το πώς κάτι τέτοιο θα επηρέαζε τη Μέιβις. Όταν συναντά τη χαρισματική Έρικα, αναπάντεχα νιώθει για δεύτερη φορά στη ζωή του το “Ζινγκ”, την κεραυνοβόλο, αληθινή αγάπη των τεράτων. Η Έρικα όμως, έχοντας περάσει όλη της τη ζωή πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, μεγαλωμένη από τον προγονό της Έιμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ, έχει μάθει να μισεί τα τέρατα και πάνω από όλους τον Ντρακ. Η Μέιβις υποπτεύεται τα κίνητρα της Έρικα και είναι η σειρά της να γίνει υπερπροστατευτική.

Παράλληλα, ο εγγονός του Ντρακ, ο Ντένις, παίρνει κρυφά μαζί του στην κρουαζιέρα τον γιγαντιαίο σκύλο του. Ο Φρανκενστάιν εκδηλώνει μια εξάρτηση στα παιχνίδια τύχης, ενώ οι λυκάνθρωποι Γουέιν και Γουάντα αφήνουν τα κουτάβια τους στον παιδικό σταθμό του πλοίου. Τέλος, ο ηλικιωμένος Βλαντ περιφέρεται στο κρουαζιερόπλοιο με το μαγιό του, καθώς τον ακολουθούν τρεις ερωτοχτυπημένες μάγισσες.Προηγούμενες Ταινίες:       

"Ξενοδοχείο για Τέρατα" 
★★★★★★★☆☆☆
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κόμης Δράκουλας χτίζει και λειτουργεί ένα πολυτελές θέρετρο στην Τρανσυλβανία, όπου τέρατα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Ένα αιώνα αργότερα, τις πόρτες του ξενοδοχείου περνά τυχαία και για πρώτη φορά ένας άνθρωπος, ο 21χρονος Αμερικανός ταξιδιώτης Τζόναθαν, τον οποίο ο Δράκουλας μεταμφιέζει σε τέρας για να μην ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοί του. Όταν η κόρη του Δράκουλα, η Μέιβις και ο Τζόνι... (Περισσότερα)


"Ξενοδοχείο για Τέρατα 2" 
★★★★★★★☆☆☆
Επτά χρόνια μετά τη γνωριμία τους, η Μέιβις και ο Τζόνι έχουν πλέον παντρευτεί και ζουν ευτυχισμένοι στο ξενοδοχείο Τρανσιλβανία μαζί με τον Δράκουλα (Ντρακ) και τον πεντάχρονο γιο τους, τον Ντένις. Καθώς ο Ντένις δεν έχει εμφανίσει ακόμα τους κυνόδοντες του, ο Δράκουλας ανησυχεί πως ο πολυαγαπημένος εγγονός του δεν είναι βρικόλακας. Αφού οργανώνει για την Μέιβις και τον Τζόνι να επισκεφτούν τους γονείς του Τζόνι στην Καλιφόρνια, ο ανήσυχος παππούς καλεί τους φίλους του, τα τέρατα, να βοηθήσουν τον... (Περισσότερα)


Συνέχεια:       

Hotel Transylvania: Transformania (2022)
Hotel Transylvania: Transformania (2022)

"Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις" 
★★★★★★★☆☆☆
Η Μέιβις ανακαλύπτει πως ο πατέρας της σχεδιάζει να αποσυρθεί και να αφήσει το ξενοδοχείο σε εκείνη και τον Τζόνι. Όταν το αποκαλύπτει στον Τζόνι, εκείνος ενθουσιασμένος απαριθμεί στον Ντρακ όλες τις ιδέες του για να το ανακαινίσει. Ανησυχώντας πως ο Τζόνι θα καταστρέψει το ξενοδοχείο, ο Ντρακ πανικοβάλλεται και του λέει ψέματα ότι υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει μόνο σε τέρατα να είναι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Απογοητευμένος, ο Τζόνι χρησιμοποιεί μια εφεύρεση που τον μετατρέπει σε τέρας. Όμως, η... (Περισσότερα)Μικρού Μήκους:

Goodnight Mr. Foot (2012)
"Καληνύχτα κ. Φουτ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αυτή την παραδοσιακά σχεδιασμένη στο χέρι ταινία μικρού μήκους, η οποία διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας "Ξενοδοχείο για Τέρατα", βλέπουμε τη διαμονή του Μπίγκφουτ να διαταράσσεται συνεχώς από μία υπερβολικά ενθουσιώδη υπηρέτρια μάγισσα. (9 λεπτά) (Ηλικία: 7+)