Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών (2019)




Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών (2019)

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (2019)
   
Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών (2019)A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (2019)
"Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η αξιολάτρευτη εξωγήινος LU-LA προσγειώνεται κοντά στη φάρμα Μόσι Μπότομ, οι απίθανες δυνάμεις της και η γλυκιά, σκανδαλιάρικη προσωπικότητά της κατακτούν τις καρδιές του Σον και του κοπαδιού του. Ο πανέξυπνος και επίσης καλόκαρδος και ζωηρός Σον αναλαμβάνει να βοηθήσει τη νέα του φίλη να εντοπίσει το διαστημόπλοιο της και να επιστρέψει στον πλανήτη της, αλλά και να την προστατεύσει από έναν απειλητικό οργανισμό που κυνηγά εξωγήινους. Ταυτόχρονα, ο Αγρότης αποφασίζει να δημιουργήσει ένα πάρκο με θέμα τους εξωγήινους, το “Φαρμαγεδών”. (85 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Σκηνοθεσία: Γουίλ Μπέτσερ, Ρίτσαρντ Φέλεν
Ηθοποιοί: Τζάστιν Φλέτσερ, Τζον Σπαρκς, Αμάλια Βιτάλι


Η υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων 8η μεγάλου μήκους παραγωγή του Βρετανικού στούντιο Aardman είναι μια εξίσου διασκεδαστική, ευρηματική και τεχνικά εντυπωσιακή συνέχεια του Σον το Προβατάκι (2015). Το Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών (2019) επεκτείνει τον κόσμο των σκανδαλιάρικων ζώων πολύ πιο μακριά από τη γραφική Αγγλική κωμόπολη του Μόσινχαμ, όπου διαδραματίζεται τόσο η προηγούμενη ταινία όσο και η τηλεοπτική σειρά.

Σε σκηνοθεσία των βετεράνων animators του Aardman, Γουίλ Μπέτσερ και Ρίτσαρντ Φέλεν στο σκηνοθετικό τους ντεμπούτο, αυτή η τρυφερή και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική και πανέξυπνη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας είναι ιδανική για κάθε ηλικιακή ομάδα, από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και τους ενήλικές. Οι μεγαλύτεροι θεατές μάλιστα θα εκτιμήσουν τόσο την πλοκή που εμπνέεται από το Ε.Τ. ο Εξωγήινος (1982), όσο και τις άφθονες, διάσπαρτες αναφορές σε κλασικές sci-fi ταινίες και σειρές, από το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος μέχρι και τα X-Files.

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση των κινηματογραφικών παραγωγών του στούντιο, το καλοφτιαγμένο χειροποίητο claymation (Stop Motion Animation με τη χρήση πλαστελίνης) φανερώνει σε κάθε καρέ την αγάπη και τη φροντίδα που κατέθεσαν οι δημιουργοί του. Παράλληλα, τα ευφυή και καθαρά οπτικά αστεία, η γλυκιά ιστορία και τα όμορφα μηνύματα μαρτυρούν τo σεβασμό τους προς το, κυρίως, παιδικό κοινό τους.

Η ιστορία επεκτείνει τα βασικά θέματα της προηγούμενης ταινίας, αυτά της φιλίας και της συνεργασίας, με την προσθήκη ενός νέου στοιχείου, αυτού της διαπολιτισμικότητας. Ο Σον και η LU-LA, δύο πλάσματα από διαφορετικούς κόσμους όμως εξίσου παιχνιδιάρικα και καλοσυνάτα, αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλο στοιχεία του εαυτού τους. Η φιλία τους καταδεικνύει πόσο συναρπαστικό είναι να έχουμε φίλους από διαφορετικούς πολιτισμούς, να μαθαίνουμε για τον κόσμο τους και τον τρόπο ζωής τους, και ταυτόχρονα να ανακαλύπτουμε πόσα ουσιαστικά κοινά έχουμε μεταξύ μας.

Επιπλέον, η ιστορία μας δίνει την ευκαιρία να δούμε μια πιο υπεύθυνη, ώριμη και ευαίσθητη πλευρά του Σον, καθώς αφήνει τις σκανδαλιές στην άκρη προκειμένου να προστατεύσει τη νεαρή του φίλη. Ακολουθώντας το παράδειγμα του, όλα τα ζώα του αγροκτήματος παραμερίζουν τις διαφορές τους και συνεργάζονται για να βοηθήσουν.


Προηγούμενη Ταινία:

Shaun the Sheep Movie (2015)Shaun the Sheep Movie (2015)
"Σον το Προβατάκι: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Ο Σον, ένα σκανδαλιάρικο και έξυπνο πρόβατο, ζει με το κοπάδι του στην παραδοσιακή αγγλική φάρμα Μόσι Μπότομ. Έχοντας βαρεθεί τη ρουτίνα του αγροκτήματος, ο Σον καταστρώνει ένα σχέδιο για να πάρει μια μέρα ρεπό, παρασύροντας τον Αγρότη να κοιμηθεί. Ωστόσο, το σχέδιο πάει στραβά και ο αγρότης καταλήγει στη Μεγάλη Πόλη με αμνησία, όπου κατά τύχη γίνεται διάσημος κομμωτής. Παράλληλα, ο πιστός σκύλος του, ο Μπίτζερ, ο Σον και το υπόλοιπο κοπάδι ταξιδεύουν στην πόλη για να βρουν τον... (Περισσότερα)