Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας (2008)Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας (2008)

Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας (2008)


Nim's Island (2008)
"Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας"
★★★★★★☆☆☆☆
Σ' ένα ερημικό νησί του Ειρηνικού, η Νιμ ζει με τον επιστήμονα πατέρα της. Όταν ο τελευταίος αγνοείται μεσοπέλαγα μετά από μια καταιγίδα, η μικρή ζητά βοήθεια από την αγαπημένη της συγγραφέα. (96 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Μαρκ Λέβιν, Τζένιφερ Φλάκετ
Ηθοποιοί: Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, Τζόντι Φόστερ, Τζέραλντ ΜπάτλερΗ τροπική αυτή σειρά περιπετειών φαντασίας είναι βασισμένη στα παιδικά βιβλία της Καναδής συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Γουέντι Ορ, με τίτλο Το Νησί της Νιμ και Η Νιμ στη Θάλασσα.

Εκτός από το γεγονός πως όλα ξεκινούν με ένα email, το Νησί της Φαντασίας έχει την αίσθηση μιας παλιάς, κλασικής οικογενειακής περιπέτειας. Τα παιδιά θα λατρέψουν το δεντρόσπιτο της Νιμ και του Τζακ, και θα αγαπήσουν τους φίλους της απίθανης πρωταγωνίστριας - το θαλάσσιο λιοντάρι, το ιγκουάνα, τη χελώνα και τα υπόλοιπα εξωτικά ζώα, μα πάνω από όλα θα δεθούν με την ίδια τη Νιμ.

Με όμορφη και γρήγορη πλοκή, και ισχυρά θετικά μηνύματα, όπως πίστη προς τον εαυτό μας, συμπόνοια και βοήθεια προς τους άλλους, αυτή είναι μια ταινία ιδανική για όλη την οικογένεια.


Συνέχεια:

Return to Nim's Island (2013)
"Επιστροφή στο Νησί της Νιμ"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Νιμ και ο πατέρας της ζουν ειρηνικά στο αγαπημένο τους νησί. Μια μέρα λαμβάνουν ένα μήνυμα ότι κάποιοι προσπαθούν να αγοράσουν το νησί τους για να το εκμεταλλευτούν ως τουριστικό προορισμό κατασκευάζοντας ένα αξιοθέατο. Τότε η Νιμ θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να σώσει το σπίτι της. (90 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 
Σκηνοθεσία: Μπρένταν Μάχερ
Ηθοποιοί: Μάθιου Λίλαρντ, Μπάιντι Ίρβιν, Τόμπι Γουάλας, Τζον Γουότερς