Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012)



Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012)

Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012)














   
Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012)Hotel Transylvania (2012)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα" 
★★★★★★★★☆☆
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κόμης Δράκουλας χτίζει και λειτουργεί ένα πολυτελές θέρετρο στην Τρανσυλβανία, όπου τέρατα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Ένα αιώνα αργότερα, τις πόρτες του ξενοδοχείου περνά τυχαία και για πρώτη φορά ένας άνθρωπος, ο 21χρονος Αμερικανός ταξιδιώτης Τζόναθαν, τον οποίο ο Δράκουλας μεταμφιέζει σε τέρας για να μην ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοί του. Όταν η κόρη του Δράκουλα, η Μέιβις και ο Τζόνι συναντιούνται, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. (91 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι
Ηθοποιοί: Άνταμ Σάντλερ, Σελίνα Γκομέζ, Άντι Σάμπεργκ, Στιβ Μπουσέμι, Κέβιν Τζέιμς, Ντέιβιντ Σπέιντ


Η 7η ταινία της Sony Animation είναι μία ανάλαφρη κωμωδία φαντασίας με πρωταγωνιστές τα διασημότερα τέρατα της παγκόσμιας μυθολογίας και λογοτεχνίας, προσαρμοσμένα για χάρη του παιδικού κοινού σε φιλικούς και εύθυμους ήρωες. Κυρίαρχο θέμα του Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012) είναι οι φόβοι και η υπερπροστατευτικότητα των γονέων. Αυτά παρουσιάζονται σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες των παιδιών να ανεξαρτητοποιηθούν, να ανακαλύψουν τον κόσμο και να ζήσουν τις δικές τους περιπέτειες. Επίσης, η ταινία προβάλει αξίες όπως, η ειλικρίνεια, η αποδοχή του διαφορετικού και το θάρρος.

Ο Κόμης Δράκουλας (Ντρακ) είναι ένας χαρισματικός, αστείος και στοργικός πατέρας. Μετά τη δολοφονία της συζύγου του από εξαγριωμένους ανθρώπους, προσπαθεί να κρατήσει ασφαλή την νεαρή κόρη του, Μέιβις. Η λύση που σκέφτεται είναι να την κρατήσει μέσα σε ένα κρυμμένο κάστρο, το οποίο λειτουργεί και ως θέρετρο διακοπών για τα υπόλοιπα τέρατα του κόσμου.

Η Μέιβις μεγαλώνει με την απεριόριστη αγάπη του πατέρα της, ανάμεσα στα προσφιλή τέρατα που επισκέπτονται το ξενοδοχείο. Το κορίτσι εξελίσσεται σε μία έξυπνη, πρόσχαρη και καλόκαρδη νεαρή γυναίκα που έχει ανάγκη για μεγαλύτερη ελευθερία και ονειρεύεται να εξερευνήσει τον κόσμο έξω από το κάστρο. Όμως, ο Δράκουλας φοβούμενος για την ασφάλειά της, καταφεύγει σε ψέματα και χειραγώγηση, προδίδοντας έτσι την εμπιστοσύνη της.

Ο περιπετειώδης και αισιόδοξος νεαρός Τζόναθαν (Τζόνι), με τη θετική του στάση, τα ειλικρινή συναισθήματά του για τη Μέιβις και τον σεβασμό του προς τις επιθυμίες του πατέρα της, ενθαρρύνει τον Δράκουλα να συνειδητοποιήσει πως η κόρη του δικαιούται να κάνει τις δικές της επιλογές και να ζήσει πλήρως τη ζωή της.

Η κωμική φύση των τεράτων καθιστά την ταινία ιδανική εισαγωγή για τα παιδιά στο σύμπαν των υπερφυσικών πλασμάτων. Οι λιγοστές, ήπια τρομακτικές σκηνές περιλαμβάνουν την έξαφνη οργή του Δράκουλα, ζόμπι που προσποιούνται τους ανθρώπους και προσπαθούν να τρομάξουν τη Μέιβις και τη σύντομη ιστορία του θανάτου της μητέρας της.


Συνέχειες:       

"Ξενοδοχείο για Τέρατα 2" 
★★★★★★★☆☆☆
Επτά χρόνια μετά τη γνωριμία τους, η Μέιβις και ο Τζόνι έχουν πλέον παντρευτεί και ζουν ευτυχισμένοι στο ξενοδοχείο Τρανσιλβανία μαζί με τον Δράκουλα (Ντρακ) και τον πεντάχρονο γιο τους, τον Ντένις. Καθώς ο Ντένις δεν έχει εμφανίσει ακόμα τους κυνόδοντες του, ο Δράκουλας ανησυχεί πως ο πολυαγαπημένος εγγονός του δεν είναι βρικόλακας. Αφού οργανώνει για την Μέιβις και τον Τζόνι να επισκεφτούν τους γονείς του Τζόνι στην Καλιφόρνια, ο ανήσυχος παππούς καλεί τους φίλους του, τα τέρατα, να βοηθήσουν τον.... (Περισσότερα)


Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές" 
★★★★★★☆☆☆☆
Παρερμηνεύοντας την ανάγκη του πατέρα της για συντροφικότητα ως εργασιακό στρες, η Μέιβις του κάνει έκπληξη μια κρουαζιέρα τεράτων, ώστε όλη η οικογένεια να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να περάσουν διασκεδαστικό χρόνο μαζί. Στο κρουαζιερόπλοιο, ο Ντρακ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την καπετάνιο του πλοίου, την Έρικα, η οποία είναι απόγονος του παλιού αντιπάλου του, του κυνηγού τεράτων Έιμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ. Η Έρικα και ο ακόμα ζωντανός, μα τερατόμορφος πια, προ-προπάππους της, έχουν... (Περισσότερα)


Hotel Transylvania: Transformania (2022)
Hotel Transylvania: Transformania (2022)

"Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις" 
★★★★★★★☆☆☆
Η Μέιβις ανακαλύπτει πως ο πατέρας της σχεδιάζει να αποσυρθεί και να αφήσει το ξενοδοχείο σε εκείνη και τον Τζόνι. Όταν το αποκαλύπτει στον Τζόνι, εκείνος ενθουσιασμένος απαριθμεί στον Ντρακ όλες τις ιδέες του για να το ανακαινίσει. Ανησυχώντας πως ο Τζόνι θα καταστρέψει το ξενοδοχείο, ο Ντρακ πανικοβάλλεται και του λέει ψέματα ότι υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει μόνο σε τέρατα να είναι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Απογοητευμένος, ο Τζόνι χρησιμοποιεί μια εφεύρεση που τον μετατρέπει σε τέρας. Όμως, η... (Περισσότερα)




Μικρού Μήκους:

Goodnight Mr. Foot (2012)
"Καληνύχτα κ. Φουτ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αυτή την παραδοσιακά σχεδιασμένη στο χέρι ταινία μικρού μήκους, η οποία διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας "Ξενοδοχείο για Τέρατα", βλέπουμε τη διαμονή του Μπίγκφουτ να διαταράσσεται συνεχώς από μία υπερβολικά ενθουσιώδη υπηρέτρια μάγισσα. (9 λεπτά) (Ηλικία: 7+)