Οι Επικές Ιστορίες του Κάπτεν Βράκα (2017)

Οι Επικές Ιστορίες του Κάπτεν Βράκα (2017)

Captain Underpants: The First Epic Movie (2017)

Captain Underpants: The First Epic Movie (2017)
"Οι Επικές Ιστορίες του Κάπτεν Βράκα"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Τζορτζ και ο Χάρολντ, δύο δεκάχρονοι φίλοι και μεγάλα πειραχτήρια, δημιουργούν μία σειρά κόμικς για έναν ενθουσιώδη, ευγενικό μα και ανόητο υπερήρωα, τον οποίο ονομάζουν Κάπτεν Βράκα. Οι δύο συμμαθητές προσφέρουν χαρά στα αποκαρδιωμένα παιδιά του μίζερου σχολείου τους κάνοντας φάρσες στους κακοδιάθετους δασκάλους τους και ιδιαίτερα στον στριμμένο διευθυντή Μπέντζαμιν Κραπ. Όταν ο Κραπ αποφασίζει να τους χωρίσει και να διαλύσει τη φιλία τους, τα αγόρια τον υπνωτίζουν να πιστέψει πως είναι ο Κάπτεν Βράκας. (89 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σόρεν
Ηθοποιοί: Κέβιν Χαρτ, Εντ Χελμς, Τόμας Μίντλντιτς, Νικ Κρολ, Τζόρνταν Πίλι, Κρίστεν Σκαλ


Η 35η ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Animation είναι μια κωμική περιπέτεια υπερηρώων, η οποία βασίζεται στην εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων Captain Underpants, του Αμερικανού συγγραφέα Νταβ Πίλκεϊ, η οποία έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατ. αντίτυπα.

Ο τρισδιάστατος CG σχεδιασμός ακολουθεί στενά το στυλ των κόμικς, ενώ ενσωματώνει ιντερλούδια ασπρόμαυρου σχεδίου, χειροποίητων κινούμενων σχεδίων, flash και cutout animations, αλλά και μια σύντομη live action σκηνή με μαριονέτες από κάλτσες.

Η διαχυτική μουσική επένδυση του Θίοντορ Σαπίρο, παρουσιάζει και αυτή παρόμοια ποικιλία, συνδυάζοντας επικά ορχηστρικά κομμάτια με ηλεκτρονικούς ήχους, φωνητικά και πλούσια κωμικά στοιχεία.

Οι δύο νεαροί ήρωες φοιτούν σε ένα απογοητευτικό σχολείο, το οποίο αποθαρρύνει ενεργά τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη διασκέδαση. Οι ίδιοι, παιδιά με πλούσια φαντασία, ανεξάντλητη ενέργεια, τόλμη και κανέναν σεβασμό προς το αποτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα, αναλαμβάνουν να σώσουν τους απογοητευμένους συμμαθητές τους από τη μονοτονία που επιτάσσει ο στρυφνός διευθυντής του σχολείου Μπέντζαμιν Κραπ. Τα δυο παιδιά, έρχονται αντιμέτωπα με τον ενοχλητικό συμμαθητή τους Μέλβιν, ο οποίος δεν έχει καμία αίσθηση του χιούμορ, αλλά και με τον Professor P., έναν τρελό επιστήμονα και εφευρέτη που αποφασίζει να κυριεύσει τον κόσμο και να εξαφανίσει το γέλιο.

Οι βίαιες σκηνές έχουν κωμική διάθεση, όμως η δράση είναι ξέφρενη, υπάρχουν συχνοί αγενείς χαρακτηρισμοί και εκφράσεις, ενώ επιπλέον τα αστεία της ταινίας αντλούν μεγάλο μέρος του περιεχομένου τους από το είδος χιούμορ τουαλέτας και λοιπών σωματικών λειτουργιών.