Ρίο 2 (2014)



Ρίο 2 (2014)

Rio 2 (2014)
  
Rio 2 (2014)Rio 2 (2014)
"Ρίο 2"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Αμαζόνιο, η Λίντα και ο Τούλιο ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν και άλλοι Μπλε Μακάο που ζουν βαθιά στο τροπικό δάσος της βροχής, ο Μπλου, η Τζουλ και τα τρία παπαγαλάκια τους ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου. Εκεί η Τζουλ επανενώνεται με την οικογένειά της και τα μικρά μαθαίνουν για τη ζωή στη φύση. Ωστόσο, ο Μπλου δυσκολεύεται να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον παλιό του εχθρό, τον Νάιτζελ, και τον αρχηγό παράνομων υλοτόμων, ο οποίος προσπαθεί να καταστρέψει τον βιότοπο των Μακάο. (101 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια
Ηθοποιοί: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αν Χάθαγουεϊ, Τζορτζ Λόπεζ, Τζεμέιν Κλεμέντ, Ροντρίγκο Σαντόρο, Λέσλι Μαν, Μπρούνο Μαρς, Άντι Γκαρσία, Κριστίν Τσένογουεθ


Η συνέχεια της κωμικής περιπέτειας Ρίο (2011) των Blue Sky Studios και του σκηνοθέτη Κάρλος Σαλντάνια αποτελεί ένα πολύχρωμο και γεμάτο ενέργεια μουσικό αφιέρωμα στη φυσική ομορφιά της Βραζιλίας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολλά και σημαντικά περιβαλλοντικά και προσωπικά μηνύματα.

και του σκηνοθέτη Κάρλος Σαλντάνια αποτελεί ένα πολύχρωμο και γεμάτο ενέργεια μουσικό αφιέρωμα στη φυσική ομορφιά της Βραζιλίας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολλά και σημαντικά περιβαλλοντικά και προσωπικά μηνύματα.

Αν και σεναριακά η ταινία είναι πιο αδύναμη από την πρώτη, η μεταφορά της περιπέτειας από το πυκνοκατοικημένο Ρίο Ντε Τζανέιρο στον εξωτικό Αμαζόνιο προσθέτει μια νέα διάσταση, ακόμα περισσότερα χρώματα, ζώα και συναρπαστικά τοπία. Επιπλέον, χάρη στους αξιόλογους τραγουδιστές, όπως ο Μπρούνο Μαρς, η Κριστίν Τσένογουεθ και η Τζανέλ Μονέ, οι οποίοι προστίθενται στο ήδη μουσικά χαρισματικό cast, τα τραγούδια είναι για άλλη μια φορά απολαυστικά. Ο Τζον Πάουελ επιστρέφει στη μουσική επένδυση δίνοντας μια ελαφρώς μεγαλύτερη έμφαση στους βραζιλιάνικους ρυθμούς, οι οποίοι περιβάλλουν την ιστορία με μια αίσθηση διασκέδασης και θετικής διάθεσης.

Η ίδια η κεντρική πλοκή αποτελεί ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μάθημα σχετικά με τη σημασία του τροπικού δάσους της βροχής του Αμαζονίου και της διατήρησης των φυσικών βιοτόπων της άγριας ζωής. Τα μαθήματα αυτά παρουσιάζονται με ιδιαίτερα απλουστευμένο τρόπο ώστε να γίνουν κατανοητά ακόμα και από τους πιο νεαρούς θεατές, όμως παραμένουν στην επιφάνεια χωρίς να εξετάζουν τον ρόλο που παίζει το κάθε άτομο στην καταστροφή ή τις δράσεις που μπορούν να ακολουθήσουν οι οικογένειες σε παγκόσμιο επίπεδο για να βοηθήσουν, όπως η μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, ξύλου, πετρελαίου και κρέατος.

Την ίδια στιγμή η ταινία παρέχει μερικές, αν και περιορισμένες, πληροφορίες για διάφορα μέρη της Βραζιλίας και την πανίδα της. Η πλοκή ενθαρρύνει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας και της συνεργασίας. Επίσης, προωθεί θετικά χαρακτηριστικά όπως η αγάπη, η αφοσίωση, η ευθύνη και η αποφασιστικότητα.

Αν και οι ανθρώπινες απειλές και ο ματαιόδοξος ανταγωνιστής κοκατού, ο Νάιτζελ, είναι λιγότερο τρομακτικοί από ότι στην αρχική ταινία, υπάρχουν κάποιες κωμικές σκηνές, αλλά δυνητικά τρομακτικές για τα πολύ νεαρά παιδιά, όπου άγριοι θηρευτές του Αμαζονίου καταπίνουν τα θήραμά τους.


Προηγούμενη Ταινία:

Rio (2011)
"Ρίο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μπλου ένας παπαγάλος Μακάο που δεν έμαθε ποτέ να πετά, ζει σε μια μικρή πόλη της Μινεσότα μαζί την ευγενική Λίντα, την κοπέλα που τον υιοθέτησε όταν ήταν ακόμα νεοσσός. Ο Μπλου και η Λίντα πιστεύουν ότι είναι ο τελευταίος του είδους του και όταν μαθαίνουν από τον Βραζιλιάνο ορνιθολόγο Τούλιο για την ύπαρξη της Τζουλ, μιας θηλυκής Μακό που ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατευθύνονται προς τη Βραζιλία. Όμως στο Ρίο, ο Μπλου και η Τζουλ πέφτουν θύματα απαγωγής από λαθρέμπορους ζώων και ο Μπλου πρέπει να... (Περισσότερα)