Η Ιστορία της Πριγκίπισσας Καγκούγια (2013)Η Ιστορία της Πριγκίπισσας Καγκούγια (2013)

Η Ιστορία της Πριγκίπισσας Καγκούγια (2013)


Kaguyahime No Monogatari (2013)
"Η Ιστορία της Πριγκίπισσας Καγκούγια" - "The Tale of The Princess Kaguya"
★★★★★★★★☆☆
Μια μικροσκοπική νύμφη που βρέθηκε μέσα σε ένα λαμπερό μίσχο μπαμπού, μεγαλώνει γρήγορα σε μια εξαιρετική νεαρή κοπέλα. Η μυστηριώδης νεαρή πριγκίπισσα συναρπάζει όλους όσους τη συναντούν - αλλά τελικά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη μοίρα της. (137 λεπτά) (Ηλικία: 12+)
Σκηνοθεσία: Ισάο Τακαχάτα
Ηθοποιοί: Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Τζέιμς Κάαν, Μέρι Στινμπέργκεν


Αυτή η πανέμορφη, σχεδιασμένη στο χέρι, άνιμε περιπέτεια φαντασίας, από το Studio Ghibli  (Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων, Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο, Πόνιο), θα κάνει τον θεατή να σκεφτεί τα πάντα από τις σχέσεις γονέα - παιδιού και τις καταπιεστικές παγίδες των κοινωνικών τάξεων μέχρι τις συνέπειες του να αγνοεί κανείς τις αληθινές δυνατότητες του παιδιού του.

Η Ιστορία της Πριγκίπισσας Καγκούγια βασίζεται σε έναν παραδοσιακό Ιαπωνικό μύθο του 10ου αιώνα και απέχει πολύ από το τυπικό ευτυχισμένο τέλος που πολλές οικογένειες έχουν συνηθίσει να βλέπουν. Όμως, οι οι οπαδοί των ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων δεν θα εκπλαγούν από τα σοβαρά θέματα, τα ισχυρά μηνύματα και τις συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές.

Το μαγευτικό animation τονίζει την ομορφιά του φυσικού και την γελοιότητα του τεχνητού, όπως ακριβώς κάνει και η ίδια η ταινία σε διάφορες σκηνές, και τα μηνύματα της εστιάζονται στην αγάπη, την υποστήριξη και την ελευθερία του να είναι κάποιος ο εαυτός του.