Singing with Angry Bird (2016)Singing with Angry Bird (Ντοκιμαντέρ, 2016)

Singing with Angry Bird (2016)
Ο Τζάε-Τσανγκ Κιμ είναι τραγουδιστής όπερας από την Κορέα με το παρατσούκλι Angry Bird. Πριν πέντε χρόνια πήρε μία μεγάλη απόφαση και ξεκίνησε μια παιδική χορωδία στις φτωχογειτονιές της Πούνε της Ινδίας. Αν και δεν γνώριζε πως θα αντιδράσουν στην προσπάθεια του οι οικογένειες των παιδιών, ήταν σίγουρος για το έργο του. Η έλλειψη υποστήριξης των γονέων τον απογοήτευσε, αλλά εκείνος συνέχισε προσπαθώντας να τους εκπαιδεύσει να τραγουδήσουν για μια συναυλία μαζί με τα παιδιά τους. Η διαδικασία αυτή βλέπουμε ότι αλλάζει τις ζωές των παιδιών που συμμετέχουν στη χορωδία και ταυτόχρονα τους χαρίζει αυτοπεποίθηση, πειθαρχεία, αλλά και την ευκαιρία να ταξιδέψουν ως την Κορέα. Η δυσπιστία των γονέων και η δυσκολία να αντιληφθούν την αξία της προσπάθειας τους φέρνει τον Angry Bird μπροστά σε μία δύσκολη πρόκληση. Ένα ταξίδι γεμάτο δάκρυα και γέλια! (56 λεπτά) (Ηλικία:8+)
Χώρες: Νότια Κορέα, Ινδία
Σκηνοθεσία: Hyewon Jee


Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDocKids.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
  • Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 19.30 στην Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο)
  • Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 21.00 στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»)
  • Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 21.30 στην Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον)
  • Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στην Αμαλιάδα (CineCinema)
  • Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 15.30 στην Αθήνα (Κινηματογράφο Δαναό)

CineDoc Kids

Τον Ιανουάριο του 2018, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids ανοίγει την αυλαία του για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό. Οι ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας του Φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια  παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό, βοηθώντας το να νιώσει μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου. 

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν την  καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc που προβάλλει  βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, το Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.