Μικρές Μπαλαρίνες (2007)Μικρές Μπαλαρίνες (2007)

Μικρές Μπαλαρίνες (2007)


Ballet Shoes (2007)
"Μικρές Μπαλαρίνες"
★★★★★★☆☆☆☆
Λονδίνο, αρχές της δεκαετίας του ΄30. Τρία ορφανά κοριτσάκια, η Παολίνα, η Πέτροβα και η Πόσι, υιοθετούνται από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, τον Γκαμ, και μεγαλώνουν μαζί με την καλόκαρδη ανιψιά του. Όταν όμως ο Γκαμ εξαφανίζεται, τα κορίτσια μένουν χωρίς χρήματα και ξεκινούν έναν αγώνα για την επιβίωση. (85 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Σάντρα Γκολντμπάγκερ
Ηθοποιοί: Εμίλια Φοξ, Βικτόρια Γουντ, Έμμα Γουάτσον


Οι Μικρές Μπαλαρίνες είναι μια οικογενειακή ταινία εποχής, παραγωγής BBC, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγλίδας συγγραφέα Νοέλ Στρέτφιλντ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1936, όπου τρεις αδελφές μάθουν την αξία της αγάπης της εργασία, και της αυτοθυσίας.

Το καστ της αυτής της όμορφης ταινίας είναι κορυφαίο, και οι θαυμαστές της Ερμιόνης από τις ταινίες του Χάρι Πότερ θα απολαύσουν την Έμμα Γουάτσον στο ρόλο της γλυκιάς και ταλαντούχας Παολίνα, μα και οι άλλες δύο ηθοποιοί, οι οποίες ερμηνεύουν τις αδελφές της, είναι πραγματικά εξαιρετικές.

Τα κοστούμια, τα σκηνικά και η μουσική επένδυση είναι υψίστης ποιότητας, όπως και θα περίμενε κανείς από μια παραγωγή του BBC, ζωντανεύοντας επιτυχιμένα το Λονδίνο του 1930 στις οθόνες μας.

Οι σκηνές όπου τα κορίτσια εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν την τεχνική τους τονίζουν ένα διαχρονικό μάθημα - ότι κάτι που πραγματικά αξίζει να επιτευχθεί, επιτυγχάνεται με προσπάθεια. Οι Μικρές Μπαλαρίνες είναι μια καλή οικογενειακή ταινία με σημαντικά μηνύματα η οποία εστιάζει στα όνειρα και τις ελπίδες των νεαρών κοριτσιών