Μια Νύχτα στο Μουσείο (2006-2014)Μια Νύχτα στο Μουσείο (2006)

Night at the Museum (2006)


Night at the Museum (2006)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο διαζευγμένος Λάρι προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, για να ανακαλύψει ότι το βράδυ τα εκθέματα ζωντανεύουν εξαιτίας μιας μαγικής αιγυπτιακής πλάκας. (108 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 
Σκηνοθεσία: Σον Λέβι
Ηθοποιοί: Μπεν Στίλερ, Κάρλα Γκουτζίνο, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Όουεν Ουίλσον, Νταν Στίβενς, Μπεν Κίνγκσλει, Στιβ Κούγκαν


Η σειρά ταινιών Μια Νύχτα στο Μουσείο, βασίζεται στην τριλογία βιβλίων φαντασίας του Κροάτη συγγραφέα Μίλαν Τρεκ. Η σειρά αποτέλεσε τεράστια οικονομική επιτυχία, αφού με συνολικό προϋπολογισμό τα 390 εκατομμύρια δολάρια, τα έσοδα της παγκοσμίως, μόνο από πωλήσεις εισιτηρίων, ξεπερνάνε τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ταινίες αποτελούν χαριτωμένες περιπέτειες, με πληθώρα κωμικών στοιχείων, τα οποία απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά, και ακόμα περισσότερο σε εκείνα που βρίσκονται στην προεφηβική ηλικία. Με εντυπωσιακά ειδικά εφέ, απίθανο καστ και γρήγορο ρυθμό το παιδικό κοινό αναμφίβολα θα απολαύσει τις ταινίες, οι ενήλικες όμως, μάλλον θα κουραστούν από την έλλειψη σοβαρής πλοκής.


Συνέχειες:

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο 2"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Λάρι Ντέιλι διεισδύει στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, προκειμένου να σώσει τον Τζεμπεντάια και τον Οκτάβιο, οι οποίοι απεστάλησαν εκεί κατά λάθος. (105 λεπτά) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...


Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Λάρι διασχίζει όλον τον πλανήτη, ενώνοντας παλιούς αγαπημένους και νέους χαρακτήρες, σε μια επική αναζήτηση για να σώσει τη μαγεία προτού χαθεί για πάντα. (98 λεπτά) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...