Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου (2012)Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου (2012)

Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου (2012)


"Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου"
★★★★★★☆☆☆☆
Η ταινία βασισμένη στο κλασσικό παιδικό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ, αφηγείται την ιστορία της Χιονάτης, όταν εξόριστη από την Κακιά Βασίλισσα ενώνει τις δυνάμεις της με τους επτά νάνους για να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο θρόνο. (106 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Τάρσεμ Σινγκ
Ηθοποιοί: Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλι Κόλινς, Άρμι Χάμερ, Νέιθαν Λέιν, Σον Μπιν


Η ταινία Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου είναι μια οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας, η οποία βασίζεται στο παραδοσιακό Ευρωπαϊκό παραμύθι γνωστό ως Η Μικρή Χιονάτη, του οποίου η γνωστότερη εκδοχή είναι εκείνη από το βιβλίο / συλλογή των Αδερφών Γκριμ, Παιδικά και Σπιτικά Παραμύθια (1812).

Όπως και οι περισσότερες από τις ταινίες του Τάρσεμ Σινγκ, Το Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου είναι αναμφισβήτητα μια πανέμορφη ταινία, όμως, αυτή η εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού της Χιονάτης δεν έχει ούτε αρκετό βάθος, μα ούτε και κάποια πρωτοτυπία για να ξεχωρίσει από τις αναρίθμητες άλλες διασκευές της ιστορίας.

Η ατμόσφαιρα της ταινίας είναι ευχάριστη, με αρκετό χιούμορ, υπέροχα σκηνικά και καταπληκτικά κουστούμια. Επιπλέον, άλλο ένα σημαντικό θετικό της ταινίας είναι πως σε αντίθεση με τη Χιονάτη της Disney, η πριγκίπισσα τελικά μαθαίνει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της και παλεύει το επικίνδυνο θηρίο της βασίλισσας στο πλευρό του πρίγκιπα.