Η Πριγκίπισσα του Πάγου (2005)Η Πριγκίπισσα του Πάγου (2005)

Η Πριγκίπισσα του Πάγου (2005)


Ice Princess (2005)
"Η Πριγκίπισσα του Πάγου"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Κέισι Καρλάιλ είναι καταπληκτική μαθήτρια: Με εξαιρετικές επιδόσεις στη φυσική, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εισαγωγή της στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Όμως, η Κέισι θα ανακαλύψει ένα καινούριο πάθος όταν αρχίζει να ασχολείται σοβαρά με το καλλιτεχνικό πατινάζ. (98 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Τιμ Φάιγουελ
Ηθοποιοί: Τζοάν Κιούζακ, Μισέλ Τράχτενμπεργκ, Κιμ Κατράλ


Η Πριγκίπισσα του Πάγου είναι μια οικογενειακή ταινία παραγωγής των στούντιο της Disney, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο νεανικό μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέως Μεγκ Κάμποτ (Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας). 

Πρόκειται για μια γλυκιά ταινία, η οποία απευθύνεται ως επί το πλείστον σε νεαρά κορίτσια, και αν και ακολουθεί μια πολύ συνηθισμένη φόρμουλα εμπεριέχει και κάποιες εκπλήξεις, όλες ευχάριστες. Μία από αυτές είναι οι χαρακτήρες και οι ηθοποιοί που τους ενσαρκώνουν - αστείοι, υπερβολικοί μα προσφιλείς και ρεαλιστικοί ταυτόχρονα. 

Τα μηνύματα της ταινίας εστιάζουν στην επιμονή, τους στόχους, την αφοσίωση σε αυτούς, τη φιλία και την αλληλοβοήθεια. Οι αντιπαραθέσεις και ο ρομαντισμός είναι έντονα στοιχεία της πλοκής και δοσμένα με έναν αρκετά αληθοφανή τρόπο.