Απίστευτη Παρασκευή (1976-2003)

Απίστευτη Παρασκευή (1976-2003)

Απίστευτη Παρασκευή (1976-2003)


Το κωμικό νεανικό βιβλίο Freaky Friday (1972) της Αμερικανίδας συγγραφέα Μαίρη Ρόντζερς αφηγείται μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της Disney, καθώς μέσα σε λιγότερο από 30 χρόνια το έχει ήδη διασκευάσει 3 φορές. 

Δεδομένου ότι και οι τρεις ταινίες ακολουθούν την ίδια πλοκή, όλες τους αποτελούν καλές επιλογές για τις οικογένειες που θέλουν να παρακολουθήσουν κάτι ευδιάθετο από κοινού.

Με εμφανή διαφορετικά χρονολογικά στοιχεία όπως το στυλ, τα σκηνικά και την τεχνολογία, οι οικογενειακές σχέσεις παραμένουν οι ίδιες, και οι περιπέτειες των πρωταγωνιστριών θα προκαλέσουν εξίσου γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, και πιθανόν συζητήσεις σχετικά με τις σχέσεις γονέων - παιδιών. 


Freaky Friday (1976)
"Απίστευτη Παρασκευή" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο καυγά, μια "Παρασκευή και 13", η Άναμπελ και η μητέρα της, η Έλεν, εύχονται ταυτόχρονα να μπορούσαν να αλλάξουν θέσεις, και ξαφνικά η επιθυμία τους πραγματοποιείται. (95 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Γκάρι Νέλσον
Ηθοποιοί:Τζόντι Φόστερ, Μπάρμπαρα Χάρις, Τζον ΆστινFreaky Friday (1995)
"Απίστευτη Παρασκευή" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Μια μητέρα και η κόρη της αλλάζουν σώματα για μία μέρα, χάρη σε ένα ζευγάρι μαγικών φυλαχτών. (86 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Μέλανι Μέιρον
Ηθοποιοί: Σίρλεϊ Λόνγκ, Γκάμπι Χόφμαν
Freaky Friday (2003)
"Απίστευτη Παρασκευή"
★★★★★★☆☆☆☆
Μια χήρα ψυχίατρος, μητέρα δύο παιδιών, ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί παρά τις αντιρρήσεις και τους διαρκείς καυγάδες με την νεαρή κόρη της. Ύστερα όμως από μια μεταφυσική παρέμβαση, μάνα και κόρη ξυπνούν η μια στο σώμα της άλλης μια μέρα πριν από τον γάμο! (97 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Mαρκ Γουότερς
Ηθοποιοί:Τζέιμι Λι Κέρτις, Λίντσεϊ Λόχαν, Μαρκ Χάρμον