Ανατριχίλες (2015)Ανατριχίλες (2015)

Ανατριχίλες (2015)


Goosebumps (2015)
"Ανατριχίλες"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα νεαρό αγόρι ενώνει τις δυνάμεις του με την κόρη ενός συγγραφέα βιβλίων τρόμου, όταν απελευθερώνει κατά λάθος τα φανταστικά πλάσματα των βιβλίων του συγγραφέα στην μικρή πόλη του Γκριντέιλ, στο Μέριλαντ. (102 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Ρομπ Λέτερμαν
Ηθοποιοί: Τζακ Μπλακ, Έιμι Ράιαν, Ντίλαν Μινέτι, Χάλστον Σέιτζ, Οντέγια Ρας


Οι Ανατριχίλες είναι μια κωμική, περιπετειώδης ταινία φαντασίας, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων νεανικής λογοτεχνίας τρόμου του Αμερικανού συγγραφέα Ρ. Λ. Στάιν, με τον Τζακ Μπλακ να πρωταγωνιστεί ως Στάιν, σε μια φανταστική εκδοχή του ίδιου του συγγραφέα.

Όταν ο Ζακ, ένα έφηβο αγόρι, μετακομίζει στη μικρή πόλη Γκριντέιλ, στο Μέριλαντ, συναντά την όμορφη νεαρή γειτόνισσά του, Χάνα. Ο μυστηριώδης πατέρας της Χάνα, Ρ. Λ. Στάιν, ο οποίος είναι ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Ανατριχίλες", κρατά όλα τα φανταστικά πλάσματα για τα οποία γράφει κλειδωμένα μέσα στα βιβλία του. Όταν ο Ζακ απελευθερώνει κατά λάθος τους δαίμονες, τα φαντάσματα και τα τέρατα από τις ιστορίες, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Χάνα και τον Στάιν για να βάλει τα πλάσματα στη θέση τους, μέσα στα βιβλία, πριν να είναι πολύ αργά.

Με εκπληκτικά ειδικά εφέ, ταλαντούχο κωμικό καστ, εξαιρετική μουσική από τον Ντάνι Έλφμαν, και μια απλή, ξεκάθαρη περιπετειώδη πλοκή, η ταινία ζωντανεύει τους πιο αγαπημένους τρομακτικούς ήρωες των παιδιών. Η ταινία είναι πολύ λιγότερο τρομακτική από ότι θα περίμενε ένας φαν των βιβλίων καθώς στο επίκεντρό της βρίσκονται κυρίως η έντονη δράση, τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ, το παιδικό χιούμορ και τα εφηβικά ειδύλλια.