Φρανκενγούινι (2013)Φρανκενγούινι (2013)

Φρανκενγούινι (2013)


Frankenweenie (2012)
"Φρανκενγούινι"
★★★★★★☆☆☆☆
Μετά το θάνατο του αγαπημένου του σκύλου, Σπάρκι, ο Βίκτορ εκμεταλλεύεται τη δύναμη της επιστήμης για τον φέρει πίσω στη ζωή. (87 λεπτά) (Ηλικία: 11+)
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί: Κάθριν Ο' Χάρα, Μάρτιν Λάνταου, Μάρτιν Σορτ, Τσάρλι Τέιχαν, Άτικους Σέιφερ, Γουινόνα ΡάιντερΟι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η πρωτότυπη, εκκεντρική stop motion ταινία των στούντιο της Disney, σε σενάριο, παραγωγή και σκηνοθεσία Τιμ Μπαρτον, απευθύνεται κυρίως σε μεγαλύτερα παιδιά, καθώς είναι παρομοίως σκοτεινή με άλλες stop-motion ταινίες με την υπογραφή του μεγάλου δημιουργού όπως Η Νεκρή Νύφη, Κοραλάιν: Το Σπίτι στην Ομίχλη, αλλά και τον εκπληκτικό Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη

Ο Φρανκενγούινι ήταν αρχικά μια ασπρόμαυρη ταινία μικρού μήκους την οποία ο Τιμ Μπάρτον σκηνοθέτησε και κυκλοφόρησε το 1984, και το να την μετατρέψει σε ταινία μεγάλου μήκους ήταν όνειρό του για πολλά χρόνια. Η ταινία αποτελεί τόσο φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες τεράτων όσο και ύμνο στη αγάπη ενός νεαρού αγοριού και του σκύλου του. 

Ο Φρανκενγούινι είναι αναμφίβολα μια ταινία τρομακτική σε κάποια σημεία, μα υπάρχει τόσο πολύ χιούμορ και τρυφερότητα, που στο τέλος και τα παιδιά και οι γονείς θα αποκομίσουν μια ανάλαφρη αίσθηση και θα την θυμούνται σαν μια ξεχωριστή, διασκεδαστική ταινία.


Μικρού Μήκους:
  
Frankenweenie (1984)
"Φρανκενγούινι"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ένα νεαρό αγόρι έχει ως στόχο να αναβιώσει τον σκύλο του, χρησιμοποιώντας την τερατώδη δύναμη της επιστήμης. (29 λεπτά) (Ηλικία: 11+)


Captain Sparky vs. The Flying Saucers (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Βίκτορ παίζει μία από τις σπιτικές sci - fi ταινίες του, όπου ο σκύλος του ο Σπάρκι οδηγεί μια διαστημική ρουκέτα και καλείται να πολεμήσει εχθρικούς ιπτάμενους δίσκους στο διάστημα. (3 λεπτά) (Ηλικία: +11)