Ο Μελανόκαρδος (2008)Ο Μελανόκαρδος (2008)

Ο Μελανόκαρδος (2008)


Inkheart (2008)
"Ο Μελανόκαρδος"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Μόρτιμερ "Μο" Φόλτσαρτ ανακαλύπτει, διαβάζοντας ένα παραμύθι, την ικανότητά του να ζωντανεύει χαρακτήρες βιβλίων. Η γυναίκα του εξαφανίζεται μέσα στις σελίδες του και οι μοχθηροί ήρωες του εμφανίζονται. (106 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 
Σκηνοθεσία: Ίαν Σόφτλι
Ηθοποιοί: Μπρένταν Φρέιζερ, Πολ Μπέτανι, Έλεν Μιρέν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Ελίζα Χόουπ Μπένετ, Σιένα Γκίλορι, Τζένιφερ Κόνελι


Ο Μελανόκαρδος είναι μια περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής, γερμανικής και βρετανικής συμπαραγωγής, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας συγγραφέα Κορνέλια Φούνκε. 

Η ταινία διαθέτει ένα αξιόλογο καστ (τρεις νικητές Όσκαρ), πολύ καλά ειδικά εφέ και γρήγορο ρυθμό. Όμως, το να συμπυκνώσει κανείς μια τόσο πλούσια και ζωντανή ιστορία σε μια ταινία 100 λεπτών δεν είναι εύκολη υπόθεση, και για κάποιον που δεν έχει διαβάσει το βιβλίο, θα βρει πως η ταινία έχει κενά και δεν πετυχαίνει ουσιαστική συναισθηματική κορύφωση.

Παρόλα αυτά, η ταινία κερδίζει το παιδικό κοινό στο οποίο και απευθύνεται και ενδεχομένως να δημιουργήσει στα παιδιά μια νέα επιθυμία για ψυχαγωγικό διάβασμα.