Οι καλύτερες ιστοσελίδες για την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών

Τα  Καλύτερα Websites για την Προσωπική Ανάπτυξη των Παιδιών

Οδηγός των καλύτερων ιστοσελίδων για παιδιά


Οι καλύτερες ιστοσελίδες για την προσωπική ανάπτυξη των παιδιώνΒρίσκουμε, παρουσιάζουμε, αξιολογούμε και παρέχουμε κριτική και πληροφορίες για τις καλύτερες ιστοσελίδες με θέμα την υγιή σωματική, ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Στον κατάλογο θα βρείτε websites με θέμα την υγεία, την αυτοεκτίμηση, τα media, την διαχείριση του χρήματος, του χρόνου και των εργασιών, την περιβαλλοντολογική συνείδηση και την κατανόηση και προετοιμασία για την περίπτωση φυσικών καταστροφών.  
Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάMy Pop Studio (2012)
"Μια κορυφαία ιστοσελίδα για να μάθουν τα κορίτσια να αναπτύσσουν κριτική σκέψη για τα media, από το Γραφείο Γυναικείας Υγείας" 
★★★★★★★★★★
Μια δημιουργική εμπειρία παιχνιδιού που ενισχύει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης για την τηλεόραση, τη μουσική, τα περιοδικά και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης που απευθύνονται σε κορίτσια. Προωθεί τη θετική ανάπτυξη της νεολαίας και της εικόνα που έχουν τα παιδιά και αργότερα οι έφηβοι για τον εαυτός τους, αυξάνοντας παράλληλα τις γνώσεις τους σχετικά με θέματα υγείας. (Ηλικία: 11+) (Αγγλικά)
Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάKidsHealth (2007)
"Αξιόπιστες και πολύτιμες συμβουλές για την υγεία, προσαρμοσμένες στα επίπεδα κατανόησης των παιδιών"
★★★★★★★★★
Μια εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα, η οποία επανεξετάζεται και ανανεώνεται τακτικά από επαγγελματίες του τομέα της υγείας και προσφέρει ενημέρωση για την υγεία των παιδιών. Τα θέματα κυμαίνονται από αναλύσεις καθημερινών ασθενειών και τραυματισμούς μέχρι συμβουλές για τη διαμόρφωση μιας υγιούς εικόνας για τον εαυτό του κάθε παιδιού και πως να αντιμετωπίζουν την κοινωνική πίεση. (Ηλικία: 9+) (Αγγλικά)
Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάZisBoomBah (2011)
υγιής προγραμματισμός των γευμάτων γίνεται διασκέδαση για τα παιδιά" 
★★★★★★★★
Αυτό ο πολύχρωμος, φιλικός προς το παιδί χώρος διατροφικής εκπαίδευσης βοηθά τα παιδιά να δημιουργήσουν υγιή και ισορροπημένα γεύματα. Στο κύριο παιχνίδι της ιστοσελίδας, τα παιδιά τοποθετούν τρόφιμα σε ένα πιάτο για να δημιουργήσουν ένα γεύμα, το οποίο στη συνέχεια βαθμολογείται σε θρεπτική αξία, όπως πρωτεΐνες, λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι, και πολλά άλλα. (Ηλικία: 7+) (Αγγλικά)

Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάSaferinternet (2004)
"Η επίσημη ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου" 
★★★★★★
Δύο από τους κύριους στόχους της δράσης Saferinternet.gr είναι:
  • Η προστασία των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο, ή από ακατάλληλη ή επιβλαβή συμπεριφορά.
  • Η υποστήριξη, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και ανήλικων χρηστών με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό. (Ηλικία: 6+) (Ελληνικά)Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάBoys' Life (2014)
"Μια ιστοσελίδα γεμάτη δραστηριότητες, παιχνίδια και άρθρα από τους προσκόπους της Αμερικής"
★★★★★★
Οι άφθονες πληροφορίες του website περιλαμβάνουν υλικό για το κάμπινγκ, την υπαίθρια επιβίωση, τις πρώτες βοήθειες και το ψάρεμα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χτίζουν πράγματα, να παρακολουθούν τα άγρια ζώα, να αποφεύγουν την υποθερμία και πολλά άλλα συναρπαστικά πράγματα (Ηλικία: 6+) (Αγγλικά)


Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάGenProsper (2014)
"Ένα πολύ σημαντικό σύστημα που προσφέρει εργαλεία για την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων διαχείρισης χρημάτων"
★★★★★★
Τα παιδιά παίρνουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού, για τις δαπάνες, την αποταμίευση και την έννοια της επένδυσης. Το εργαλείο διαχείρισης των χρημάτων, όμως, είναι πραγματικά η κύρια εκπαιδευτική προσφορά της ιστοσελίδας. (Ηλικία: 5+) (Αγγλικά)


Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάGirls for a Change (2009)
"Μη κερδοσκοπικός οργανισμός βοηθά τα κορίτσια να γίνουν καταλύτες κοινωνικής αλλαγής" 
★★★★★★★★
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το website προωθεί την ιδέα ότι η χειραφέτηση των κοριτσιών μπορεί να οδηγήσει σε εμπεριστατωμένες απόψεις, ειλικρινείς ερωτήσεις, και, τελικά, στην δημιουργία ισχυρών γυναικών. (Ηλικία: 12+) (Αγγλικά)


Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάChoreMonster (2014)
"Ένα πανέξυπνο τέρας δίνει κίνητρα στα παιδιά να κάνουν τις δουλειές τους και βοηθά τους γονείς να παρακολουθούν την πορεία αυτών των εργασιών"
★★★★★★
Τα παιδιά συνδέονται σε αυτό το online σύστημα επιβράβευσης μέσω του υπολογιστή ή μιας εφαρμογής στο κινητό με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχουν δημιουργήσει για αυτά οι γονείς τους. Ολοκληρώνοντας τις δουλειές του κερδίζουν πόντους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ανταμοιβές όπως μια ώρα video games ή ένα παγωτό. (Ηλικία: 4+) (Αγγλικά)

Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάPeaceCorps for Kids (2008)
"Μια ψηφιακή πρόκληση από το Ειρηνευτικό Σώμα, η οποία προάγει την κατανόηση και την ευσπλαχνία" 
★★★★★★★
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η διασκεδαστική, δωρεάν, διαδραστική πρόκληση του Ειρηνευτικού Σώματος διδάσκει τα παιδιά σχετικά με γεωργικά θέματα σε αναπτυσσόμενες χώρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μεμονωμένα άτομα ή και από ομάδες. (Ηλικία: 11+) (Αγγλικά)


Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάDisney Friends for Change: Project Green (2009)
"Εύκολο πρόγραμμα το οποίο προσφέρει απλούς καθημερινούς τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος" 
★★★★★★★
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η αξιόλογη πρωτοβουλία διδάσκει τα παιδιά πώς να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα (αποτύπωμα άνθρακα). (Ηλικία: 8+) (Αγγλικά)Online διασκεδαστικός οδηγός ασφάλειας στο Διαδίκτυο, για παιδιά 6-12 ετώνeSafetyKit (2012)
"Online διασκεδαστικός οδηγός ασφάλειας στο Διαδίκτυο, για παιδιά 6-12 ετών" ★★★★★★
Online πλατφόρμα όπου τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους μπορούν να βρουν συμβουλές, κουίζ, παζλ και παιχνίδια για θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο, μαθαίνοντας έτσι με διασκεδαστικό τρόπο. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη. (Ηλικία: 6+) (Ελληνικά)


Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάΟ.Α.Σ.Π. (2007)
"Πληροφορίες για τους σεισμούς στην Ελλάδα και εκπαίδευση στη σωστή αντίδραση σε περίπτωση σεισμού" 
★★★★★
Η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είναι αρκετά δύσχρηστη, περιλαμβάνει όμως σημαντικές πληροφορίες ώστε τα παιδιά να μάθουν για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούν να πάρουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. (Ηλικία: 6+) (Ελληνικά)


Οι 100 Καλύτερες Ιστοσελίδες για ΠαιδιάΠαίζω και Μαθαίνω (2012)
"Τα παιδιά εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών"
★★★★★
Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο Ηρακλής, το Μυρμήγκι, βοηθά τα παιδιά να μάθουν πως αντιμετωπίζουμε φυσικές καταστροφές όπως την κακοκαιρία, την πυρκαγιά, την πλημμύρα, τον καύσωνα και τον σεισμό. (Ηλικία: 6+) (Ελληνικά)