Καράτε Κιντ (1984)Καράτε Κιντ (1984)

Καράτε Κιντ (1984)

  
The Karate Kid (1984)
"Καράτε Κιντ"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Ντάνιελ γίνεται ο στόχος της συμμορίας μαθητών καράτε Κόμπρα, αφού ερωτεύεται την Άλι, το πρώην κορίτσι του αρχηγού τους. Ο Ιάπωνας Μιγιάκι θα του μάθει την τέχνη του καράτε. (126 λεπτά) (Ηλικία: 12+)
Σκηνοθεσία: Τζον Τζι Άβιλντσεν
Ηθοποιοί: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Ελίζαμπεθ Σου, Μάρτιν Κοβ, Γουίλιαμ ΖάμπκαΗ σειρά ταινιών πολεμικών τεχνών "Καράτε Κιντ" ακολουθεί τις περιπέτειες τριών μοναχικών παιδιών που συναντούν από έναν Δάσκαλο που θα τους διδάξει τις πολεμικές τέχνες μα και σημαντικές αξίες για τη ζωή. 

Εάν πείτε σε κάποιον που γεννήθηκε τις δεκαετίες του '60, του '70 ή και του '80 "Wax on", σίγουρα θα σας απαντήσει αντανακλαστικά "Wax off"! Το Καράτε Κιντ δεν ήταν απλώς άλλη μια επιτυχημένη εφηβική ταινία της δεκαετίας του '80, αλλά ένα μεγάλο, παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο.

Και παρά τα κάποια ξεπερασμένα στοιχεία (ογκώδη χτενίσματα, φόρμες, αστεία αυτοκίνητα και ρούχα), η ιστορία παραμένει εντυπωσιακά σύγχρονη. Και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Ντάνιελ, ο οποίος είναι ένα καθημερινό νέο αγόρι που είναι πρόθυμο να προπονηθεί σκληρά, να γνωριστεί με ένα ηλικιωμένο και να βρει τον εαυτό του στην πορεία. Βέβαια, βοηθάει το γεγονός ότι τελικά επιτυγχάνει μια εντυπωσιακή νίκη ενάντια των "κακών", κερδίζοντας το κορίτσι, το πρωτάθλημα και τις καρδιές των θεατών. 


Συνέχειες:

The Karate Kid, Part II (1986)
"Καράτε Κιντ 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο πατέρας του κυρίου Μικιάγκι πεθαίνει, ο νεαρός Ντάνιελ θα συνοδεύσει τον δάσκαλό του στην Ιαπωνία, όπου και θα τον βοηθήσει όταν δεχθεί την επίθεση ενός θανάσιμου εχθρού. (113 λεπτά) (Ηλικία: 12+)
Σκηνοθεσία: Τζον Τζι Άβιλντσεν
Ηθοποιοί: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τάμλιν Τομίτα, Πατ Τζόνσον, Μπρους ΜάλμουθThe Karate Kid, Part III (1989)
"Καράτε Κιντ 3" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Τζον Κριζ, παρέα με έναν πλούσιο ιδιοκτήτη εργοστασίου διαχείρισης αποβλήτων και λάτρη των πολεμικών τεχνών, παρασύρει τον Ντάνιελ σε μια παγίδα και τον απομακρύνει από την επιρροή του δασκάλου του κυρίου Μιγιάγκι. (112 λεπτά) (Ηλικία: 12+)
Σκηνοθεσία: Τζον Τζι Άβιλντσεν
Ηθοποιοί: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Ρόμπιν Λάιβλι, Τόμας 'Ιαν Γκρίφιθ, Μάρτιν Κόουβ, Σον Κέιναν


The Next Karate Kid (1994)
"Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο κύριος Μικιάγκι επιστρέφει, αυτή τη φορά παίρνοντας κάτω από τα φτερά του ένα ανήσυχο έφηβο κορίτσι. (107 λεπτά) (Ηλικία: 12+)
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Κέιν
Ηθοποιοί: Πατ Μορίτα, Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Αϊρονσάιντ
The Karate Kid (2010)
"Καράτε Κιντ" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια ανύπαντρη μητέρα αναγκάζεται να μετακομίσει στην Κίνα, εξαιτίας της δουλείας της. Ο μικρός της γιος θα αγκαλιάσει την τέχνη του Κουνγκ Φου, την οποία θα διδαχθεί από έναν μεγάλο Δάσκαλο. (140 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Χάραλντ Ζβαρτ 
Ηθοποιοί: Τζάκι Τσαν, Τζέιντεν Σμιθ, Ταράζι Χένσον