Άρθουρ (2006)Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι (2006)

 Άρθουρ (2006)

  
Arthur et les Minimoys (2006)
"Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι" - "Arthur and the Invisibles" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο 10χρονος Άρθουρ διεισδύει στον κόσμο των λιλιπούτειων Μινιμόις, οι οποίοι ζουν σε αρμονία με τη φύση, προκειμένου να βρει ένα θησαυρό και να σώσει το σπίτι των παππούδων του από μια επικείμενη κατάσχεση. (94 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν
Ηθοποιοί: Φρέντι Χάιμορ, Μία Φάροου, Ρόμπερτ Στάντον, Σελίνα Γκομέζ, Λου Ριντ, Ίγκι Ποπ, Ρον Κρόφορντ, Τζίμι Φάλλον


Η γαλλική σειρά ταινιών φαντασίας με ζωντανούς ηθοποιούς και κινούμενα σχέδια, "Άρθουρ" βασίζεται στα μυθιστορήματα του Λικ Μπεσόν, ο οποίος έγραψε το σενάριο, και ανέλαβε και την παραγωγή και τη σκηνοθεσία των ταινιών.

Η σειρά, η οποία αποτελείται από τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, οι οποίες κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010, ακολουθεί τις περιπέτειες του νεαρού Άρθουρ, καθώς ανακαλύπτει τον καλά κρυμμένο κόσμο των μικροσκοπικών πλασμάτων Μινιμόις.


Συνέχειες:

Arthur et la Vengeance de Maltazard (2009)
"Ο Άρθουρ και η Εκδίκηση του Μαλτάζαρ" - "Arthur and the Revenge of Maltazard" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Άρθουρ δέχεται ένα μήνυμα βοήθειας από την αγαπημένη του πριγκίπισσα Σελένια, όταν όμως φτάνει έπειτα από περιπέτειες στη χώρα των Μινιμόις, διαπιστώνει ότι έχει πέσει θύμα μιας καλοστημένης παγίδας. (93 λεπτά) (Ηλικία: 7+)

Arthur et la Guerre des Deux Mondes (2010)
"Άρθουρ 3: Ο Πόλεμος των Δύο Κόσμων" - "Arthur 3: The War of the Two Worlds" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Έχοντας παγιδεύσει τον Άρθουρ στον κόσμο των Μίνιμοϊς, ο Μάλταζαρ αναζητά στο σπίτι των παππούδων του ένα μαγικό ελιξίριο, ενώ οργανώνει το στρατό με τον οποίο σκοπεύει να κυριεύσει τη γειτονική πόλη. (101 λεπτά) (Ηλικία: 7+)